1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети за шминка на YouTube [на македонски]

Дискусија во 'Лице' започната од femme123, 31 јануари 2010.

1. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    119
    Ајде да се покажам и јас
    (демек не сум)
    како обожувател на такви видеа,најмногу за коса,фризури итн.ве подржувам,на секој јазик има ,на македонски аш
    (од кај пак ова ми текна
    ) нигде нема.И јас сум правела такви видеа :lol: (сама,со другарки) но не сум ги објавила
    (ни нема)
    ..поздрав ,па кажете кога ќе направете ;)

2. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Браво девојко! Темава сега ја приметив,и ти се поклонувам на идејата,што ти текнало да направиш видеа и на македонски! Прекрасна си и ми помогнаа многу од твоите совети..се обидувам да се сетам на која глумица ми личиш.. :) ;)

3. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Сефора супер си...ајде очекуваме наредно видео,летово некако послабо имаше.Поздрав

4. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Не бев многу време пред компјутер и дома. :)
    Еден месец работев, а уште еден ми отиде на одмор па...
    Утре ако не сум уморна ќе снимам после школо, тамам ќе имам пудра на мене па нема да побарам без потреба да трошам. :$

Seznajka2 не знам дали добро те разбрав, конфузно е напишан коментарот ама видеа од мене веќе има, а Лин снимаше. Што направи со нив и дали ќе ги објави не знам. :)

5. loveu

loveu Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    1
    БРАВО Sephora!!! Нова сум на форумоф,скоро ја видов темава и сите видеа ти ги изгледав до сега и можам да кажам дека си ОДЛИЧНА!!! :)
    Стварно добра идеја,секоја ти чест. Поздрав,очекувам ново видео... :)

6. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Заборавив дека веќе сум направила туторијал со виолетово во скоро време.
    Ова е доста понападно за разлика од претходното, така што и не е толку важно што се две видеа претпоставувам.

Извинете ми го исфрланото лице. Ме каснало/полазило нешто, имам алергија и плус циклус. Се во едно.

http://www.youtube.com/watch?v=yfDeqzm4Llg

На A-j-a, INSIDIOUS, AnaKarenina и 2 други им се допаѓа ова.
  7. NB86

NB86 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    68
    Браво Sephora! Се гордеам што живееме во исто маало :lol:
    Еден ден ќе бидеш гарант мн успешна во оваа работа, а ја ќе те глеам по екрани и ќе викам девојчево ми беше комшивка :D Се шалам, продолжи така, супер си!

8. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    Е вака пошто ја сега сум црвенокоса , и ми текна да експериментирам малку со мејкапот да сменам малку :wasntme: дали ќе може да ми дадете некои идеи кои совети за шминка која би ми прилегала убаво со црвената коса (и имам зелено-кафеави очи), видеа би било уште подобро
    P.S. Еве може да биде ова една задача за феминкиве кои прават туторијали :)
    Тенкју

9. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Има куп информации за тоа на нет. :) Ако нема како комбинација тие очи со таа боја на коса, провери одделно и спореди ги боите на сенки.

skrieno-katce/modni-kritiki-za-ne-tolku-hrabri-feminki-t5066/5060.html?hilit=??????
    Ставам видео од овој изглед. Мислам дека рокафела побара туторијал особено за ајлајнерот. Кај него немам никаква филозофија го ставам како ќе и појде на раката, меѓутоа по она кое можам да видам сум го поткренала малку повеќе и потоа од кај што завршуваат долните трепки сум повлекла повисоко линија за да се спојат. И да, не сум го ставила од почетокот, туку од средина на окото.

Во видеото што се става во еден момент се слуша нешто Љупчо ајде станувај, треба пиперки да полниме. :$ И уште нешто, не можам да сфатам што..:D

10. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Заборавив дека постои. :D
    Немам зум на апаратот да кажам. Расипан е.
    Со парите собрани од матура планирам да си земам HD камера ако имам доволно собрано. До тогаш, ќе се трпи ова некако.
    http://www.youtube.com/watch?v=A0gBO-nfzo8

На Hiii, kristii, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.
  11. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Cефора имам една молба :D :D
    Aко можеш да направиш видео Aлајнер и различни начини на нанесување :wasntme:

На Mishela, A-j-a и crazylady им се допаѓа ова.
  12. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Утре ќе го снимам тоа, и вака и така со мајка ми ќе ја поминам вечерта, таква шминка ќе ми треба.
    И имам едно прашање, ако некој се уште ја чита темава :D не знам некаде ми беше побарано видео за веѓите, не сфатив. Како ги цртам, или како ги чупам? Ако е за тоа како ги чутам, знајте: немам веѓи. 1/3 немам ама сепак.

13. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Или сепак не. Апаратот си игра со мене. -.-

14. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    http://www.youtube.com/watch?v=Aif4m2Oz8tk
    После 70 обиди за да го ставам видеото на youtube, конечно. Од претходниот петок е инаку. И да, немам веѓи иако личи како да имам поише отколку што стварно имам. :D

На INSIDIOUS, split96, Rose96 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    763
    Sephora браво за иновативната идеја - шминкање на македонски, мислам дека е потребно да преовладува и македонското на јутуб. Во секој случај преубава си, убави идеи на шминкање и ти посакувам успех :) Не се секирај, темава верувам не е заборавена ;)

16. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.895
  17. Maeeeee

Maeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    104
    Браво Sephora!...Ми се допаѓаат сите твои видеа...Прекрасно објаснуваш а воедно си и многу убава...Продолжи така,секогаш ке ја имаш нашата поддршка...Браво девојкоо!... ;)

18. Allthatglitters21

Allthatglitters21 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    288
    Сефора, секоја чест.Сакав еден период да започнам да правам туторијали на македонски јазик исто како тебе, но премногу ми беше срам :$ и не бев спремна дали да започнам такво нешто.. не знаев дали ќе ме исмејуваат, ке се зезаат,ќе оговараат.. Е сега, кога ги гледав видеата ми даде идеја и инспирација да започнам :) Продолжи само!

19. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Сефора, те немало одамна, активирај се одлична си.
    Би сакала некој добар тутуријал за очи, нешто малку потешко и поинтересно.
    Некој твој предлог можеби за вечерна шминка за очи.
    Те следам.
    П.С Посебно ми е драго што си Корчагинка, паметна убава и телентирана ;)
    :hai:

20. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Не сум активна со причина..и на форумов и на youtube. За снимање немам како да снимам. Мојот апарат нема зум и ме нервира така, додека сестра ми не ми го дава нејзиниот затоа што и го скршив веќе еднаш. :D Сакав да се обидам и без зум, али ништо не ми се допадна и баталив. Здравје боже, за матура ако соберам доволно пари hd сакам да земам...до тогаш, ништо. :/ :D