хмм . епа или е од дишењето или некоја блага алергија на нешто пр на полен. ѕирни што ќе ти каже па пиши како сте
@Annath гелче за заби од кога може да мачкам и кое?? И се мачка сега дури не му се пробиени или како е?? Бебе е 4.5месеци. Детево сите ќе не појаде од што се мачи, што го бута рачето знае и да поврати цуцла за заби никако да најдам, се им се потрошиле, од гуми се гади, имам неколку исто е од сите..
Може од 4 месеци, има различни. Dentinox, Gel za desni, Gengigel Baby, има на Frezyderm во Зегин... кое сакаш, исти се сите. Јас за првото користев Gel za desni, за второво Dentinox. Обично содржат анестетик, па затоа смирува моментално.
А имам и тоа Ај ќе пробуричкам да видам, не ни сум разгледала убаво што има, само ги пикнав сите тестери во едно несесерче и ги носам секогаш во торбицата, да не притреба нешто нели
Sto.bi.pravele.na.bebe od.eden.mesec.sto.nema.kakano.dva dena I ovie.dva dena.place,.pisti,.po.cel.den.I.nok..?
Има едно Kamistad Baby, не е назначено од кога смее да се користи, ама стои дека е со вкус на мед, без шеќер, па не знам мед..
И јас не сакав со мед хаха https://www.frezyderm.com/baby-care/stomatiki-ugieini/teething-gel/baby-gums-gel-25/?UserAction=True еве овој гел му го ставам на моето, се смирува одма. Го има во Зегин
Само што сакав да прашам за гелче, си прашала ти и уште подобро @Annath одговорила. Па таман да ја прашам. Моето бебче има 5ипол скоро 6м и ние сме веќе во фаза според мене на очекување прво запче Малата плаче, нервозна е многу, брмчи и зуе по цел ден, си ммка цело време. Тоа со ставање играчки, прсти трае веќе долго време, сега веќе ги фрла играчките и плаче, се нервира, ноќе се буди со плачење, се жали во мене се пика, ќе се смири пак ќе залипа цело време е кенкава, прстите во уста и се трие, непцата и се црвени, и по краевите на вилицата( во ќошињата на устата, не знам како да објаснам ) бели. Пред една недела на вакцина д-р рече дека и се воспалени/потечени. Гелче ќе земам некое од овие, но што друго можам да направам да и помогнам и дали ова се симптоми кои укажуваат дека во брзо време ќе никне запче? Не можам да ја гледам како жално плаче Едит: А не знам дали и паралелно сме во некој скок во развој. На колку точно е тој што го рачунаат на 6м? 5+ или 6+ ?