Здраво. Сакам да прашам за Спатифилим, го пресадив во нова земја и како да почна да ми скапуваат лисјата. Вејќе две години го имам и вака стои
Да не е директно на сонце, не многу вода и туширај го. Не е тешко за чување. Дали има доволно светлина? Моите растат многу, до прозор стојат ама не директно на светлина. Ако немаш светлина премести го каде ќе има светлина, ќе потера.
Ima dovolno svetlina ne e na direktna ama go presadiv vo nova zemja izmesana so gnoj mozno e da e izgorenonod gnojot
Има ли нешто за прскање на собните растенија да не фаќаат толку прашина, ги бришам лист по чист освен туширање а секогаш не можам да ги туширам, не се малку. Се мислам имаше едно како спреј напрскаш и светат, знам мајка на времето со пиво ги бришеше ама тоа нема шанси многу мириса а некои па и со мајонез тоа па ич нема шанси
Што можам да сторам на гранка од орхидеја што се суши на крајот. Имав читано дека исушениот дел се сече и се става хидроген, така спасив неколку, но овојпат на оваа не ми успеа. Гледам продолжило гранчето да се суши. Има ли и некое друго решение? Баш ми е криво да се расипе на другата гранка веќе има цветови кои цветаат