5.5 м сме за 9дена 6м ама страв осеќам зошто тој денски на подлога-коцки си лежи се превртува а ако дојде да се сврти сам рачето не го повлекува и рикверц пак на грб а и ако успее но многу ретко сега за сега главата му е ко желче крената ама ова дека спие ноќе и фуфка ми е Значи ќе треба да пробам и да дремам над креветче или со маж ми да дезураме над него
Мојава нозете ги става врз оградата. Ако ја кренам нагоре после нозете измеѓу решетките ги пика па и така ми е страв да не си го повреди ножето. А за вртење иста е едното раче и е дилема
Исто кукле.. Малата спие се уште со нас на кревет, сакам да си ја гушкам , и почна по цел кревет да се мести, не можам да ја најдам каде е што се вели, се во страв се разбудуваме,и во креветче преку ден ја ставам само да преспие и секогаш вака ја наоѓама и за вртење почна да си спие повеќе на страна, се врте сама на меше и рачето не може да си го извади ама се мачи, упорна е да успее ама се уште тешкоо. Како што е темпераментна премногу ,се плашам секогаш кога заспива, пошто не знам во која позиција ќе ја најдамбакнежи до малото кукле
@pile30 @kukla21 @Melinda85 тогаш и моето почна да се врти и да шета , така исто со нозете на оградичката , па од страв да не се повреди почнав да го ставам во вреќичка и решен проблем за мама , ама беше зима , да пробате сега со некои летни вреќички .
@danichap сега читам дека сте имале мака со теменица. На малата ѝ се направи на две и пол години, баш жолти корупки. Ни кажаа дека иако немала како бебе, не значи дека нема да се направи понатаму. Пената од мустела и кокосовото масло ептен помогнаа, а замисли колку е тешко да се чистат темениците на долга и густа коса. Прво вади ги со пластично чешле тие што се веќе одделени од кожата, а после со тоа меката чемасирај. Пишав и во друга тема, дека пак ѝ се појави проблемот, и најверојатно пак се работи за теменица Наводно можеле да се чистат и неколку години подоцна
Dali.imal nekoj.vakov.problem.. uste od.eden.mesec bebeto.mi ja vlece.glavata.nanazad...koga place epteb si ja vlece... ortoped mi kaza nisto.ne e,.ne my se ucvrsteni muskylite.. pedijatar veli blag nedostatok.na.vitamin.d.. eve veke.sme tri.meseci, samo blago.podobruvanje...sovet?
Не е габична инфекција. Во спротивно, немаше да поминува само со мачкање со масло, миење на главчето и чешлање. Теменицата е всушност резултат на лачењето на лојните жлезди на скалпот. Тие интензивно лачат и нивниот секрет ги создава тие лушпи. Ако не се отстрануваат и се таложат подолго време, може да дојде до инфекција, или бактериска или габична. Иначе имам слушнато и небулоза дека се појавувала само кај бебиња чии мајки биле на хормонска терапија и пред и за време на бременоста, што исто така нема врска, оти теменица има скоро секое бебе без исклучок, а не сите мајки примале ваква терапија.
Od strav od se ova kupiv montazno krevetce taka znam deka nema da zaglavi nikade. I mojata se vrti i neznae sto so raceto pod nea i se vrajka nazad.
Можам да потврдам дека врска нема муабетот со хормонска терапија. Јас примав цела бременост а на син ми воопшто не му се лупеше главата. Бањав со веледа .
Isto ke pisev.Cela bremenost so terapija,pa i taa e zacnata taka jas neznam so e temenica.Nema voopsto
Првите две немаа а тие бремености ништо не пиев. Третата бременост примав еуторикс само, најмалово има. Може случајност, не знам. Претпоставувам едноставно некои имаат некои не. Гледам подобрување, тоа е најважно.
Spoiler Spoiler Mackavme.kanesten.I beloderm.. ne.koristime.vlazni, cell vreme samo brisam.so vida, smenivme.I peleni.I.pal se.pojavuva ova crvenilo I poveke.na.edmata strana.. neznam id sto moze da e
i kaj mene bebusot istoto go pravese, isto od 2m...sega vekje imame 5...ne sakase ni cucla ni nisto, se poddavuvase so raceto...ama posle vo zegin ja otkrivme sofi, zirafa od organsko poteklo...i poretko gi stavame racinjata vo usta...probajte taka...samo malku skapichki se, isto kako i se za bebe... mislam deka samo vo zegin gi ima...650tina den beshe najmalata...drugite bea dosta golemi i nesoodvetni za da mozat da gi grizat
о, супер, ја имаме Софи баш пред некој ден ни ја подарија мислев повеќе е за кога ќе и излегуваат заби, ама ќе почнеме да и ја даваме од сега - почна освен прсти и се пред неа да става во уста