1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства и мислења од мајки за деца од 9-14 години

Дискусија во 'Дете' започната од jasna83, 18 јули 2016.

1. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.836
    Мене ми е прашањето парфем дезодоранс некој спреј кој би можело да користи дете од 13 год а да не се оние стандард машки парфеми за возрасни? Многу ми се јаки.

Исто сакам да прашам,на моето многу набрзо косата му мириса чудно,на немиено а не му се мрси сеуште. Каков шампон би можела да земам за него?

2. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    715
    Допаѓања:
    682
    На син ми му земав дезодоранс од Алеврде на приридона база - баш машки мириса а нема алуминиум и не го пече. За косата не знам - уште сум на Шаума синиот само го терам два пати да ја шампонира.

На Aleks.mar и JoyJoy им се допаѓа ова.
  3. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.836
    ајде ќе ја пробам и шаума. Тој користи исти какви што ние ќе купиме за мене и за мм. Малото си е на baby love од дм. Ама овок 13 годишников ми е ни ваму ни таму. :rofl:

4. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    715
    Допаѓања:
    682
    И кај мене е исто. не сакам од сега да му ја учам кожата на хемикалиите па избегнувам нашите да ги користи. Шаума плавиот гел и шмапон две во едно ми се допаѓа и за косата и за кожата сега за сега. Ако појача пубертетов ќе мора појаки „средства“ хахаха

На Aleks.mar му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.836
    на овие мислиш?
    Screenshot_20260312_105555_Chrome.jpg
    Имам на алверде еднаш порано земено врска нема,воопшто не пени како немиено

6. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    715
    Допаѓања:
    682
    Да на ова мислам. За кожата му е супер со оглед на тоа што генерлано му е сува па знае да го чеша од други. За косата го терам два пати да шампонира заради мирис инаку убаво мие.