Pocna da.zakasluva... osven sto kifka cat pat.. mu go osekam noseto kako zatnato. Sto mozam da.prevzemam?
Да го носиш на педијатар. Нас ни рекоа ако се друга боја освен бели мрсулчињата, обавезно да го носиме.
Веднаш на лекар. Ќерка ми од поткашлување стаса до бронхит за нецели 24часа. Примавме инекции, инхалации и антибиотик сируп.
Izleze oti ne e tolku Zatnato...tuku imalo plesni vo ustata?zatoa ne cical ubavo. Imal nekoj iskustvo so plesni?
Izvini ama neznam.kako da kazam na drug nacin koga kaj nas taka se.vikale... prv pat I jas slusnav. Znaci celo jazice mu e belo
Истиот проблем го имаше и моето малелко.Педијатарот ни препиша Нистатин раствор.Со стерилна газичка му го чистев јазичето и на 8 часа му давав да голтне по 5 капки за 4 дена му помина.Битно е брзо да се реагира затоа што станува збор за габична инфекција која многу брзо се шири (така ми беше објаснето од педијатарот).Се појавувало најчесто кај оние деца кои користат цуцла.Сепек консултирај се со педијатар
Тоа се вика СООР. Со Нистатин капки се чисти јазичето, внатрешноста на образите и обавезно и мајката мора да си ги премачкува брадавиците. Тоа е габична кандида и ја имаат повечето доени деца. Имаш за Соор читни на гугле.
Мајки, едно прашање.. малку сум досадна Колку столици имаа/имаат вашите бебиња на 4м? Како е нормално..?
@mariz моево најчесто една столица. Некогаш се случува да скокне еден ден, некогаш па 2-3 да има. Ние сме на доење, мислам дека и тоа има врска
Серла, по 5,6 пати у ден кака Спомнав еднаш на педијатар, ми рече не е до метаболизмот, до лактозатата, мала нетолеранција. А спомнав на другиов нов матичен, рече нормално е, некои бебиња така многу си какале