Совети, искуства и мислења од мајки за деца од 9-14 години

Дискусија во 'Дете' започната од jasna83, 18 јули 2016.

1. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.717
    Допаѓања:
    16.312
    Ох Ангел тоа е ,нормално веќе почнуваат хормони да им работат и ќе мирисаат,кај мене исто од лани летото негде почна да и мириса ,а не се поти којзнае колку ама си мириса.И земав од дм едно на природна база некое солеа нешто ролон ,долго и траеше и убаво мирисаше,па на биобаза ама тоа не ми се свиѓа на мирис ,и последно едно на мелем го земав сега од Хрватска кај нас не сум го видела ,многу нежно ,не сум дома ќе ги сликнам после.
    Фазите исто мислам сите ги фаќа ,и мојава некогаш таква мрза ја фаќа да се истушира кога ќе дојде од надвор изморена,изнатрчана па со сила мора,а и за растење последниве месеци не ја сетив како наеднаш да порасна,ќе ме стигне уште малку:).
    Ех тоа е ,ни растат децава,леле како вчера да пишувавме во мајчински со голем дел од членките тука за пелени,каки, плачки ,спиење-неспиење сега дојде на ред и пубертетот да го расправаме,не ми се верува колку брзо растат:(.

На snegulkata, V.N., AngelOfArh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.466
    Допаѓања:
    112.678
    Абе ќути коа ќе го гушнам веќе некако како возрасен човек да гушкам, па се устручава да не ме допре случајно по гради чоекот, се срами. Не дава да го бањам јас, татко му може.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.317
    Допаѓања:
    68.101
    Мислев на тоа дека нема врска, туку со хормоните е повеќе.
    Мојава не се срами уште, само збори за градите кога ќе почнеле да и раснат.:wasntme:(facepalm):D
    Не и биле веќе така рамни, малку се познавале.:D
    И стварно некако лето најмногу раснат, не знам еве, како преку ноќ да се извиши.

На DinaGirl, TaamK, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.105
    Допаѓања:
    9.743
    Go pustija li vo upotreba bazenot vo boris?

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.466
    Допаѓања:
    112.678
    Не. Ама ќе го пуштеле.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dignidad

Dignidad Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2022
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.168
    Здраво на сите. Сакам да прашам дали некој има искуство со школиве што се во стил Брзо читање мудро учење???
    Незнам колку би имало ефект, а е прилично скап курсот па ме интересираат искуства

7. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.467
    Допаѓања:
    5.434
    Јас пред две години им пишав не ми вратија сакав некако за да почне убаво да чита детево ама некако изгледа активноста целта со насловот нема веза. Не добив никакво инфо

8. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.411
    Допаѓања:
    36.377
    Внука ми одеше на нешто такво (Бреин о Бреин мислам дека беше) и искрено не е ништо понапредна од другите деца на нејзина возраст. Како активност и е ОК, забавно и е, ама дека нешто помага не.

На Dignidad му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.466
    Допаѓања:
    112.678
    Не знаев кај да пишам па викам овде, за овие деца е темата. Вчера синко беше на квиз, се снимаше де, и победија. Арно ама мајка од другиот тим направи таков хаос, такви глупости, па тоа до проверување поени во режија и убедена е дека дубара напраиле. Значи децава се супер, ама затоа мајките.... Да им преседне на деца и учество и се. Срамота. Па љута, нашиве отидоа да се поздрават со девојчето, зошто се знаат, овие избегаа, љути. Срамота! Дубари, ждрепки, местенки, хаос, лудило... Немојте мајки на децава вака да им праите, големи се веќе се срамат.

На Aleks.mar, Dignidad, V.N. и 2 други им се допаѓа ова.
  10. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.717
    Допаѓања:
    16.312
    Цццц бруки значи од родители бог да чува.Инаку фала што пренесе,ќерка ми се пријавила на истиот квиз, ако е на тој што мислам ,она средина или крај на октомври ќе оди на снимање да знам значи што не чека :(.

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.466
    Допаѓања:
    112.678
    Ние треба да завршиме до 8ми, ако одиме до финале нели. Прва емисија снимивме сега, пресреќни се што победија, ама договорот беше и да не победат да не се сеќираат, сепак е само забава.

На V.N., JoyJoy и azelea им се допаѓа ова.
  12. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.717
    Допаѓања:
    16.312
    Па нормално дека е забава,дружење,јас не знам што им е на родителиве мислеш во Наса ќе оди кој ќе победи.Ај ќе ти пишам пп да кажеш како оди се:D

На dromka, AngelOfArh и JoyJoy им се допаѓа ова.
  13. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.411
    Допаѓања:
    36.377

Честито за победата. За мајките јас одамне го имам тоа чувство. Завидливи и љубоморни. Ако некому нешто тргне одма со местенка било. Стварно треба да го менуваме општествово.

Друго прашање: како добивте известување кога да одите? И мојов е пријавен амам ние сеуште немаме известување кога би требало да одиме на снимање.

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.466
    Допаѓања:
    112.678
    Ни се јави организаторот, јас бев ставена лице за контакт и мене ми се јави.

На JoyJoy и ani23 им се допаѓа ова.
  15. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.717
    Допаѓања:
    16.312
    Немаме ни ние,јас на меил имам добиено распоред само за 4 то одделение кои школи и одделенија во кои термини се тоа до 3 ти октомври некаде,за 5 то и 6 то сеуште не се одредени,пишува дека дополнително ќе не информираат. Ако сакаш ќе ти го сликнам.

16. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    969
    не се децава заникаде туку родителите станаа никакви. Утре ќе излезат деца неспособни ама сигурни дека зад нив стојат родителите. И така ни се уништува општеството. После кукаме како децата на школо стануваат анксиозни агресивни непослушни без почит и емпатија.... е баш поради вакви родители како тие што angel ги опиша. Друго, квизовите и натпреварите се забава. Многу глупа реакција од родителот.

17. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.411
    Допаѓања:
    36.377
    Добив информација за термин за квизот. Ама добив и информција дека ќе мора да изгуби тимот на моето дете. Во другиот тим е внукот на продуцентот.
    Втор пат детево учествува на наместени натпревари. Нему сеуште не му е гајле ама стварно е глупаво да се местат вакви глупости.
    Тие што ги местат не сфаќаат дека лошо на нивните деца им прават.

На Aleks.mar му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.466
    Допаѓања:
    112.678
    Ауууу... Не морало да ви кажат, има начин да го протнат тоа. Баш безвезе

19. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.717
    Допаѓања:
    16.312
    Ауууу :o значи стварно сме ...дно..и после децава ,ма ај не ми се збори :puke:.

20. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.005
    Допаѓања:
    18.920
    Од мали нозе имаат прилика да осетат како функционира државава. :puke:

Таквите деца, на овој-оној, цел живот така тераат, не дека ке осетат нешто од реалниот живот.

На dromka, JoyJoy, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.