Мајки да прашам нешто моето бебе има веке три месеци а на обравчињата има како крвни жиличќи поточно изгледа како поткожни капилари кога се роди беше многу црвено но кога се исчисти црвенилото му остана тие жилички дали има некоја искуство дали ке поминат загрижена сум??
Заради носот маскембал на педијатар правевме Ја прашав докторката и за тоа, го виде и рече ништо не е. Кажа нешто ама искрено не запамтив. Не се заби и не е страшно, тоа запамтив
Мајки ќе побудалам од страв. Денес во изметот на беба имаше парченца слузава крв. Во две какани пелени го забележав тоа и немам мир од тогаш. Не е тврда кака, напротив бебешка течна жолто - зелена кака ( зелена претпставувам дека е настинета) ама со неколку парченца крв низ неа. Утре секако ја носам на преглед, ама до утре како ќе издржам?!?! Многу сум исплашена. Има некој слично искуство? Што може да биде сега тоа?
Син ми е така веќе некое време, одвреме навреме има некое конче крваво. Дури и сега во потврда столица заради цврста храна одвреме навреме ќе забележам. Или е бактерија (проверете мокрача и копрокултура) или нетолеранција на млечни протеини.
Majki, nie za edna nedela ke pravime 2 meseci. Pred nekolku dena mu ja zabelezav vakcinata na ramenceto sto mu ja stavija na izleguvanje od bolnica, se napravila kako topce zgrutceno pod koza i lijlakovo e. Ne znam dali od prethodno mu bese taka ili sega skoro mu e napraveno. Mi mati um toa sto bas koga ja zabelezav go rasoblekuvav bidejki mi se isfrli so sitni crveni topcinja. Skoro sum sigurna deka e od zesko. Ne mozam da se razberam so mm, celo vreme se karame za greenjeto. Jas go drzam vo poladno on tuku ja uklucuva klimata. Ahhh kako svekrva mi majka da mu e, pa go sovetuva od daleku (oblecete go izmrzna deteto i e sekoja vtora recenica) Jas pa pustata se potam epten i celo vreme mi e zesko, pa mi vika deka jas ne sum vo red so hormonive a ne deka doma ni e pretoplo!
Мене ми рекоа дека ако се направи белег, значи успешна е вакцината. Нормално е. За дома 22-23 т држи. Само за бањање треба потопло да е некои 2-3 степена.
Дали сте на доење? Бидејќи не е од тврда столица кај вас, најверојано е нетолеранција на лактоза ако мајката прима млечни производи и особено ако пие млеко. Кај моето тоа беше, инаку имаше често таков слуз и морав дури беше само на доење да избегнувам целосно млечни производи.
Здраво женски, ве читам девет месеци во другата тема, и два во тема бебе, па на мака ај и јас да се зачленам Маката ми е следна: Бебе е 2 месеца, и веќе два дена е шмрчка со носето,испирам со солена вода и вадам со аспираточе има мрсули но не е затнат, цица најнормално, спие со затворено муце. Ноќеска на два пати си подкашла. Педијатарот што не води,ми е роднина и се консултирав телефонски ми рече нема место за паника типична вироза некој ми ка донел, да внимавам само да не качи температура,смени расположение и сл. Малку сум немирна со овој совет, па ме интересираат мислења и искуства
Na nea i e vaka, kako linija crvebka, a na dopir potkozno topce. Na sin mi mu bese nadvorrsno pa posle so korupka i se ko so treba