Јас не мислам дека е арно толку често инхалирање. Ќе се рашират каналите, па после вируси/бактерии ќе се лепат полесно. Кога треба, да. Ама за "обични" мрсули не. За хрчкање и спуштање. И моево хрчка кога зема подлабоко воздух. Го осеќам дека е од носот, а не од гради. Ако излезе нешто, секогаш е бело. Докторката вика млекце е тоа. Секој ден ставам физиолошки Некои деца се склони да спуштаат. Колешка има близнаци. Горе-доле двајцата се секогаш во пакет болни, ама едниот одма спушта. На неколку месеци завршија во козле и од тогаш, везден спушта. Им се има случено во Ремедика да им кажат се е ок, а за 30тина мин кај матичен веќе да спушти и обратно. Не е дека не виделе/чуле докторите.
Јас инхалирам само ако се презатнати и солен раствор и спреј не помага, аспиратор кога влечам, а неможе да се повлече... прво тоа пробувам, па ако се дават во мрсули ги инхалирам. А инхалаторот само што е го укл сами како балончиња искачаат мрсулите Дури големиов батко маската подалеку од уста 10цм, не дава да му ја ставам... Инаку и он незнае да дува нос па и него со аспиратор му вадам кога е болен, не ми е најдобра таа работа ама што да правам, учи учи никако да научи како
@kukla21 не ти била болна па не го разликуваш хрчкањето. Моево откако е родено си хрчка на периоди, бели мрсули секое утро вадиме по некое што се гледа, капки од физиолошки стандард ставав, ама кога го приметив дека настинува верувај да инакво беше тоа хрчкање. Дури и докторот од Систина се чудеше колку рано сум го однела, беше сезона на вируси па да не бидне полошо веднаш ни даде терапија. Не сметам дека згреши, извади доста мрсули, а во моментот ништо посебно не беше затнат, ниту хрчеше кој знае колку. Но матичнава да, баш поради ширење на каналите во носето ни напомена да не му правиме чести инхалации (јас ич не правам) пример не кога повеќе крчи, дали од млеко или повеќе мрсули, доволно е некоја капка Синомарин или спрејот.
Во козле ми рекоа и на затнато носе да инхалирам. Со физиолошки по 3,4 пати . 2мл обично ставам. Истото ми го кажа и во ремедика педијатарот па и матичната ( се консултирам на триста страни )
Inaku update, nemala na gradi sekret, ja taka sum si povrzala Cisti i se gradite, sekret vo grlo pkus stridor, losa kombinacija za usi
Јас да одговорам за бсж,ја прашав матичната, треба да се направи како топче,ако не ,значи не е успешна и до година ќе мора пак да се прими. Таму каде што ставаат вакцини можат да проверат дали е успешна или не. На моето матичната не виде белег а ние сме веќе 7+,што значи ќе треба пак Али за најсигурно кога ќе ја примиме сега третата (ја касниме) ќе ни кажат што да правиме.
@forumce пишав јас сабајлево апдејт за бсж вакцината, прашав во Систина, наврати се наназад, ќе најдеш, да не се повторувам. @eli25 денес трет пат ја однесов, и јас со 10 доктори се консултирав Сите ми рекоа ништо не и е, не е затната, дише нормално, само има малку секрет во нос, ама го исфрла со кивање најчесто. Прашав за инхалации, сите рекоа нема потреба. Градите се чисти, грло не е црвено, така да се смирив
majki ovie dva dena malata mi namali so jadenjeto...piese 700 ml ad, a ovie dva dena edvaj500, ...sveza e na izgled nema temp...ima li mesto za panika
Majki dali moze da se raboti za izleguvanje na zabi place se zalipnuva raci stava vo usta gi trie zljabinkite, prv pat vaka deteto si go gledam nervozno ne saka ni da jade ja nosev na lekar se e uredno nema nisto. Na dolnoto zljabe se poznava dve liniicki kako zabce koga izleguva ama neznam bre luge mislam mala e 3m sme. Btw od denes pocna i potecno da puni peleni t.e prolivce da ima a tt kondtantno 37.7. Da se nadovrzam za slajmot mojata vcera vriese od slajm i dadov caj od bel slez i prospan. Se razbudi odma i gi povrati i toa kako gi e povrakala mislev ke se zadavi i ispaniciv. Denes ja slusam nema da hrci cista e.
Не би требало да е скок тогаш... на 3м има, па на 6м... види и утре како ке биде.. @S*K*O*R*P*I*A чај од бел слез и проспан на бебе 3м? По препорака ова? Инаку може да се забите тоа што се нервира, иста е и мојава, не ги вади рацете ги каса и се дере, но уште незнам дали е од забчиња тоа... А со температурава сумљиво, бевте на контрола и денеска? Мојава нит хрчеше, нит свиреше, а спуштено имаше на плуќа.
Da bev se uredno rekon na doktorot za prospanot i cajot mi rece vo red e. Mi dade edni kapki za vo nose i cistenje nose pumpicka ama iskreno od koga procitav deka moze i kapilarcibja da puknat se isplasiv. Mojava imase non stop tecni mrsulcinja i non stop se trla za noseto. Sega upla fativ za cistenje panicar neviden sum dali deka prvo dete mi e neznam. Patem kolku dena trae ovoj skok vo razvoj cela nedela sme vakvi ne ai go prepoznavam deteto sto ubavo se smeskase guka sega da ti e grev vaka da go gledas Za tt mi rekoa deka ne e mnogu zosto varira i deka da ja ostavam ako ide nad 38.5 togas da dadm sirup ili cepce da se nauci organizmot da se bori sam.