Лигавењето не е секогаш знак дека забчиња ке излегуваат.. на пријателка се лигавеше од 3 месеци мнооогу и само чекаше заби, а забите тек таму на 8м и излегоа. Мојов не се лигавеше, изненадно на 5м извади две одеднаш, а до 6 месеци имаше 6 забчиња, без плачки и без лигушки Кај секое дете е различно... Ќеркичкава исто не се лигави сеуште, ама бута раце до грклан, сака да изгризе се пред неа, ржи... па ке видиме дали е знак за заби или така опасно ја сознава околината За вртењето уште не се врти, мрзла е само си лежи на грб и си ги гледа рацете, им збори и ги гризе Батко и на 3 месеци веќе цели кругови во креветче вртеше... она ептен успева да се заврти на страна ако е голичка...
Малата е 6месеци без 1 недела и не се врти од грб на меше, а обратно да. Некои бебиња на 6 месеци се вртат, рингишпил прават а мојава ништо. Само си лежи на грб, ни на страна не се врте. Чудно ми е некако, дури и се загрижувам
@mariz бутаме и ние раце до грклан, па плачеме дека сакаме и цуце и раче во уста а рацете да само си ги врти пред себе За забиве така кажа матичнава напипувајќи му ги непцата, јас не се разбирам, само викам мало ми е уште сега заби ќе видиме кога ќе почне да грепка @forumce не верувам дека имаш простор за грижи можеби не и се врти, мрзелива е, ете и Мариз вика мрзливо и е девојчето. Моево пред недела почна од грб на меше ама за назад тешко Нешто ќе учат порано, нешто подоцна, нешто и ќе скокнат, дечиња, не си оптеретувај главата. Јас сакам моево само да научи да лази, ептен сакам бебе што лази
Не се грижи, ке почне одеднаш да се врти.. еднаш чим успее, после ќе се врти цело време.. Стави и некој интересен предмет до неа, па нека се помачи да го фати.. Сите деца се различни... Еве синчево па на 7м тек почна да седи и сеуште не беше стабилен, само паѓаше. Прооде прво, па научи на лази хахаха не знаеше ич да лази.. а прооде на 11 месеци, после тоа почна да лази, не ја знаеше таа техника @emkaemka кога ке изгледа дека гребка, со метално лажиче ке провериш, ако тропка значи искочило забчето.. Мојов немаше набабрени небца иначе, дирекно излагаа одма забите, одма го расцепуваа небцето и не успеваше да се набабри... може и затоа никогаш мака немаше ни со едно забче, сите 20 што ги има, неприметно извадени му се дај боже и вашите лесно да вадат, па и женскава моја...
Uzivaj i ne se sekiraj. I mojot mn kasno pocna da se vrti pa eve go na gaz ne sednuva, niso ne mu fali
@kukla21 шетате?? Топло времево, ама ветер многу некако се гледам во метеоролошката станица и чекам да се намали па да се нацртаме на тераса ама некако како да се појачува...
И овде дува ветар ама ние сме на тараса на сонце. Не ми се шета на ветарот а толку многу не ми се седе дома
Свртевме едно кругче.. дете ми се одучило во количка да седи од толку дома седење Викаше ли викаше дур не ја земавме во раце. Дур не заспа шеташе така, па заспана ја спуштивме во количка.. Сака се да гледа, а од корпата не и е згодно, а транспортерчето па не го сака многу кога е сонце - ем сака да гледа, ем сонцето и смета. значи нек поминуваат уште 20 дена за да ставам количка во функција!!!
И ние свртевме круг и го прибрав, па го оставив на балкон да спие. Сретнав една комшика што има месец дена постаро внуче од синко и она ми направи шубе дека дува многу, а баш си бев дотерана и спремна со мајка и синко да пиеме кафе на сонце. Реално он во количка со стреа ништо од ветерот не осеќаше, ама ете...
Ние се изнашетавме денес. Бебе не го дува во количка, целосно е заштитено од сите страни, па си влеговме во Капитол, има соба за доење, се најаде и продолживме до сега со шетање
Е ајде де. Стварно е пролет. Ама ете ме фату шубе, а плус и треба да го носиме за Софија деновиве па демек да не ризикувам. Битно на балкон се изнаспа
И јас го шетав цел ден. Од 12 до 4. Дуваше ветер од време на време ама бебе облечено, памучно капче и во количка не толку заштитено бидејќи веќе летната количка ја користиме ама па капакот кога задувуваше повеќе го спуштав до доле и така го заштитував : ) Не беше студен ветер не мислам дека ќе му е нешто.
Ние па се изнашетавме денес, бебе затворено во количка со зимска прекривка воопшто не му дуваше. Едвај го дочекав сонцето, уште да не излезевме .
Neke da ti lezi golema e za lezenje, plus cim sama se isprava. Stavaj toa normalnata kolicka dete da uziva
I nie denes setavme.Nejkle vo kolicka,znaci mbogu se nerviram.Go izvadivme i vtoriot del od kolickata ma jok bre.Ko u ogan da ja stavam.Setavme niz park,pa na piza i kafe.Mi zaspa tamu pa ja staivda spie u kolicka eden saat spiese.Pa kaj kumata pokloni nosevme.Cel den vo setanje.Ovde vo Str bese bas prolet.Mojava ko motor e.Sekunda ne zastanuva.Pred nekoe vreme se vrtese sega potesko.Dali deka gazot i tezi povekeJas utre treba da se javam vo remedika,da prasam koga doaga Dimitar Spoa vo Str.Ni kaza na 6meseci ortopedski pregled @kukla21 nie koga bevme pred mesec i nesto,ni kaza mozeme veke pod agol.Ni pokaza polusednata kako da ja stavamr.Sega ke ja vidi na eho,ako e ok da sede mada ona veke sedi,sakale ili ne ona se sednuva sama
И јас не го изнесов. Се спремивме и кај најдов да го барам педијатарот да го консултирам од Козле за нешто, правевме муабет ме праша дали го шетам, јас да , да и таа леле немој да ми кажеш дека денес го изнесе! Никако на ветар ми рече ... се откажав иако заштитен ќе биде во количка колку толку , златно време беше На ветар , дожд не изнесувам а и не дуваше бе денес козјнае колку Повеќе среќа утре