Совети, искуства и мислења од мајки за деца од 9-14 години

Дискусија во 'Дете' започната од jasna83, 18 јули 2016.

1. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.653
    Допаѓања:
    15.849
    Ох Ангел тоа е ,нормално веќе почнуваат хормони да им работат и ќе мирисаат,кај мене исто од лани летото негде почна да и мириса ,а не се поти којзнае колку ама си мириса.И земав од дм едно на природна база некое солеа нешто ролон ,долго и траеше и убаво мирисаше,па на биобаза ама тоа не ми се свиѓа на мирис ,и последно едно на мелем го земав сега од Хрватска кај нас не сум го видела ,многу нежно ,не сум дома ќе ги сликнам после.
    Фазите исто мислам сите ги фаќа ,и мојава некогаш таква мрза ја фаќа да се истушира кога ќе дојде од надвор изморена,изнатрчана па со сила мора,а и за растење последниве месеци не ја сетив како наеднаш да порасна,ќе ме стигне уште малку:).
    Ех тоа е ,ни растат децава,леле како вчера да пишувавме во мајчински со голем дел од членките тука за пелени,каки, плачки ,спиење-неспиење сега дојде на ред и пубертетот да го расправаме,не ми се верува колку брзо растат:(.

На snegulkata, V.N., AngelOfArh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.244
    Допаѓања:
    111.547
    Абе ќути коа ќе го гушнам веќе некако како возрасен човек да гушкам, па се устручава да не ме допре случајно по гради чоекот, се срами. Не дава да го бањам јас, татко му може.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.282
    Допаѓања:
    67.904
    Мислев на тоа дека нема врска, туку со хормоните е повеќе.
    Мојава не се срами уште, само збори за градите кога ќе почнеле да и раснат.:wasntme:(facepalm):D
    Не и биле веќе така рамни, малку се познавале.:D
    И стварно некако лето најмногу раснат, не знам еве, како преку ноќ да се извиши.

На TaamK, azelea и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  4. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.042
    Допаѓања:
    9.544
    Go pustija li vo upotreba bazenot vo boris?