На некоја граница сум дали сум за во помалата тема или тука. Пред скоро месец наполни 3. Сакав да прашам, што се дешава после третиот роденден? Ватафак, ништо не јаде. Ден преживува на 10 грицки, 3 од доручек, 2 од ручек, ужинка некоја, за вечера апсолутно ништо. Ништо не сака, нудам опции, се согласува на некои, правам, и ми вели "не сакам" кога принесувам. Ме излудува, трпението ми е во минус. Една недела после роденденот отприлика почна ова, затоа си го поврзувам со него. Што правите кога пребираат храна, одбиваат се'? Нудите други опции или оставате да 'прегладне'? И двете ги имам пробано, без некој успех. Се десило 5-6 пати да каже гладен сум, јаде некое залче и толку.
Јас имав краток период на нејадење фала богу,изигравав кловн правевме заедно ајде ти што сакаш со овошје цртајвме па после сетоа тоа бленирање ,па правеље каши ,па ајде и за другарките од игралиште и така некако успеавме да го надминеме овој период.Секако многу трпение и ќе има успех.
Сеуште јаде се, ама барем дома јаде количински многу помалку. Од градинка не ми се пожалиле, дома се е Не. Е кај нас проблем е што кај бабите обавезно има постапни сокче, пудингче, чоколадо итн. Генерално периодов се е Не, не само храна и алишта и што да е ама надежно ќе помине.