Мене сама ми кажа. Топче не сум пипала дали има, ама има лилаво белегче. И го проверуваше на контролата на 2риот месец.
Се зачудив што нема тема за -кенгур- па не знам каде е најсоодветно да пишам Ќе пишам во соодветната тема каде да најдам, а тука да прашам од искуство, кога е најдобро да се почне со кенгур и дали ние премногу касниме, скоро 6м има сакаме да земеме кенгур. Ама дали ќе сака да седи допрва во него, има ли некој такво искуство? И до колку месеци/килограми може дете во кенгур да се носи? Дали воопшто ќе се искористи?
https://forum.femina.mk/threads/Носење-на-бебето-во-слинг-или-марама.14649/page-5 Тука има пишувано за кенгур, можеш да видиш.
Мамки ај помош! Бебката ми е со фалтички, мишелинка, знаете нели буце беба како би изгледала, ама се јавува проблем кај вратчето и се спурува! Едвај го миеме одшто е буцка и и се перклопува кожата, па на тоа место и се појави многу црвено и како лигаво одозгора, дури и ги мокри блузите (по тоа и забележав деке нешто има и едвај видов колку и е изиритирена кожата таму) За чудо некое не плаче. Ни даде докторката некакпов спреј за иритирена кожа ама не гледам некаков ефект. Имате некое искуство за проблемов, пудра во прав би помогнела? Или да си ја носам на кожен?!?!
Istiot problem go ima i mojata. Samo ne i pusta limfs tuku i se sobira kako prljavo i mirisa. Stavam od vcera krema so cink za da susi. I pudra bi bila dobro resenie
Исто беше и кај нас, само со пудра 2-3 пати на ден му се смири, ја собира влагата. Еве сега ништо нема ама пак го мачкам зошто е буце и се поти, па за да не му се направи пак.
Истиот проблем, само јас ѝ ставав павловичева Неколку пати на ден ја пребришував со чиста сува тетра пелена, и после мачкав оригинална павловичева. Ѝ помина за 2-3 дена.
I jas da se priklucam mackam od pocetok so mustela stelatopija i na vitcinjata nikogas ne mu se napravi crvenilo si ja mackam niz celo telce i sum prezadovolna od nea.
Мојата е цела со витки, и врат, и рачиња и ноџиња, ама нема такво нешто фала богу. Уште во болница ни кажаа убаво да ги пребришуваме витките со сува тетра пелена после бањање, влажно никако да не остане за да не и се спури кожичката. Дали е од темелното бришење не знам, ама баш обрнувам внимание на тоа, ја бришам по 15 мин после бањање и не и се направило досега. Мачкам само млеко за тело, ништо друго.
Mamicki sakam da prasam malava mi e polna slajmovi vrie cela sto e najbitno gi povraka balgamite. Denes zemav prospan za polesno da moze da gi iskasla i izvadi. Ja nosam na bolnica doktorot veli nema nisto cista e a taa nakasluva i toa suva kaslica tt nemame no non stop ni se raci vo usta nervozna e koga i gi trgam gi trie zljabinkite. Prasanjeto mi e dali bi mozelo da e nesto stetno sto nakasluva da ja nosam utre pak na lekar i nekoe iskustvo so prospanot. Doktorot ne mi dade nisto jas otidov vo apteka i prasav tamu tie mi go ponudija i dadov dva pati isfrli odma slajm no mi e nekako pospana ne saka da jade ovie 3 dena mi e smenoto raspolozenieto kaj nejze ne se smee ne guka a epten bese vesela. Sekoj sovet e dobredojden. Izvinete na dolgiot post
И јас ја бришев, ама дојде лето и од потењето почна да ѝ се прави Ваљда требало почесто да ја бришам и на "суво".
На двете го имам давано, немаше никаков ефект кај нив. Ни позитивен ни негативен, исто како да не сум дала. Купи од аптека такво за влечење мрсули кое се приклучува на правосмукалка. Ќе испадне шлајмот од носето. Моиве со месеци кашлаат, не е штетно. Не им се спушта на гради и со свеж воздух не лечат. И јас до година немам ставано крема со спф фактор. И цел летен одмор на море сме терале без крема за бебуш.