Рано е за крвна слика. Најрано после 24 часа од првото покачување на температура. И не е од заб, пошто од никнење заби не се крева ни до 38 ни над тоа. Вирус е најверојатно во прашање, бидејќи сака да се гушка и да спие во раце, се осеќа малаксано. Почесто на града, ќе биде во ред.
Не цица, на Ад сме. Точно многу малакса од температурата и најсигурно се осеќа во мене. Да имавме малку по љубезни и по образовани доктори ние во Ср ќе беше подруго. Денес го однесов повторно и побарав да ни дадат упат да испитаме и CRP и замислете ми вика неможел он со мене да се занимава утре да сум одела кај матична она да ми даде имал многу работа и тоа што не видел било многу. А кога влегов си пиеше кафе и гледаше ТВ. Жалосно! Ми преостанува да чекам до утре па да го носам повторно и да повториме крвна со CRP.
Сега успеав да пишам, ако не сте ги извадиле мрсулите Вакви се како ампули.. ^^по кои апреки има не знам, нас матичната ни ги даде. Хипертоничен раствор на морска вода е, нема штета од тоа никаква, со чист физиолошки кај нас немаше некој ефект. Цела ампула ќе ја ставите чиста во инхалаторот и ќе инхалирате, по инхалации вртите бебе на грпче и тапкате, потоа влечете со пумпа. Можете и топла вода по грпче и главче со тушот, па и пареа да се направи, кај моево буквално се слеваа мрсулите на овој начин. Јас коростам и спреј Синомарин но тој ги бутка мрсулите, може и со спрејчето па одма да цица и да ги голтне (кај нас ова ретко успеваше).
Колкаво е бебето. И јас сакам вакви да побарам од матичната. Моето е 4+ и правам инхалации само со физиолошки
Нели ви изгледаат чудно прстенцата на малата? Едно погоре, друго подоле. Се сретнала ли некоја мајка со нешто вакво? За 10 дена сме на контрола, секако ќе прашам. Од неодамна ги приметив. Спојлер
Јас не верувам дека и е нешто, така си ги држи, верувам и дека кога ќе прооди ќе се сплескаат и ,,подредат,, Ептен цакани ноџиња имате ^^ моево 24/7 ги мрда прстињата
Мене ортопедот баш ми кажа дека нема место за грижи. Рече дека многу луѓе биле испаничени, а уствари кога ќе прооделе бебушите тоа се регулирало.
Само на едното ноже и се вакви постојано, не дека така ги прави сама. Добро е што ќе се оправат. Смешни и се вака
Vcera na bevme na pedijatar i mi kazha " Pa dobro zolticata e namalena no e e uste skroz povlecena"? bebeto mi e mesec ipol.. Sto treba da znaci ova?
Ние имавме жолтица цели 2 месеци, а како причина за бавното повлекување на жолтицата беше тоа што јас сум Рх- , а бебето Рх+ и плус бидејќи бевме само на доење (не разбрав зошто но и тоа во некои случаи игра улога). Со колку билирубини излеговте од болница? Директни, индиректни? Ако се покачени индиректните нема никаква потреба за загриженост. Индиректната жолтица знае долго да трае, но не е воопшто опасна. Почекај уште малку во тој случај, не брзајте со крвна слика, бидејќи некогаш земаат крв од главчето.
Може некоја мајка ако има дома далерон да ми слика упатство..? @forumce да ти ги сликам на мојава прстите ке се изнасмееш, на татко и едни дугачки што има.. сите и се горе доле
Да фала многу @Leo_29 , незнаев колкава е дозата за бебе 4м. Фала ти.. Дадов блокмакс прееска, ваљда не згрешив пишува дека смее на бебиња од 3м да се дава, а за тоа имав упатство...