Со здравје да си ја гризате. Ние го пробавме она чудното глодалче и засега не е нешто воодушевен. Го вади го вртка низ раце. Ќе видиме ко ќе има мака дал ќе го сака
Мами бебо има течна столица еве веќе една недела 4+ сме што можи да е си велам забчиња рано е, и мн е нервозен све сто му е на видик зема пика в уста гризе кине ми се чини ,а му ставам таква ладна гума в уста одма се смирува но после некое време истото еве веќе цел 4 месец таков е..искуства ве молам..
Mamicki utesete.me deka koga ke.mi pominat.grcevite podobrk.ke bide ..deka posle.3'meseci podrugo.e ))
Блазесити Моево освен што помирно/поцврсто спие и редовно кака нема друга промена, пекмез беше и пекмез си остана, исто дете имам од прв ден и се повеќе накај бетер иде, нигде не го збира, ама нигде среќа уште е спанко, малку намали, ама спие, инаку кога е буден многу е захтевен
А јас да се пожалам дека е многу мирна мојава Ама искрено како дома бебе да немаме... ама дури и ме загрижува, еве ја 5ипол месеци не гуга како што си гугаше синко, ааааа ааааа ке направи нежно шмизларски и тоа е тоа Синко ми текнува на 5м бевме во Грција тогаш гугаше дури се расправаше со фацки гримаси правење, дедедеде, адададад му беше веќе во речник. Јас помрзливко бебе од мојава не сум видела
Zdravo majki nie sme stari 12 dena I na okceto ni se pojavi belko kazete sovet stavam majcino mleko na pedijatar sme vo sreda.. nekoj vakvo iskuatvo??
Не ставај мајчино млеко, може и бетер да стане од мајчиното млеко ако е бактериска инфекција. Почекај во среда да види педијатар или ако изгледа полошо носи го и побрзо на педијатар... Може и за капки ке биде.
Мене педијатар ми кажа да ставам мајчино млеко. Од секогаш сум мислела дека тоа се бабини деветини, ама ми кажа мајчиното млеко било најдобар "антибиотик".
И на моето вака му гурдеа баш тој период. Ако е бело веројатно не е инфекција туку си се чисти. Ќе се среди за некој ден. Можеш да капнуваш млекце и јас добив зелено светло за него.
Мене па бившиот педијатар ми рече не за млекото, зашто ако било бактериска инфекција можело млекото да ја подхрани бактеријата и затоа бетер да стане... А новава кај што сме кога и течеше носето на Сара, ми рече да и ставам мајчино во носе
Којзнае што е точно.. јас мислев измишљотини се дур не ми кажа овој на првата контрола во Систина. Објаснуваше нешто, антитела ова-она..
Јас со мајчино во око немам убаво искуство. И солзеше и и беше црвено окото и педијатарот ми рече мајчино, ама кога капнав бетер и се вцрви. Отидов кај друг лекар и ми кажа тобрекс капки и се подобри.
И јас бев со ставот никако мајчино млеко во око на бебе. Но кога истражував повеќе за мајчиното млеко, увидов всушност дека навистина и медицински се смета дека мајчиното млеко е доста ефективно при третман на ушни и очни инфекции, коњуктивит... богато е со антитела, имуногобулини... Кога ќе размислиш подобро, природата си направила се како што треба, му дала лековити својства на млекото, за да мајката си го заштити своето бебе, не постоела од секогаш медицината.
Испадна дека имам цвеќе..ама далеку од тоа.Мене ми е доволно што поцврсто спие ноќе.Претежно се буди на 2 часа,ама знае и на 4-5. Не дека некаде ја собира,никаде на ја собира.Не стои кај никој освен таткое и ретко со тета.Мора да биде добро намирена за да сака да ми постои малку во количка да ја повозам низ малото.Некни ја зеде баба е и ја врати со пиштење..цели 5 мин и стоеше.А јас одам со полна корпа играчки за да се лажиме на враќање ако спишти. По гости не одиме освен кај моите,до комшивките на кратко и кај теткаи.Вришти пола саат пред да заспие па незгодно ми е да одам и таму куќата да им ја крева.А кога сака муабетчивка е голема,вика гуга,се расправа испушта различни звуци од 2 месец. Како и да е не е исто како бебе и сега.Знае,може да се залажи и да си помуабетиш и топличко е подизлезиш.Можеби сонцето мене ме тера попозитивно да гледам на нештата.Тоа што не сум затворена дома ми дава сила и порозево да гледам. А за сите околу важи за многу лошо дете...е до толку е плачка.Ама моја си е на мене си е и најмногу ја сакам