Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети за развојот на деца од 3-5 години

Дискусија во 'Дете' започната од referentka, 12 јуни 2018.

1. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.181
    Допаѓања:
    5.103
    Бесни тодлери, мирни тинејџери:?: ..да се утешам сама себе.

Како дојдоа кај нас терибле 2 не си отидоа.
    Во купатило се заклучува, врати ми треска, лута е не ми збори, може да стане насмеана, може да стане лута. На гравчиња гледам што сме згрешиле. Ми е страв да ја погледнам некогаш да не ја погледнам погрешно, и така.:drunk:

Непишано правило е дека кога ќе се пожалам овде на нејзе, малку се опаметува…

Јас више ништо не чекам, ама ќе се радувам со вас на 4ти роденден да ви крене на подобро :D

На Erika.greeneyes, emche05 и le.soleil им се допаѓа ова.
  2. Ив10

Ив10 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2022
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    202
    Еве и јас да се пожалам. Денес ми падна многу криво што еве сега си плачам. Малиот во последно сака да биде некој лик од цртан, го гледа блу трак и сака да биде камионот, па синиот трактор, па кранчето Чарли, па полицаецот Мет итн. Нас ни беше интересно и прифаќаавме паа и јас бев некој лик кога си игравме. Е сега последните неколку денови кога и да го викнам по име(Марко) вели јас не сум Марко, јас сум Чарли. Кога го прасуваме,зошто не сакас да бидеш Марко, вели епа Марко е лош и постојано го карате и прави глупости...ми падна многу криво и се мислам дали негде згрешивме..инаку многу е палав и своеглав и ништо не послушува и го караме со сопругот ама секогаш имало причина за тоа.Се мислам дали да побарам некоја стручна помпш или совет дека ова ме загрижжи ептен.

3. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    794
    Помагајте како да постапам, се убив од нерви и плачење. Никако со јадењето. На антибиотик сме, не може да не јаде воопшто. Сакала пржено јајце, ок испржив, насечкано на залчиња, касна две тоа тантруми, тоа рикање, плукање, не можела да голтне не знам што, се ака по земја и поврати на крај. Ја плеснав, до тука ме донесе. Немам веќе трпение и нерви не знам што е ова. Што да правам?

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.162
    Допаѓања:
    78.194
    Од секогаш има слаб апетит или сега додека е болна? За што пие антибиотик? Кога сме болни не ни бара душата некогаш јадење.. доволно е да пие и течности. Цеди сокови, супа? Дали и б комплекс си пробала? И дали мултивитамини пие?

5. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    794
    Од секогаш е таква за јадење, по сат и пол се молиме едно лебче да изеде како што треба. Гнојна ангина имаше, однесена на контрола се е чисто, уште два дена антибиотик имаме. Пие Dr.Woltz Kinderimuno, и со се е исто. Два пати ќе касне и плука. Пробав супа, исто. Цеден сок исто, еднаш голтна и толку. Па уште паметњакович изиграва, дај ми вика чипси и чоколадо, не ме боли грло. (facepalm)

6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.201
    Допаѓања:
    40.576
    Се приклучуваме официјално во клубот terrible 3. Ај што е терибле, туку што од гајле му е за мене, сега е се мама ќе ми даде, мама ќе ми чита, со мама ќе спијам и се треска од земја, не дозволува мм да му се доближи (facepalm). Од сега коски ми се тресат како ќе биде во понеделник на оставање во градинка после цел месец пауза и со новава опсесија по мама :worried::whew:. Ќе мора мм да го пратам да го остави:bandit:

7. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.267
    Допаѓања:
    8.843
    Пишав сис погоре. Мама да собира играчки, мама да ја облече, мама да чита книга, мама уште на таван што не се качила.

А баш се надевав на пресврт после трет роденден ама на подобро тој пресвртот.

8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.201
    Допаѓања:
    40.576
    Ела да се гушнеме :hug:. Не знам што му стана одеднаш. Единствена надеж ми е да се врати во рутина па може ќе се стабилизира. Зошто месецов празници, роденден, зимовање, па боледување се му се измести. Ќе видиме од понеделник. Stay tuned...

На Miss_S му/ѝ се допаѓа ова.
  9. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.905
    Допаѓања:
    6.476
    Моиве како бебиња не биле такви лепенки како што се последниве месеци, боже сачувај татко им да отвори врата да ги извади од кола, одма драма мама мама мама да ме земе, да не збориме за облекување, јадење, играње. Абе шанса нема да се заиграат нешто ако не сум залепена до нив, и на телефон кога зборам ме буткаат ми земаат телефон и мора да е цело внимание на нив. Едно време палеше да им пуштам тв на 15 мин, сега и тоа, ми вртат глава и ме влечат пред тв и ја да сум гледала. Стварно не ми е јасно ... сигурно има некое научно објаснување ама еве не го знам :D

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.267
    Допаѓања:
    8.843
    Пред некој ден во градинка. Влегуваме и викам еј еве ги дошле Х i Y, ајде да се облечеме и да си играте.
    Мојава вика - ааа и мама треба да си игра со децата.

Треба како не требало, на сред градинка.

На le.soleil му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    5.097
    Допаѓања:
    43.100
    Ние уште малку 4 ќе полниме ама сите до сега богами terrible на максимум.
    Особено периодов. Брат му на распуст, опуштен со игрици на тел, и мали си се заљуби во таблет, е оди сега тргни го. Значи, вриштење нон стоп, за ништо.
    Навикнав веќе на тоа што по цел ден е залепен за мене, дури и со плачки и дерачки излегувам без него од дома.
    Сега е во фаза и да покажува лажни болки,бидејќи виде дека е центар пажња за време кога е болен, само да добие или да биде нешто по негово. Еднаш го боли меше, па му студи, па го боли глава, па му е лошо......
    Кај нас е и дополнителен проблем што кога плаче, се напрега и со сила повраќа, што не е во ред.
    И се е пробано, и со разговор и со казна, тоа е инает и тежок карактер уште од тоцкаво зрнце и јас веќе не знам како да постапувам.
    Се надевам дека е само фаза и се молам поскоро да помине, инаку ќе си резервирам соба на психијатрија, бар таму ќе одморам малку.

12. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.588
    Допаѓања:
    3.403
    :hug::hug:
    Само да те гушнам 5.5 г е и уште е вака.
    Плус на се неспиење...
    Еве уште е будна само изводи нешто.
    Посебно многу ме вади од кожа тоа повраќање

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    5.097
    Допаѓања:
    43.100
    Мислев единствена сум. Неколку дена по ред, како кратам екранизација и дома е кошмар. Вриштење, тресење и на крај секако завршува со повраќање.
    Не знам веќе како да постапам.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    1.334
    Мене ме нервира во последно време со контрање, ако кажам ајде сега е време да си облечеме пижами, не не е сега. Ајде миј раце, не нема да измијам. Веќе да не правиш така, вика следен пат исто ќе направам.... Инат ми тера. И што да правам, знам дека не треба да се докажувам ама во последно време немам живци. ;(
    За мама мама се навикнав, за некои работи ме сака само мене. Навечер го брка татко му да одел да фрли ѓубре или му смислува активности, само јас да го заспивам. Вниманието мое мора да е на него секогаш.
    Едно нешто да се пофалам, после толку време жалење за во градинка, сега сам вика сакам да одам во градинка.

15. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.794
    Допаѓања:
    9.133
    Срам ми е да кажам. Читам секоја се жалите за различни работи. А ќерка ми ја пронаоѓам во секоја од нив :worried:

На Miss_S и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.