Мојава веќе и работат хормони и и се мрси косичката, па ја мие со оние литараските од коприва. Кога и се јави првут, ја миеше краток период со хед енд шолдерс
Ние користиме сеуште хип со органски бадем. Еднаш пробав на Алверде pure ама мислам дека многу му ја правеше крута косата. Па еден на Балеа 2 во 1 за момчиња ама и тоа тапа. Па пак се вративме на хип. Инаку за 11 год момче зборувам
11години сме, почна да му се мрси и му се имаше појавено првут. Користи логона од смрека на природна основа и за кратко се среди првутот.
и јас се мислам за тие литарските од коприва, бреза ... Бекутан му ја прават косата крута. Алверде од дм за бебиња мислам беше врска нема џабе пари. Во секој случај следно кога ќе одам во дм ќе разгледам, ќе ги имам во предвид и вашите предлози
За моиве користам шампон и гел за туширање од невен на Уртекрам или од геловите и шампоните на Балеа Натуралс од ДМ. Подобри ми се тие на Уртекрам за нега, кожата им е поубава (во зима имаат проблем со сува кожа).
Можеби има наназад во темава но не можам да најдам. Што користите како дезодоранс за под пазуви за деца на 12 и 7г. Малата ми е 7г но веќе некое време и мириса потта, големиот веќе на 12г секако се замирисува. На акверде се био, такви ролон дезодоранс им земам но немаат многу ефект.
Аромако од Лаш да пробаш. Со сода бикарбона е и масла, кај мене има голем ефект за мирисот, потам, ама потта не мириса. Исто ролоните на Уртекрам се добри, внука ми ги користи оти е алергична на повеќето производи, дури и на Аромако пројави алергија, само на тие не реагираше. Од други поприродни, на Лавера мислам дека има, во Белина. Ѕирни на линков https://www.bellina.mk/c/62/%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8?priceFrom=400&priceTo=810&show=undefined&sort=purchases-DESC&page=1&limit=99&attr= Тие на Ben&Anna и Pulpe de vie се потешки за нанесување, иначе се ок. Ама да не се малтретираат деца, види со тие на Лавера или Уртекрам. Како поприродна варијанта за деца се ок, дрогерискиве се јаки и со алуминиум повеќето.
Фала ти, ги има некаде во продажба? Лаш знам дека имаат во ист гејт штанд. Со алуминиум и алкохол не зимам никако за нив, алверде се со био декларација ама се слаби некако
Ги има во Ист Гејт, продавницата на Белина, е сега дали сите им се на лагер таму, не би знаела. Ама сигурно ќе најдеш нешто. И Лаш има таму штанд, па таман ќе видиш и тоа и тоа, што ти фаќа око, тоа ќе земеш.
Sto davate za imunitet za 9 godini. Ovaa godina nikako red da fatime se nesto kaslame a veke e golem. Pieme b kompleks D3 na alkaloid i viramin C. Ama trci trci godinava se bolni sme. Ne bilo vaka
До пред една година давав бекутан со омега3 и супер беше мојава. Минатата и оваа година само вит Ц + Д3 на џејмисон и ок е, јас сум задоволна. Инаку е 10 ипол год
Davam plus viranto forte koga ke go osetam deka nastinuva sega zemav bonboni od zalfija i origano sprej. Veke neznam sto da pravam eve denes pak ne e vo skolo a samo sto pocnaa
Sin mi ima 8 i pol godini i e mn slab na uciliste. Poslebno dava otpor pri citanje, ne saka da cita i pishti. Ke se iznerviram i posle se zali od mene deka sum bila nervozna. Kako da go ublazam otporot kon ucenjeto? Sekakov sovet mi e od korist
Ќе седиш со него и ќе вежбаш Само трпеливо и секој нов текст дома по 10 пати да го повторува а ти да го слушаш, и така секој ден дс правиш Лани јас така со големата малку имав мака дури научи убаво да чита Ама ја стегнав секој ден по 10 пати истото да го чита и брзо научи
мојот е 4то одд и неќе да чуе ни за домашни пишување а камоли да учи или да чита. Не најдов никакво решение да го убедам да учи а да не бидам нервозна и со викање.
Ако дава отпор при читање проверете дали има некаков проблем со читање (пример блага дислексија или слично). Ако нема никаков проблем тогаш само вежбање. Најдете текстови што сака да ги чита. Ставете правило дека секој ден читате по 15 минути (па по 30 минути дневно) и придржувајте се. Нека ве гледа и вас како чиотате книги. Едноставно одвојте дел од денот за читање. Исто така играјте игри со букви и зборови и со прераскажување/смислување приказни. На пазарот постојат картички каде што од букви се составува збор (има од Биби и Боби и едни со животни за помали деца, за негова возраст сигурно има нешто слично) или купете Scrabble на македонски каде што се составаат зборови. Ова чисто да ја сфати логиата на читањето. Ако не знае добро да чита со се друго ќе биде слаб на училиште бидејќи на таа возраст сите училишни задачи веќе бараат самостојно читање и разбирање на прочитаното.