После пудрата. Ако ставиш пред пудрата потоа со неа ќе го избеледеш. Доколку ставиш повеќе од потребното е тогаш со четката за пудра помини над руменило за да се неутрализира.
После пудрата. Ако ставиш пред пудрата потоа со неа ќе го избеледеш. Доколку ставиш повеќе од потребното е тогаш со четката за пудра помини над руменило за да се неутрализира.
нема врска сето тоа зависи од квалитетот на самата шминка .. вече подолго време сум на пракса во козметички салон каде што тие техники за шминка ретко се употребуваат.
дека руменилото треба да се става пред пудрата во прав..камената пудра пред руменило.. и обратно.. како што кажав тука владее квалитетот на шминката..
Ако се оди по логиката на нештата подобро е пудра во прав па руменило. Крајната слика може да биде несакана гледајќи од точка дека бојата ќе се неутрализира.
ете баш заради тоа кажав дека тука големо влијание има квалитетот на шминката.. не дека квалитетна рака нема.. но сепак
Ако продолжиме со дискусијата ќе биде претерано, веќе доволно сме офтопик. Само се вртиме во круг. Не е важно кои техники ги користат козметичките студија, туку како е навикната раката и кон која техника се има приспособено. Под квалитет претпоставувам подразбираш пигментација на производот.
Ги гледав видеата, нешто што ми се допадна-твојата насмевка ^^ Ми се допаѓаат многу, само така продолжи.
На Сефора видеата дури денеска ги гледав, и сите ги изгледав. Дури побарав и туторијал да направи. Инаку мене нај супер ми се http://www.youtube.com/user/kandeejohnson?blend=1&ob=5 И сега секој ден си ја гледам bubzbeauty http://www.youtube.com/user/bubzbeauty?blend=1&ob=5 И премногу ми се свиѓа бојата на косата нејзина. Планирам copy paste да напраам
Нова сум на форумов..и искрено ги читам скоро сите теми на овој форум и премногу ми е мило што на некој начин интерактивно иако не face to face се споделуваат различни мислења за одредена тема од секојдневието..е сега да не го тупам многу, ако може Sephora да ја замолам да ми помогне околу шминкањето еве конкретно за матура, и како да ги искомбинирам крем и кафевата сенка на очи за да добијам убаво стокмена комбинација. Фала однапред
Долго време се токмам и јас да почнам со туториали и искрено мн време поминувам на youtube ама не знаев дека некој веке си има фино каналче и добри туториали Браво за храброста, не ги изгледав сите ама тие што ги гледав се фини, треба уште малку да се опуштиш да зборуваш погласно и поспоро. Земи од оние штедливите сијалици и постави ја над камерата, дава убаво бело светло, а не е многу јака. Гледам дека сте коментирале веќе за други познати канали, ама ја немате спомнато Lisa Eldridge, познатата шминкерка на Cheryl Cole, Danny Minogue и мн мн други. Многу научив од неа!