заборавив да спомнам дека до пред една недела воопшто не спиеше преку ден, а овие неколку дена претежно ги преспа. спие по 2 часа, се буди и седи буден час/ час ипол и после повторно заспива. Не знам дали да кревам паники или да почекам да видам дали ќе се смири.
Таурус, абе бебињава многу мењаат...и моево кога се роди си јадеше ептен, после околу 2,5 месеци тотално се откачи и ништо нејќеше да јаде, така ми правеше едно две-три недели (и исто цел ден спиеше во тој период, штом е гладно нормално е да спие повеќе), па после си се разјаде, си фати некој ред и ете така си тераме до сега. Може и кај вас е некоја фаза, може скок во развој, па затоа му е така. Тоа што ти повраќа по мене не е страшно, е сега зависи и колку повраќа,дали цело млекце го повраќа, може и дека му даваш сега со сила па тешко му е затоа ти повратува. За да не дехидрира пробај да му даваш по помалку млекце (наместо по 100мл давај му по 50), измеѓу давај му по малце водичка и чајче, и така постепено зголемувај му ја дозата на млекце...тогаш сигурно ќе престане и да повраќа. И сигурна сум дека и времево има влијание, мене ме фати пролив и ми се повраќа по цели денови а не па на бебче од два месеци.Мислам да не го буткаш по болници сега на вирусиве, почекај некој ден-недела и ќе видиш. Ако и понатаму си тера така нормално дека ќе одите на педијатар.
мамички дали мозам да му правам сок од цреши и вишни на малиот дали може да пие имаме 8 месеци,а и да ве прашам сабајлево заприметив има ситни брунчина на рачето дали е од жешкото или го има облазано нешто бидејки нема јадено нешто посебно што го нема јадено до сеа за да е алергија.А и матичниот ми рече кај бебињата ако имаат алергија најчесто се појавувале црвени точки на стомакот.позз имајте убав ден
Незнаев каде да прашам ајде тука. Како оди постапката за менување на пелена, мислам што користите од козметика, влажни марамчиња, пудри и слично
Афродита, пелени ќе си одбереш какви ти се допаѓаат, јас сум на Памперс од почеток и најубави ми се. Кога ќе ја извадам пеленката го бришам бебето со Бекутан влажни марамици, значи темелно го бришам, посебно ако е какано нема штедење, па чекам некоја минута да се исуши кожичката и му ставам крема, или Павловичева или од Бекутан витаминска маст. Јас Бекутан го обожавам и досега сме немале никакви проблеми. Ти ситно броиш а? Сега јас да си прашам нешто...на малава и се појави како алергија од топлово, тие вруќници што ги викаат, има на раменцата и горе на грбчето...Што да и мачкам за да и помине, или па да ја оставам така да и се исушат сами?
Afroditke pudra za letovo mislam najdobro,peleni po izbor ima kolku sakas najdobro so pampers da pocnes,mene mi se isfrlase od bekutan vlaznite maramcinja pa hops koristam Silk I nie imame gorencinja pominuvaat sami od sebe,da ne se poti da ne se mnozat mizes pudra da koristis
i na mojata mala i se pojavija takvi crveni od vrukina i e od sto se poti a i stavam belana pudra vo prav na bekutan i pod miskite i kaj laktovite
Draga silk fala za spodeluvanje na iskustvoto. Denes pak istata pesna so povrakjanjeto, denes plus cel den ima zelena stolica, utre definitivno odam na pedijatar, krvna slika kje mu pravam, ne mi se ceka uste
Bebinjata imaat zelena stolica ili ako se nastinati ili ako se gladni Prvoto since nonstop dva meseci povrakase skoro posle sekoe I skiro sekoja pelena mu bese so zelen izmet no dobro si napreduvase so kilaza I pedijatarot mi rece do vtoriot mesec ke se sredi taka I bese
Ama otidi si na pedijatar utre ic da ne ti e gajle dali si dosadna toa mu e rabota Tvoeto bebe ili ne e gladno ili ne mu odgovara mlekoto
I jas da si prasam nesto...povtorno veke 2 nedeli maleckata gi butka racinjata v usta i mn.se ligavi.Na pocetok mislev gladna e i zatoa gi cica prstite,no toa go pravi i otkako ke cica.Edinstveno sto mi pada na pamet se da ne i izleguvaat zapcina ama mali sme uste(denes polnime 2 meseca).A ima i neredovna stolica...
мислам дека е мало за запчиња и моето го прави истото веќе неколку месеци и ништо нема како збеснат е ако нема ништо во устето
значи ги има повеке такви бебиња.и моето го прави истото рацете му се в уста цело време а немаме ни 2 месеци.само што ке му ставам шише во устата и се смирува хехе цидни се бебињава незнам што да му правам веке
луѓе ѓи читате ли моите прашања или не сакате да ми одговорите во што е проблемот!!!Искрено ми кажете мислам дека до сеа ве немам навредено во некоја тема!
А бе не се лути па и ти... сезона на одмори е, па нема толку фреквенција од мамички на форумов. Да, слободно давај цреши и вишни како сокче, штом ги правиш дома. Дај му на малото и да ги шмука, без коска секако. Брунчињата на рачето кај се, на превоите или на друго место? Најверојатно е од жешкото, поточно од тоа што многу поти. Син ми е цел исфрлан на рамениците и вратот, само под вода е и пак му е жешко. Среќа, па денес се дише полесно.
хихихи фала ти многу да баш таму му се брунчињата мн се поти дури го избањам тој е препотен па и ми мириса на небањато ама сепак тоа е жешко нели лето е хаха
И на мојот бебуш сега му е тоа ново со рачината во уста и плус се лугави и јас мислев дека заби ке вади ама рано е т.е не се знае со денешниве бебушки HEV не се најде во моментот некој искусен со толку големо бебе да ти одговори нашите се сеусте малечки
Да, да, и кај мојов е исто... машките се поголеми с'клетчии од женските. Како и да е, најубаво ништо да не му ставаш, јас не ставам, ќе помине само.