ке почекаш за јајца и за се друго... јас прашак му давам на мојов со голем шприц го растварам во малку вода, пробај така.
@mariz ке пробам ти благодарам Сакав уште нешто да пробам одкако им помина вирусот стомачињата нон стоп им кркорат на малиот толку не ама нејзе многу..Утрово јадеа и двајцата не мн ама каснаа малку оризче..Малиот испи и едно шише млеко околу 12 пред да заспие а керка ми ме сакаше Цревцата не престануваат така да и прават по цели вечери ги слушам
@blessed.an Дали пијат многу млеко? Да пробаш млеко без лактоза да даваш. Мојава откако почна млеко тетрапак да пие се жали дека ја боли стомакот после пиење ама брзо и поминува.
@EuHenIa не пие керка ми млеко пие оризово млеко од 1г кога и открија алегрија на млеко и млечни производи
Да имав земено како капсули беа нс Медех мислам но никако не сакаше да ги пие а незнаев дали може да се стават во млеко, сок вода и повеке не земав
Blaze tebe,jas maka macam sovida,ja moljakam i ucenuvam. kolku da ne sakam sokovi da pie mora da vnesuva tecnosti pa i gi razreduvam so voda icaj ovosen pie ama strogo so med ilimadzuninaku nema da go ispie. A koga vikas mnogu pie na kolku mnogu mislis, eve vo litri pr.dokaj1l na den? Bas me zainyeresira pa procepkav na internet,pisuva dokaj3g 1.3l tecnosti na den. Racunaj sega se potat i im treba poveke A tie sto ti davaat vakvi strucni soveti neka i gi jadat usite
Па отприлика 3 литри пие. Ама советувачката ми рече дека толку вода пиел некој кој имал тумур во главата па тој му притискал таму и се губел осетот за пиење вода и течности. Толку се исплашив што само на тоа мислам. Колку еден непромислен муабет ме натера да размислувам за глупости.
Бог да чува. И мојот пие премногу вода, насабајле уште неотворени очите вода бара, сок не пие често. Ама советов ми е нешто што прв пат слушам. Дали е медицинско лице жената?
@referentka недај Боже за такво нешто, мислам други симптоми секако би имало. Јас искрено бев загрижена за дијабет, дека е жеден постојано и со зголемената појава кај деца во последно, мислев да проверам. А ако мислиш на вкупен внес на течности, се што пие 3 литри, мислам не е многу, и после пиење сок знаат да се жедни, а ако е само вода толку за нивна возраст и тежина е многу, може контраефект да предизвика.
И мојов најмалиот, 2 и пол има, колку вода пие, се загрижив и јас. Секое земање од градинка прво вода бара и пие ко да не видел со деној. Ај велам не му даваат таму толку ко дома, и неделава не ги пуштав во градинка си ги чував и броев во рок од 1 саат 15 пати бараше вода. Пие од чаша по 2 - 3 голтки. Ко шо сум хипохондрик, се консултирав со татко му какви анализи да му прајме на детево ама и случаиве со децата со дијабет ми ставија шубе па гуглајќи прочитав дека често ожеднување е симптом
Се поти и мочка. Ја исфрла течноста таа. И ( да не ја подречам) никогаш не се разболува.И се чисти организмот.
Prasav za ovoj slucaj pedijatar tuka vo Gr. Mi rece da se napravi test za dijabet na detenceto. Ne mora da znaci deka ima ama podobro e da si napravis za da bides mirna.
Направив вчера. И крвна слика. Сакав да пишам на темава. Дијабет нема. Сите вредности се во нормала како за дете во таа возраст. Зборев со двајца педијатри , еден од клиника еден стар познат доктор од Систина. И двајцата се на исто стојалиште дека детето има НАВИКА да пие вода и течности и да не го спречувам во тоа. Можеби малку претерав кога пишав дека пие по 3 литра, ама од што постојано си пијуцка, ми се чини дека цело буре испила. Деновиве се трудев да бројам чаши (зашто викенд, па ќе имам комплетен увид колку испила, за да не претпоставувам и карикирам), и видов дека 7 чаши испи. За мене на пример и како возрасна 7 чаши се многу и не пијам течности, ама ете детево си пие. Пропратно - се поти на топлово, мочка, се празни (има добар метаболизам). Добив совет од нив- течностите да бидат ВОДА, а не сокови. Ако побара сокче, тогаш да биде 30%-70% (мешано сок-вода), за да не прима непотребни шеќери. Кога им кажав за тумурот поштено се изнасмеаја и ми препорачаа што помалку да читам на нет статии Мене пак нетот ми е главен ,,водич,,