Не влечи со аспиратор ако дише убаво, тоа само ако му тече носе. Солена вода можеш да ставаш, така му се чисти носето. Си поткашлува од слевање на секретот од носе во грло.
Јас пак те цитирам. На малата не е имало корупка ни надворешно топче директно кругче модричко и се направи и внатре како топченце
Cekam odgovor za kaslanjevo. Toa mi e pobitno vo momentov A i na slikata ne se gleda bas, treba u zivo da vidi
Ме ставивте во мисла сега, мојава нема ништо на рачето кај што е боцкана Во Систина ништо не ни кажаа кога ја примаше, а баш прашав дали треба да очекувам некаква реакција и каква. Рекоа апсолутно ништо не треба да се деси Е ај сеа Наредна контрола обавезно ќе прашам, ама се напнав сеа
На мајчино млеко сме, ја дојам. Инаку јас речиси воопшто немам вклучено во исхраната млечни производи. Ете јогурт за овие 2,5 месеци дали две чаши се имам напиено, ептеен ретко сирење и кашкавал ама во многу мали количини. Млеко не сум пиела. Едноставно не сум некој љубител на млечни производи. Затоа мислам дека не е тоа причината туку можеби некоја бактерија. Баш сум загрижена. Дури утре сме на преглед. Инаку последните 4 каки се без крв.
Е мене ништо не ми кажаа ремедика мила,и добив ист одговор како тебе,дека ништо не треба да се деси... и малава моја нема ништо на рачето...и јас баш ќе прашам ќе ја барам на моб докторката.
Не кажуваат бидејќи под реакција мислат на тт, поспаност и сл. Нели, ние мајките најмногу од тт се плашиме
Сега ме ставивте во мисла, немам и јас ништо забележано кај мојот, никакво белече. Чекам да стане да го прегледам.
@snegulkata може не и р ништо на малата. Моево неколлу пати ме преплаши така, ми рекоа веројатно пукнал некој крвен сад ако какал потврдо или пак се напрегал повеќе... не се плаши толку, се надевам ќе биде се океј...
Која вакцина треба да има таков белег... И да ве прашам може смешнл ке звучи, но дали пеленките ви мирисаат на урина.. кај мојата ептен мириса ама бас мирис на урина...а негде прочитав дека не треба да мириса... и за десет дена /правиме 4 месеци и како уште да се мачиме со грчеви..посебно на спиење немирно спие се витка целата ги дига нозите бо вис...кенка...се додека не ја ставам до мене на рака да ми спие и ја гушкам па нема простор каде дс.се.движи многи...или пак додека не ја ставам во транспортет па со судни маки да се искака..сега уште на ад сме и е потечна столицата и мака мачиме, кога ке почне со каши како ке кака тогаш...
Дали мириса само ноќната пелена, или баш секоја пелена ви мириса лошо? Може да е од самата пелена лошиот мирис, мене така ми беше со Пафис пелените, ама може да се работи и за уринарна инфекција.
И ние сме кај Станка, но ни мене ништо не ми спомнала. Веќе сме 5 и пол месеци и до сега никакво топче сме немале на вакцината, ниту па она проверувала. Ти сама прашуваше? Да и праќам и јас слика на вибер