Совети, искуства и мислења од мајки за деца од 9-14 години

Дискусија во 'Дете' започната од jasna83, 18 јули 2016.

1. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.241
    Допаѓања:
    19.195
    Јас добивам на 24 до 30 дена. Варира, некој просек е 26 дена. Ретко добивам на 30, можеби еднаш годишно, најчесто на 26-27 дена ама се случува и на 24 дена.
    Се што е во 24-35 дена се смета за нормално. Имам потврдено со неколку доктори дека е ок, плус редовни прегледи.
    Патем имам родено сега, но откако имам добиено е вака.

2. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.680
    Допаѓања:
    18.527
    Ти благодарам многу. Ќе ја следам секако. Јас сум цел живот со нередовен циклус, ама по 2-3 месеци да ми изостанува. Тек после 2 пораѓај ми се стабилизираше еднаш месечно па ова ми е пречудно.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.241
    Допаѓања:
    19.195
    Кај мене месец нема промашено, освен во бременост и неколку месеци по пораѓај.
    Се случува да добијам 2 пати во месец, пример добив 2 и 28 јули. :@

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  4. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.933
    Допаѓања:
    40.370
    @V.N. јас никогаш сум немала редовен циклус. Немала ни мајка ми. Е мене секогаш ми бил подолг. Кратење не знам дали е ОК, ама знам дека првите неколку години е во ред да се средува циклусот. Прати па види ако продолжи да се крати или се смени количина и слично носи ја на лекар.
    Не мора ништо да значи краток циклус.

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  5. enaena

enaena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    127
    Здраво мајки, ќерка ми сеуште нема 9, има влакна надусници и навистина веќе и се приметуваат. Ми вели да и ги депилирам, но од една страна сметам дека е мала, а од друга несакам тоа да и биде комплекс. Каква депилација за почеток, восок, шеќерна, или дома со лентичка? Искуства?

На SummerJ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kolache na mama

Kolache na mama Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.960
    Среди и ги влакната. Со лентичка дома ќе завршите работа.

На Elenpelen му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.241
    Допаѓања:
    19.195
    Со шеќерна ке мора да пробаш на себе прво, доста е зезната за работа самата паста.
    Вит лента земи, само пази како ке повлечеш, знае да се деси од јако влечење да се оштети кожата. Мене ми се има случено во брзање.
    Моја препорака е да ја однесеш на козметичар.

8. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.933
    Допаѓања:
    40.370
    Ако си ти изверзирана по дома за тебе земи лентичка и со тоа најлесно мислам дека е. Ако ти одиш во салон за вадење влакненца однеси ја таму.

9. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.442
    Допаѓања:
    15.768
    Јас имам ќерка од 7 години што е доста влакнеста по нозете. Сум размислувала на темата доста зошто памтам како мајка ми ми бранеше да направам било што на влакната дека сум била мала, и планот ми е да и ги избелам со хидроген ако од релативно мала изрази дека и пречат. Понатака може да проба депилација, но јас лично се бричам зошто ме боли депилацијата и не сум и против тоа ако така и е полесно.
    Но општо мислам дека ако на едно дете нешто му пречи, треба да му се дозволи да го смени. Подобро да и покажам како, отколку како јас што се криев и си ги бричев нозете, па се испосечена бев.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    845
    Допаѓања:
    2.595
    најлошо нешто е првото отстранување на влакната да е со брич. Наместо да ги намалиш напротив ќе направиш погусти и поизразени. Јас таа грешка ја направив и секогаш советувам тоа никако. Пробајте прв пат со крема за отстранување.

11. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.442
    Допаѓања:
    15.768
    Знам дека тоа е општо размислување, ама еве 25 год се бричам секој трет ден и воопшто не ми се згуснале. Не викам дека така е за сите, ама моето искуство покажало дека не е баш така.

12. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    845
    Допаѓања:
    2.595
    и јас исто корисрам брич и некогаш крема за депилација. Ленти многу ретко,скоро никогаш. Муабетот ми е за првото отстранување на влакна. Никако со брич. Каде што поминав со брич прв пат само таму многу долг период имав густи влакна сега веќе со ленри со креми ми се проретчени

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    39.290
    Цел живот со брич, од првиот пат, па до сега. Ниту ми се згуснале, ниту потемнеле.
    Мит е тоа. На времето не шишаа лустер за да ни се згуснела косата :^) два пати сум шишана, па косава ми е, трчи, трчи, влакно.

На JoyJoy, anggell и Spidy им се допаѓа ова.
  14. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    845
    Допаѓања:
    2.595
    зависи. Децава мои со по 3 влакна кога ги шишав прв пат стварно им се згустија косите. За бричењето јас ти кажувам кој блам бев. Од колена надолу кога прв пат се избричав ( јер сум чула тоа е во нода и така треба) само таму бев ко мајмун обрастена. После години депилации и такви чуда влакната се проретчија за среќа

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.