Мене ми е прашањето парфем дезодоранс некој спреј кој би можело да користи дете од 13 год а да не се оние стандард машки парфеми за возрасни? Многу ми се јаки. Исто сакам да прашам,на моето многу набрзо косата му мириса чудно,на немиено а не му се мрси сеуште. Каков шампон би можела да земам за него?
На син ми му земав дезодоранс од Алеврде на приридона база - баш машки мириса а нема алуминиум и не го пече. За косата не знам - уште сум на Шаума синиот само го терам два пати да ја шампонира.
ајде ќе ја пробам и шаума. Тој користи исти какви што ние ќе купиме за мене и за мм. Малото си е на baby love од дм. Ама овок 13 годишников ми е ни ваму ни таму.
И кај мене е исто. не сакам од сега да му ја учам кожата на хемикалиите па избегнувам нашите да ги користи. Шаума плавиот гел и шмапон две во едно ми се допаѓа и за косата и за кожата сега за сега. Ако појача пубертетов ќе мора појаки „средства“ хахаха
Да на ова мислам. За кожата му е супер со оглед на тоа што генерлано му е сува па знае да го чеша од други. За косата го терам два пати да шампонира заради мирис инаку убаво мие.