@Вереничка за скоковите @kukla21 тврдеше дека се смета по недели од термин, па сега зависи во која недела е родена Инаку по мене се смета (без разлика во која недела е родена) со полни 5м, значи 6+ па натака дека почнува тој убавиот скок, па со лесно Совет: издржи мајка
го дојам и мене така ми рекоа дека до 10дена е нормално ама паторнажнава ми рече демек ако гледаш 3 дена не е појдено со топломерче оти и него му етежко на мешето јас денес потечна храна ќе јадам и ленено семе па ќе видам шо ќе биди ќе направам денеска и потечна храна ќе јадам и ленено семе па ќе видам
@emkaemka така тврди апликацијата Еве ги скоковите и зошто од термин, а не раѓање. Види во која недела си и види дали има скок
Ќе почекам тогаш, ќе ја прашам и мојава матична, јас живеам на 400м, веќе на 1.000м сум го качила, сакав на 1.700м да го носам @kukla21 чим апликацијата ти вика така, така е
Синко на неколку дена после 2мес го носевме во Берово горе на Клепово на чист воздух и одмор. Многу му годеше и уживаше па и поубаво спиеше за разлика од дома. Педијатарката ни даде зелено светло па и ни кажа дека е убаво за белите дробови и за имунитетот. Само дур се качувавме правевме и мали паузи со малку подотворен прозор за да полека се навикнува на воздухот. Така ни кажаа и така направивме. И наредни идења така правевме кога идевме за Берово. Клепало е на отприлика 1400м надморска височина.
koja aplikacija ja koristis...i nie ovie denovi sme smeneti kenkavi i nemirno spie navecer, se grci, dali uste grcevi ja mace, saka vo race non stop ,vo ponedelnik polni 3 meseci...
The Wonder weeks, ама се плаќа цца.3 $ или €, не ми текнува. Тоа со раце го има и мојата, ама почна наеднаш и мислам дека е поврзано со тоа што сега се ги интересира и сакаат да гледаат. Вака легнати досадно е. Веќе јавуваат интерес за се, а не се уште физички спремни за седење. Најмирна е во релаксаторот, затоа што има најголем видик. Ја тестирав и во количката без проблем седеше. И си играше со играчињата што и ги закачив. Ја врткам по малку секој ден дома, за да се навикнува. Во транспортерот се живцира затоа што е "постегната" и видикот лево/десно и е намален. Ова е моја теорија Ко што реков, само бебе знае како му е хахаха
нашево има проблем со какањето од почеток во болница само ни се искака првиот ден, а после ич неколку дена, и нашата патронажна со топломер го испровоцира, вистина му олесна дека уште имаше од мекониумот.. ама и после само не можеше, а и дававме чепчиња со ким и тогаш какаше и доаѓаше од нив, ама тврди каките како цревца вака држеа форма да речам и сега еве на месец од 3ти март вчера прв пат се искака.. докторката исто ни рече дека е во ред, јас не знам.. се мачи со грчеви и прдежи ама сега мислам и е и првиот скок па ептен е неспокојна... а ти сама лесно одиш во вц? јас не баш, имам од стално проблеми и сега исто, и пијам компот од сливи, јогурт со мелено ленено семе и вода со лимон на сабајле, некако помага, ама неа како да не и делува посебно. докторката на преглед ни рече за малото се е во ред и така ретко да оди, чим е само на доење.. му правиме масажи и ние, види на интернет има една со I Love U движења а користите масло за масирање? какво? јас имам бадемово, ама вчера мажот ми претера колку стави и се нафрли со брунки (
Јас со ленено го масирав и исто после 3 то масирање се нафрли со брунки само на ноџињата па сега ќе купам некое бебешко.
без масло ја масирав ја цел живот иммам проблем со столицата или ќе заредам секој ден со ред неколку дена па после нема да појдам 3-4 дена и фазла некогаш можи и до тоа е сношти тоа појде јас утрово пошто и јас 2 дена не бев.. без ништо да му дадам само течности пијав ќе видам на youtube ќе побарам фала инаку
Majkicki detenceto.mi e 11 dena, denes pocna nogu da jigka , duri I se zakasli 2-3 pti... mu stavav.kapki marisol I izleze zeleno.mrsulce eden pat ama pak kako da mu hrci noseto .. se nervira, spie so.otvorena usta. Sovet?
Мамичкииии помагајте. Закачивме некој вирус или настинка. Прво мм па јас па сега бебе. Мн лошо се осеќјам, целата сум затната а не смеам ништо од лекарства да се напијам. Кажете нешо да ми помине брзо.... А бебе е само на доење и мачку му тече како водичка од носето и како малку да е зарипнато дали да го водам на доктор?