Пријателка вчера ме убедуваше дека бебе се возело напред ако го возам сама @wannaBeMomma И јас знам дека е позади, сама или не, без разлика
Nikogas ne bi stavila dete napred. Skroz mi e nebezbedno. Eve vtoro dete vozam pozadi sama. A najcesto i dvajcata odednas. Malata mi e pozadi sovozacko pa vo sekoj moment mozam da ja proveram
@Ano изгуглав вчера и истото го прочитав, ама некако не ми оди напред, ризично би било доста. Сама не сум ја возела досега, све со мм, па баш ме интересира. Во мојата кола инаку постои опција да се исклучи airbag-от.
Доколку нема аирбег напред тогаш може напред. Јас додека го возев во транспортерот напред го возев. Фала богу добро поминавме.
Де согласувам. И мене ми изгледа небезбедно и мислам дека и јас не би го возела така. Само сакав да ти посочам дека согласно закон смее.
Кога сум сама напред, со исклучен аирбег и повторно свртена кон задниот дел на колата. @wannaBeMomma Безбедноста (не дај Боже) за напред или назад е иста.
Само моето не сака во кола да се вози изгледа. @elcezelce Седи свртен напред месец веќе, на седиште, но ни телефон ни било што го занимава повеќе од 10мин. Како помал во транспортер повеќе доседуваше сега не и не. Да не збориме дека ако му се спие нема шанси да се смири и сам да заспие во седиште или количка или било каде без да го нишкам. @Annath знам дека и до детето си е, ама често се наоѓа да си речам е да цуцаше цуцла во ситуацијава ќе беше полесно. А знам дека не, ама ете да си кажам хаха
Можеш напред со исклучено воздушно перниче. Ризик е и напред и назад. Напред лесно ќе гледаш како, назад ќе те фаќа паника ако плаче/зајдува. Никако не си @emkaemka знам вози напред @Igle и мојава. Дур не фатиш во раце и цице не заспива. А ќе плаче за спиење!
^И јас возев напред во транспортер со исклученo перниче. Така немав гајле ама почна да се крева за да седи и да се лути што не може да седне дека врзан мн рано и почнавме со седиште и сега возење сами тешко. А ризикот постои секаде, а статистиката вели позади на средина е најбезбедно. @kukla21 јас затоа викам цуцла што не цуца ми е најголема утка во одгледувањето до сега хахах
Законски бебе се вози напред со исклучен аирбег, јас скоро до година во мојата кола го возев така во транспортер, после купивме второ седиште. Јас сметам за успех бебе да не цуца цуцла, има многу мани и од медицински аспект па не гледам зошто по секоја цена да мора да фати цуцла. Јас не давав цуцла, па и кога некогаш ќе дадев он ја плукаше така да обидите во раните месеци престанаа. Во кола ми плачел нормално, ама нема паника, он вриска јас возам и пеам и тоа е.
@Sexybaby86 точно, возам бебе напред, со исклучен аирбег. Опциите беа тие, или да возам од зади и да купам огледало па да се огледуваме и без можност да го дофатам или напред. И двата начина се ОК, само како се снајдеш, поточно како сака бебе, ризик е и таму и таму посекако и за нас е ризик што возиме со многу несовесни возачи. Само не дај боже!
Kazete Gospod neka ne cuva site,Napred ili nazad.Mojata sedi nazad vo sedistei celo vreme zboram.Na momenti gubam i koncentracija sto e poloso.Dur e mm o de gledam s epoveke toj da ne vozi stom odi sega malku ke e tersene ama nisto strasno ne naviknem. Mojata zenska cucla faka samo koga se uspivame.I jas ne sum mnogu za da i e postojano vo usta.Vnuka mi, ko zalepena i e.Maka macat da ja odviknat.Godina ipol e,voopsto ne ja vadi
За муабетот за цуцлата, моево мислев нема да фати и само на цице ќе дреме, зашто секој пат дали гладен, нервозен, му се спие, му се прди, му се кака само цицка сакаше. Буквално само што ќе го земев на цицка одма какаше. Претходно ќе се напнува цел саат и неможеше. Купував разни цуцли на чико, на нук на авент и ниедна неќеше. Си реков тоа е што е, бар нема да имам мака за одвикнување. Случајно мм видел во Тинекс цуцла на МАМ и онака ја земал дека ефтина 100 ден Кога рече дете цуцка ли цуцка, сум се преродила. Сега имаме 3 такви, здравје поголем обавезно ќе земам и за 6+ Навидум многу глупа форма имаат, права, широка и голема. Ама сфатив дека синко неќе подвиткани цуцли нагоре. Му ствараат нагон за повраќање. Сака права и он да си ја стиска со јазичето одоздола Криво ми е за старите цуцли едни преубави, премногу ќеиф ми правеа мене. Сега седат така, џабе фрлени пари. Него сакав да ве прашам, дали нечие бебе замавнува со главата лево десно? Приметувам некако пред спиење така прави. Лржи на грб и одеднаш почнува да ја фрла лево десно, ама дури вознемирувачки силно и брзо Се загрижив ептен. 2+ сме и сега ова е ново од пред недела дена. Претпоставувам дека е за спиење ама многу ми е чудно.
Мислам дека сите замавнуваат. Бар моево замавнуваше. И кога ќе цицаме во сред ноќ ја легнувам, спие и врти. Ќе ја фатам за главче и ќе ја галам. Врти уште некое време, па се смирува.
Моево бебе многу се поти во транспортерот (во кола). Му ставив тетра пеленка ама не помогна баш.Некој совет?
Nema, mn los materijal se i epten potat. Jas ja imam uste podlogata za novorodence, iako i e mala, pa ne ja poti
Можно е и да и е жешко, спарно и тешко е времево, моето се вози само по блузичка и го внесувам во проветрена кола.. Под главчето ставам памучна пелена или тенко памучно перниче