1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети за шминка на YouTube [на македонски]

Дискусија во 'Лице' започната од femme123, 31 јануари 2010.

1. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481

Си читкам стари коментари и се чудам како сум ве зезнала сите. :o
    Инаку да, заработуваат и тоа премногу. Juicystar07 ми беше врв, ама откако дознав колкава лажга е, лично ми се одмили. :)

70% :party:

2. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    Зошто лажга Сефора?
    Имам гледано доста од нејзините видеа, иако малку ме иритира некако со однесувањето.
    Ајде па кога ке го ставиш видеото, си го знаеш редот прво тука, и јас имам нов бронзер едвај чекам да видам што да правам со него а да не изгледам како кловн :))

3. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    http://www.youtube.com/watch?v=w48m-LNBGIk

Е сега, тука ви е контур со бронзер, а не со пудра. :)

Во следното видео каде ќе правам контур со пудра (немав нијанса на пудра за контур каква што сакав, па се послужив со кафен руж, меѓутоа сеедно е што користите) на крајот на видеото користам розеникаво руменило. Доколку сакате да користите бронзер место руменило, слободно водете се по чекорите од тоа видео, само што на крајот ќе направите замена руж-бронзер.

Fearless побарај низ гугл, сигурно има. :)

p.s. ќе почнам да го ставам сега другото видео, а јас одам да спијам за некое време. Доколку утре на каналот наидете на видео кое нема опис под него со тоа кои продукти се користени, и наслов MOV02315, не се вадете од памет, ќе го средам кога ќе станам. :D

На Strumfeta93 и glamour-lady им се допаѓа ова.
  4. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Сеф (скратено :D ) ајде бе кажи што била работата со Juicystar07? и мене ме занима :$ :D

5. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Не ми текнува точно што беше, меѓутоа доволно за јас да се замислам дали сакам да ја гледам. :D Нешто од типот на дека правела превари и молела наоколу за финансиска поддршка. Мене ме нервираше од секогаш фактот што постојано некого фали и рекламира, затоа што они зимаат профит од тоа и потоа ние сите ќе се зезнеме. :D Само еден дел паметам, со обетки едни...као демек требала да ги донира некаде, она така одлучила и после тоа, година на пример потоа има видео со истите тие. Глупости такви малечки, ама мене ми се насобраа неколку, и така. :) Плус досадна ми стана, ми се гади веќе од тоа видеата со неутрални нијанси. :lol:

На la-chicka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Сеф (еве и јас ќе го преземам од ЛаЧика) ти ги имам разгледано видеата. Ми се допадна она за нанесување на пудра и она за постигнување на изгледот на Ешли Олсен, последново видео за контурирање на јаболчниците е супер ;)
    Како поминува време стануваш подобра и подобра, продолжи така.

Јас би сакала, доколку си во можност да направиш видео за следниов изглед, баш ми изгледа тренди и модерно.

Продолжи така :*

7. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    На Strumfeta93, Mandarinna88, baguf4e и 2 други им се допаѓа ова.
  8. gossip-girl

gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    218
    Браво бе Сефора, прекрасна си. Вчера ти ги гледав видеата на ју тјуб, секоја чест ! Како фино лепо се си објаснуваш, да му е мерак на човек да те гледа. :clap:
    Те гушкам :)

9. FuffyToooU

FuffyToooU Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    119
    Супееер!! :D :D :D :D :D

10. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    ^ за погоре муабетот за џусистар
    И јас порано ја гледав, али веке неможам, не ја трпам, најмногу поради тоа што видеата и се предолги...
    и второ многу, ама МНОГУ збори..не дека не ја разбирам или не успевам да ја следам..туку едноставно збори а ништо не прави..ок прави али што, туторијалот е 2 мин, зборење 10 -.-
    И досадна ми е некако и гласот ме нервира и што уште не.. :D
    а тоа дека типката е убава, убава е :)

Ја незнам како они профитираат од правењето видеа?
    Знам полно бјути гурус што кажуваат таа и таа страна ми го прати овој продукт да го испробам..таа страна или компанија ми прати еден куп шминки и продукти за давање, односно како giveaway!.. е како така се тоа бесплатно? Разбирам дека со самото видео правиш еден вид на реклама на производот..али кој ти дава така да си пробаш нешто... како се добиваат тие привилегии? Претпоставувам кога одреден број на сабскрајбери ке се достигне..

11. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Сефора, многу си пријатна за гледање и за слушање, ама тоа што најмногу ми се допаѓа е твоето порцеланско лице.
    Кукла си, навистина. :)
    Ги немам погледнато сите твои видеа, ќе го сторам тоа наскоро, лично јас сум огромна обожавателка на Michelle Phan.

12. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Нејм, кога некоја компанија ќе ги примети и види колку се познати веднаш одат кај нив.
    Плус јутуб им плаќа, не само спонзорите. Јутуб после не знам колку сабскрајбери или гледања на каналот им дава пари, стварно не паметам што е потребно. :)

Гледај го видеово :)
    http://www.youtube.com/watch?v=Rp45M8zOMPs

13. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    Го гледав, уау :o интересно
    Да знам, значи земаат пари од секое нивно видео, не само она, туку и многу други..тоа се вика youtube partnership. што точно треба да се поседува незнам, но сигурно пишува на нет, и воедно сигурно треба да имаш одреден број сабскрајбери како што пишав. нензам зошто јутуб би им плакал..па што добива јутуб од тоа?
    незнам дали разбрав добро, но навистина оваа блаир или како и да се вика, напуштила средно и била школувана дома за да се посвети на јутуб и правењето видеа? :o :o :o молам???
    па што ке беше ова?
    што си по професија? - правам видеа на јутуб
    а ова баш ко работа доага, многу пари земаат овие од видеата навистина многу..
    а самите компании им нудат производи да ги пробаат, па ако сакаат да ги стават во видеото нели..
    интересно..

трендафилка, и јас ја следам Мишел, стварно е врв типката, дефинитивно и се најдобри видеата, кратки, straight to the point што се вика, убава слика, квалитетни,убава женска..
    и така и она стана претставничка на Lancome.. како може животот да се смени а?
    од обична девојка што прави видеа на јутуб за шминка, ланком ја прибира.. :)

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Низ многу од своите видеа има кажано дека се школува дома, само не ја имаше кажано причината самата она. :)

15. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.906
    Допаѓања:
    4.539

Едно време планирааше да каже ама никогаш не ја кажа вистинската причина. Многу некако кријат! Повеќе ми се допаѓаше старата Блер. Ја гледам од нејзиното 20-то видео и многу е жалосно во што е претворена. ццц...

16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.212
    Допаѓања:
    56.854
    Јутјуб добива пари од реклами. Сигурно си забележала дека на видеата од популарните YouTube канали се појавуваат линкови со реклами (директно во видеото, а и од страна). Тие се плаќаат. За да стават реклама на одредено видео, му плаќаат на тој што го направил, а тие земаат мноогу повеќе од компанијата која се рекламира ;)

17. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Hезнаев кај да прашам,ама девојки зашто се користи Hihgliter за подлога?за да ја држи подолго шминката?за што за јадење? :) има сефора такво видео? :?:

18. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Ова со јадењево не го сфатив.
    Highlighter е за нагласување на одредени делови, надополнување е на contour. Воедно се става веднаш под очите за повештачки изглед, како Ким Кардашијан на пример. На тој начин очите се истакнуваат мнг од лицето, подочниците поради светлоста на пудрата не се видливи, а доколку во текот на шминката се користи highlight и потоа кога ќе завршиш го вадиш, тогаш служи за додека ставаш сенка таа пудра да ја впие правта од сенките која ќе падне. На тој начин не доаѓа до боење на тој предел од лицето затоа што другата пудра попримила од сенката. :)

19. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Cе шегував за јадењето :rofl: :lol: прееска бев во продавница,по лосион,ама седнав да ме нашминкаат,и да ми ставаше такво,ама не ја разбрав убо,освен дека подолго држело шминка,посебно на очите,ама мене на пудра ми личеше :^) Tи благодарам Cефора :*

20. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Сефора,сакам да те прашам.Бидејќи пудрата во прав е за финиш.Дали можеш да користиш и руменило?и дали пред пудрата или после се става???