Моиве да им дадам цело пакетче ќе го изедат. Големата од некаде 2.5 почнав да и давам понекогаш. А и средново ги има пробано и ги обожава.
@karak со нив ќе продолжам, само сакав и рибино да внесува, уште сум во потрага. @danichap ми избегало некако твоето мислење. Од овие истите? Ги голтаат или ги џвакаат?
Ме интересира..Земате ли некое списание за деца? Ако земате, кое? Сакам да почнам да земам некое...сега за сега Росица ми изгледа примамливо,а и тоа само го знам за предшколска возраст. Има ли други за таа возраст?
Росицата е одлична. Преку градинка ја земаме и гледам дека содржински сѐ уште го има истиот квалитет. Еднаш ѝ купивме нешто со Барби, живи глупости. За играчката беше, која патем и таа беше бескорисна.
Ако мислиш на списание од градинка зависи од градинката. Некаде нудат само Росица а некаде има повеќе како Смешко и Месечко. Сите се горе доле исти. Јас и не знам ние кое го земавме. И реков на учителката по нејзин избор.
А од каде ги набавуваат? Бидејќи ние не одиме во градинка. Росица знам во Просветно дело...а другиве каде можам да ги најдам? Месечко најдов онлајн, може да се симне.
Росица е од Просветно дело а Месечко и Смешко се од Интеа Пресс. Нас ни кажаа дека за деца од 4-6 годишна возраст бил наменет Месечко. Во нашата градинка почнавме со вовед во математика. Групата е од 4-5 години.Незнам колку ефект ќе има, сеуште не сме ги виделе книгите, ама на кратко ни објаснија дека не се работи за класична математика туку за изучување на основни поими преку игра (како изгледа круг, триаголник...права линија...). Во Вашите градинки какви активности имаат децата ? Кај нас има танц, фолклор и англиски.
Ние преку градинка земаме росица. Летоска гледав во просветно дело имаше. Но би сакала и јас да земам нешто плус освен росица.
Ме потсети ова со математикава на сликава што ја видов https://inteapress.mk/ Тука може Месечко да го разгледате и симнете дури...а за Смешко ништо не најдов. Супер Смешка само од Едука Мак (а и доста добри книги видов кај нив...може да порачам од другиве повеќе, за бесплатна достава....а месечно не ми се исплаќа да ми доставуваат списание + достава). Со Росица ќе си почнеме и Месечко вака можам да го симнам, па ако треба некоја страна ќе испечатам (само таа што треба).
Да, постојат и сликовници за 4 месечни бебиња, чии корици и страници се од најлон, додека си го бањал бебето да си листа, да не му е досадно, оти нели ќе пропушти нешто од науката додека го бањаш
Исто и кај нас од оваа година математика и плус Росица си уплатив,лани ја земавме и малава ја сака многу,си бои на неа,сака да и читам и интересна и е. Јас лани на саем за книга купив некои од Едука изданија на Супер смешка и да ви кажам многу ми се бендисуваат,има многу добри и поучни работи,ова дека ние сме по книгиве ,ќерка ми сака многу да и читам
Majki neznam dali e za ovaa tema postot ama sepak mi treba nekoj so slicno iskustvo dali ke ima...sin mi ima 5ipol godini nastina pred dva dena rasteceno nose i kaslanje,bevme na doktor nema nisto samo sprej za noseto,vo sredata vecerta imase 37 so 3 temp mu dadov paracetamolce deka za spienje...utroto vcera stanavme za vo uciliste i toj sekos stanuva naednas od krevet i se izmocka i go stoese na noze i mi rece samo mamo mi se svrte i jas ne poveruvav tolku i po nekolku sekundi mi padna znaci od pamet se izvadiv samo go legnav i pocnav da vikam dojde mazot mi odma go svrte nastrana mu gi pikna prstite vo usta mu bese strav da ne go vrati jazikot a detevo bese opuleno ama stegase so jazikot viknavme brza pomos se go izmivme se osvezi se,znaci nemase napad ona tresenje ili slicno nisto samo omalaksa mu se svrte ama nie ispanicivme prv pat ni se slucuva otidovme na doktor krvnata slika pokaza samo leukociti pokaceni 10 od nastinkata i temp 37 ni rekoja deka e obicen kolaps od naglo stanuvanje od krevet i od nastinkata od temp znaci posle se bese ok super bese cel den igrase bese vesel raspolozen isto i denes on pamti se samo ne pamti koga mi padnal znaci nekoja sekunda izgubi svest kazete mi dali vi se ima sluceno bidejki se isplasiv mnogu i se nerviram dali da pravime nekakvi ispituvanja a dokt ni veli deka se e ok nema potreba od nisto oti hemoglobinot e super....ve molam za iskustva
Super smeshka I smesko se na eduka mak cena 60 denari izlaga ednas mesecno, imate rosica od najmala vozrast pa do 6 godini e taa. Imate voved vo matematika 3-4 God, 4-5 i 5-6 prosvetno delo, kreativna igra od eduka mak, imate Sega Novo vo prosvetno delo likovni aktivnost vnatre I'ma hartija vo boja i razni raboti za izrabotki od Maja raunik kirkov isto po vozrast najrazlicni knogi po matematika zivotni vo prosvetno za rabota so deca
Majki imam devojce vo dekemvri ke pravi 4 god zabelezuvam deka ima mnogu vlakna na nozete dali e toa normalno ili treba na doktor da ja nosam da vidime sto e pricinata?
Можно е втор ден од стомачен вирус да крева температура? Вчера цел ден повраќаше се што ќе ставеше во уста, ноќта само еднаш стана, денес веќе не повраќа ама топол ми е и омалаксан, лежи.
ако се случило само еднаш можноне да е обичен колапс. Мада кај дете... Не знам. но доколку недај боже се случи пак најитно на испитување. јас би ти советувала да посетиш доктор зашто се во прашање хормони и подобро да се среди сега одколку да чекаш. Сепак не е ништо страшно да, од вирусот е но со 3-4 дена инфузии одма поминува.
@LiliBoz многу ми е чудно вчера повраќаше цел ден, денес бара за јадење се ко ништо да не било и наеднаш ќе омалакса и два пати преспиваше денес. После станува ко ништо да нема. А температура вчера воопшто немаше, денес еднаш ќе го фатам топол, па по 15 минути ќе излади и така цел ден. Секогаш така кревал до сега по малку ама прво тт па други симптоми, а сега ми е чудно што е обратно. Ќе пазам вечер тогаш ми е најмногу страв.