Dobro vecer mami ajde pomos sto bi mozelo da bide imame 2m i imame otokce kaj kerkiclata na nogata. Nekoi velat deka od sto dobiva na kilaza drugi deka strvuvala za nesto koga nie sme jadele kao kaj momcinjata sto izleguvalo. Utre imam zakazano na pedijatar no dokolju nekoj znae sto bi mozelo da e neka ni pise ja mislam celo vreme. Na dopir ne reagira da ja boli. Спојлер
Какви бабини деветини слушаш дека бебе од 2 месеци ќе стрвува.бебчето си е нормално му се дебелки ножињата и на моето се така.машко е.исто вака му беа и уште му се.нема потреба од паника.си јаде ли мислам цица или пие ад млекце си кака ли нормално весела ли е спие ли... Колку кг има?
Za jadenje si jadi normalno na pocetokot cicavme mo snemav mleko i sega sme na Ad si kaka redovno 2 pati na den vesela se smei igra nemase nisto da pokazuva reakcija sto bi mozelo da ja boli. Dali e normalno taka ednoto noze da e poveke ozduvanko mislam deka se zabelezuva na slikata
Да нормално е.јас на моето му ги стискам од среќа од колку шо му се меки му ги ручкам бе слатки ножиеа. Не се секирај напразно.кога го здогледуваш така може мн нешта да ти изгледаат како да не се како што треба.на пример со очињата кога уште не им се стабилизирало или избистрило убаво па ги гледаме дека им се различни или ушињата.Тебе ако толку те загрижува носи утре кај пед.да си бидеш мирна.Ќе ти каже дека и се полнички.Не се вознемирувај гушкај бебе
Dobro den mamicki bi sakala da prasam dali na vasite bebinja im se slucilo da se zadavuvaat vo son od plunkata ne znam sto bi mozelo da bide no mira nemam se plasam premnogu da ne se slici nesto. Imame 2+ i ni se sluxuva pocesto i vednas ostanuva bez vozduh i pomodruva. Prasamve pediatar rece deka e normalno da ne se grizam no jas sum uplasena mnogu. Sekoj sovet e dobredojden. Pozdr i ubav den
Kako se spravuvate so toa jas sum non stop budna koga taa spie od strav da ne ni se sluci nesto. Ako ne ja ispravam ne moze da zeme vozduh.
Има перница со 45 ° поткренатост за бебиња баш кои имаат неразвиено капаче на желудник што трае прва половина од година но помага и за ова. Мислам 700 ден е перницата. Јас таква користев. .
Dali mozete da mi pustete slika dokolku ne vi e tesko zosto ne ziveeme vo mk da znam kakva da baram ovde vo Germanija. Ti blagodaram mnogu za odgovorot
@S*K*O*R*P*I*A само на подигнато да спие, на благ агол од 45 степени. Не ти треба посебна перница, стави му било каква под душечето на креветчето (само да не е многу тврда и висока). Ние така и ставивме на нашата по совет од педијатар, има значително подобрување. Знае чат пат да се подзакашла од плунката, ама не се дави. Каде и да лежи, само главчето на благо подигнато да е. Не се секирај, нормална појава е да се задавуваат, им се слева во грлото, ама со перничка се средува.
Na malava i se desavase taka.No bese prematurce i bese normalno.So tek na vreme se stabilizira.Nie pod dusek vo krevetceto stavivme dve mali pernicinja i avtomarski dusekot stana pod agol.Ne kupuvavme nisto specijalno.Ostanuvase bez vozduh nekolku sekundi,a mene na sekoe mi se skratuvase zivotot.Pogore za slikitr so nozinjata,ima kopancinja veke zatoa e taka mojava bese 2kg.Koga pocna da se zbuckuva i stanaa nozinjava taka.Pa pocna sveki da dava nebulozni komentari.Drobni imala da ja nosime na trienje a so e toa poima neznam.Ja otkaciv na nekolku pati i prekina.Sega i gi ruckam kopancinjata sekoj den.Majka relax te citam epten si stegnata i pod stres Ne baraj problem kaj so go nema.Bebce si raste
Исто и моето правеше, ептен се плашев. Му се враќаше од млекцето. Не спиев 24/7 што се вика од страв. https://m.facebook.com/kupioddomaco...5010038798/1916813841723233/?type=3&source=54 Оваква перница земавме, тоа не спаси. Околу 800ден беше без душек.
Да. Меѓу душник и желудник е и наместо да оди накај желудник залетува накај душникот дека сеуште не затвора. Мала е твојата ќе видиш за некој месец топ ќе е. Иначе мислев на перницата среќичка што ја пушти.
Детево, од малку повеќе од два ипол месеци, ми ги изеде живциве за три дена! По цел ден плаче, вришти, завива, се бузи со долното усте.... само ако цица и спие ќути. Нешто ситно може да се залаже, ама најчесто не. Веќе ни во релаксатор не сака, ниту се на што беше навикнато нејќе да види. Кога ја легнувам да ја пресоблечам паѓа во транс, забегува од плачење, се губи. Скок ли е ова, што ли е?! Што ќе биде на 3,6,9 месеци!? Мајки помагајте се искуства. За сега: 1,2,3....10 трпение-спасение Едит: си мислев да не ја боли нешто, да ја носам на лекар...ама нема други знаци дека нешто ја боли.
Магнезиум + Б комплекс. Чај од мајчина дишичка. Ситуацијата беше иста кај мене околу 9тиот месец и траеше додека траеше скокот. Не можев памперс да сменам го чував голо по еден саат од што заоѓаше. Издржи. Помири се. Не се нервирај да не ја пренесеш нервозата на бебе. Побарај помош. Прошетки. Побарај на гугл wonder weeks за да ги видиш скоковите точно по денови, недели. Се сметаат од крајниот термин на породување.
Видов. Скокче е. Големиот скок тек не чека за две три недели. Едвај чекам мм да дојде од работа и автоматски ја предавам за да одморам. (Лоша мајка ) Ќе помине. Инаку да, прошетки ни фалат. Таман се научивме по два саати да шетаме, снег падна. За ден два и тоа ќе помине.