Во состав не го пишува ама вика вкус на мед.. Ќе купам јас Фриздерм па ќе мачкам, убаво си стои од +2м..
Околу 6 месеци е скокот. Инаку, ладни глодалки од фрижидер помагаат, ладни каши, ако веќе јаде, овошните да бидат ладни, ќе и годи. А најубаво за чешкање е фротирна крпа, намокрена со вода, подржи ја во фрижидер да се олади и дај и да глода. Би требало да помогне.
Мамички ние сме 3+ и мн се потиме ноќе кога спие мн е испотена и на главче и на грбче исто и дење кога спие педијатарор рече да давам 4капки од вигантол нели е мн? Дали сте имале проблеми со потење и дали некоја од вас е давала по 4капки од вигантол?
Малиов денес и вчера вришти, пишти како периодот кога имаше грчеви. Крвната слика му е супер, дали е до запчиња или што почна да пробува по лажичка јаболко, некое искуство? Само во мене се бутка и раце во уста. На моменти и црвенее.
Napravi pauza od cvrsta hrana den dva vidi kako kje bide, pa dadi pak jabolko. Im treba vreme za da se priviknat na nekoi
Мајка ние сме два ипол месеци, и се потеше навечер во главчето и не ми спиеше убаво само јачеше. Еве сношти му ги извадив хулахопките и си спие мирно. И не се поти.
Бебуле, стварно со хулахопки го ставаш да спие детето?! Греота е мајка, ај ти спиј со хулахопки. Моево спие во тие шпикозно-пижамите од тритекс, голо и босо. Покриено со едно ќебенце. А јас со јорган уште спијам. Се си мислам жалче дека е, сигурно се смрзнува. Ама па не се буни.
Истооо, боди на рамки и пижамки, само и чорапчиња му ставам кога не е во шпикозни. Баш сакав да прашам до кога му се ставаат на бебе чорапчиња за спиење? Запчињата биле
Јас му ставав до кај 3м, веќе не ги трпеше и речиси секогаш и сам ги вадеше, па од тогаш нана босо. Ова кажувам кога спие во пижами без ногавици, со ногавици и чорапи редев само првите месец дена. Пробај извади, ако му е топло ноџето што ќе му се
Му ставав да.. Киваше кашлаше, носе камен раце камен ладни.. Ама веќе се стопли времето и веќе не. А и 2кг чоек беше, ми беше страв Шо се однесува до мене можам да спијам со јорган на 24степени ахахха страшна сум
А на колку степени ви е собата каде спие бебо?? Да не е во минус Со што го покриваш?? Вреќичка не е подобра опција ако е зимурливо и спиете во ладно, па плус покриј го. Подобро покриено, него натунтано. Душиче
21-22 степени е каде што спиеме овие некокку дена. Иначе 23 додека беше ладно. спие со едно кебе до 2-3ч после му ставам уште едно многу е?
Премногу!! Прво многу ви е топло, снижи до кај 18степени барем. На таа температура повеќе од чаршав не ви треба за покривање На 23 ти му стави хулахопки и 2 ќебиња
Nie na skoro 25 spieme...niksko da ja regulirame temp.so drvata.Ako stavis zesko e ako ne stavis gasi