@emkaemka ме утеши сега. Не била само мојава табиетлија Или да збориш или да внимаваш да не и падне играчката од раце. Ако падне или најдобро, ако видиш дека ќе падне, ја даваш пак, ако може право во уста
Jas sum iata so mojava moma pa dur se tesam deka e mnogu losa ne saka ni race ni relaksator nitu kengur pocna i vo kolicka da ne sedi i da plaka ama ja ostavam mora vo nesto da se nauci ako teram se po nejzino ke se nauci deka pama popusta. Itri se decava no ajde da se itesam i jas deka e nekoja prolazna faza i deka i toa ke mine. Smirena sum ama edeno jadenje go pravam u rati a da ne zboram za cistenje perenje peglanje se e na mene nemam pomos od nikogo osveno od mm zosto sme samo dvujcata. Ako nekoj ima dobar sovet neka kazuva
Da prasam iskustva so nekoj probiotik do sega primavme biogaja ama iskreno skapi mi se po 2 idat za mesec 1400 den ... koi ste gi primale nekoi poeftini proven ... ?
Земи си провен супер се, јас исто имам користено и линекс бејби и тој е добар ама провенот мислам дека е подобар.
Ние сме на доење имаме 4 недели па дали е безбедно да и давам чајче во шише или постои ризик да ме одбие за доење после шишето?
Па навечер после 12 часот се грчи целото се собира и ми рекоа биле грчеви. Вака не плачи воопшто. Ми рече патронажната сестра чај бекутан да сум и давала дека ке и се смирело мешето. Јас досега се мачев со лајче ама поќе надвор отколку внатре. И сега незнам што да правам. Дали да си почекам овај период природно да си помини? Само вежби да си правиме или да се трудам со чајов?
Јас ни чај ни вода сум дала. Башка бекутан полн шеќери. Не би на мое дете. Зрма ли бебе пробиотик? Нешто за грчеви?
Да веќе една недела и давам БИОГАЈА 5 капки на ден. Откако почнав да и давам потсмирено е малце. Значи има шеќери во бекутанот? Па нема да и давам повеќе сум за природна исхрана без шеќери.. ќе гледам повеќе масажа да и правам се надевам со тек навреме подобро ќе и биде на душичката...
Бекутан чајче никако полн е со шеќер, а на толку мало бебе ич не му треба. Ако веќе сакаш чај зеди на Хип, тој е без шеќер. Јас пробав да давам и го плукаше, не бев нешто упорна искрено, но јас го пиев, плус пиев од Билна аптека чај кој е за доилки, но и за грчевите на бебе, куп билки во едно. Кај нас најмногу помогна термофор на меше, топла пелена исто можеш, масирање на мешето со кружни движења, можеш и некое уље/млеко, јас со павловичевата масирав и чести вежбички, точаче со ноџињата, кружни движења.