1000 зошто, 1000 затоа, периодов ни е. - Зошто мравките оделе по ѕидот? - Што јадел нојот во ЗОО? - Каде се качил чичкото... И така по цели денови и пола вечер пред успивање. Поздрав сис, @le.soleil
Да не речеш дека не сум те предупредила П.С уште полошо ќе станува. На темава кога сме, недај боже вести да се пуштат на тв. Се одговараат прашања за војната во Иран, за поскапувањето на нафтата, ги знаат сите политичари веќе од Мицковски, Вучиќ до Доналд Трамп. Денес одговарав што се базни станици за мобилна телефонија. Ама едноставно нема начин да не се одговори зашто 200 пати ќе го постават прашањето Сабајле дојдоа да прочитаат состојба на саат за струјата, и едниот ме прашува мамо тетката работи во Евн? Пошто еднаш кога снема струја морав да објаснувам зашто нема и кој треба да ја поправи. Enjoy сис, ти следи забавен период
@le.soleil , не е толку хардкор. Не гледаме де и ние вести. Ама си има прашања на кои ми е смачено да смислувам одговор.
Е де, помала е пола година, ќе видиш што е хард кор за некој месец. Не сум те излажала за ништо до сега, нели?
Јас го немам однесено. Сега во прво одделение на систематски рекле навнатре гази (што јас не гледам), ама ќе го однесам пак дури сега.
3-4 години има преглед. Јас ја однесов лани, имаше рамни стапала па ко направи 4 пак ја носев на контрола. Наредно на 6 рече , ко ќе тргне у школо
Повеќе ситни брунчиња сконцентрирани на едно место и малку околу тоа место. Има на дланките и малку кон лактот. Прво ја чешаа, од кога мачкавме со креми што препорачаа и се смирија и не ја чеашт, но не се повлекуваат скроз и ако прескокнам и не мачкам еден- два дена пак и се активираат. Но не се шират сега за сега.
Исто, ама он има на торзото, не го чешаат најчесто, како рапави се. Матичната вели контактен дерматит ама јас не можам да откријам од што.
Да и кај нас се рапави. Матичната вели дека е локална иритација од некоја “хемија “ ама многу време ги имами веќе се нервирам.
Боса колку шо се може повеќе , дигање на прсти, балет си одеше тоа рече дека е добро. и Вежби за зајакнување на мускулатурата.
Тргнав порака да пишам за да не спамам овде ама не можам. Сакав да прашам за докторкава, дали е детална и посветена? Се двоумам меѓу неа и Талески, втор преглед ќе им биде на децава па стварно не сакам да утнам.
Знам дека сите го фалат Талески ама пред 10+ години на внук ми му даваше некои ортопедски помагала специјално правени, кои Видоевски после им рече глупости живи и им ги тргна. Од друга страна сум била јас со мојата кај Видоевски, после прв преглед го сменив, пошто е се што веројатно пишале по темите, после затеравме кај Антоније. Последниов пат бевме кај Александра, ептен убаво ни објасни се, и да не речам братучедиве сличен проблем имаат па еве не носи ортопедски помагала. Јас само заради тоа не сум ја носела кај Тони. Инаку и јас за мене сум била кај него уште кога беше во неуромедика, исто ми даваше некои сериозни дијагнози, ама ова било пред повеќе од 15 год, верувам дека сменил пристап и има повеќе искуство од тогаш.