Совети за развојот на деца од 3-5 години

Дискусија во 'Дете' започната од referentka, 12 јуни 2018.

1. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    3.470
    Беше дома една недела настинат и се беше супер, секој ден беше убав.
    Тргна во градинка кога се враќа дома е толку лут и збеснат, сите му сме криви, не тепа, не штипи, вчера ноктите ми ги закачи на лице, ништо не му направив , ништо, ни му реков ништо, се инаети за се, не кажува дали е нешто од градинка, знам дека не сака да оди баш, ама ова однесување се секој ден, ќе полудам искрено, не знам шо да му прам, се воздржувам да не го удрам.

2. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    1.866
    Јас само да те утешам дека не е само твојот. Исто се како шо опиша со тоа што јас не и ни читам оти така па вика чекај јас ќе читам ја зема сликовницата и по сликите си прави приказна ,после е уште потешко да заспие чим и се уклучи фантазија |(
    Ова беше една од причините што чекав за второ ,чекав демек сама да заспива и еден момент сфатив дека џабе чекам нема да дочекам.
    Значи љубоморна сум на други што им заспиваат децата рано па уште и сами (имам братучетка малиот сам оди да спие буквално 1 г се разлика и викал мене ми се спие :hai: )
    Јас од ќерка ми ми се спие доживувам само наутро кога оди во градинка и треба да стане, и не нема врска погоре што ти кажале за дремката еве во градинка не спие само лежи веќе скоро 1 г и џабе е пак навечер истото.
    Купив мелатонин не давав секогаш само кога не можам веќе да издржам ама ми го смени однесувањето стана многу плачкива и престанав да и давам ,сеа земав со б комплекс ама и тој не го давам редовно не знам ни јас зошто :D

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.