не знам што може да е, ама еднаш имавме едни чудни пликови и многу брзо и помина со мачкање на концентриран варен црн чај - наместо бришење со вода со чај ја бришев
Nema potreba da go sprecuvas ako sednuva...i nie sme 5+ i bevme na pedijatar bas pred 10tina dena i ni rece slobodno sednuvajte patem mojot sednuvase uste od 4m, go prasav ortopedot i mi rece ako sednal sam ok e, samo kao demek ne trebalo zatoa sto rano bilo, ama imalo slucaevi kade decata sami sednuvale taka da, mislam deka nema potreba da se sekiras neka si sednuva momceto Mene sami vo zegin mi ja preporacaa...ja zemale cesto i da, najcesto koga vadat zabi ama nasiot grizi lele majko ti se cini ja izede i kje zabelezis ako ja saka...na mesta kade sto ne moze da pregrize, kje si ja svrti samata samo na kraj na den, da ne mu se sekiras i da ne ja saka...nema gajle, site deca gi pikuvaat racinjata vo usta Neznam dali imate probano bekutan krem so cink, ama kremceto...nie imavme vaka crvenila samo nazad na gazeto, go koristevme bekutanot i ni pomina za nekolku dena...e sega neznam za so kamlicia odmivki dali da mu pravis, mozis da se konsultiras i so pedijatar, mislam deka nema problem so kamilicata ama za sekoj slucaj prasaj si
Кај нас се појави еднаш вака и го намачкав Судокрем за еден ден се повлече се...Нас тоа ни помага многу...Ставав павловичева оригиналот така се запари и црвенило се појави страшно па Судокрем ставив 3 пати и се смири одма.
Мајки кај моето бебе кое за една недела ке полни 6 месеци има чудна појава. Понекогаш додека си игра или разгледува одеднааш почнува да вика, не да плаче туку така вика, рже, како да се кара, и тоа ептен гласно. Ми е страв дека грлцето ќе го заболе од толку викање. И нз како да го смирам, изгледа му е интересно. Од што би можело да е ова? Сеуште нема забчиња. И порано мн убаво гугаше, пееше а сега си се дере....
Жени без коса останав, ненормално ми паѓа Знам дека е нормално, веќе скоро месец дена ми паѓа, ама до кога Малата за некој ден 4 месеци ќе прави, абер нема да престанам да се митарам. Цела куќа ми е влакна Се шишав, ставам маски, чуда, ама нема некој ефект. Планирам сега Фитовал да земам, на времето мајка ми го користеше кога еден период и паѓаше косата и имаше одличен ефект кај неа. Или па предложете нешто ефикасно, барем да се успори. Знам дека ќе се нормализира, ама не можам да ја гледам куќава, цела е влакна, само чистам и пак има
Земам @joy1 , Фемибион 2, не ни престанав откако се породив, ги пијам нон стоп. Крвна слика ми е супер, вака се е ок, ама со косава...
И мене ми паѓа косата, повеќе од 8 месеци поминаа од пораѓај. Не толку многу, ама повеќе од вообичаено.
Jas se mijam veke nedela dena i ceselot ne mi e pol ko sto mi bese i pri pienje na kosata ne mi e veke polna rakata...sestra mi se spasi samo so ova...ednoto e sampon se pijam i posle so serumot se prskam i vo peshkir i susham... Toj so kopriva od afrofita so vitamin b6 b12 i itn go imam mesec i pol go koristev i so silikonski kapki na vrvovite mn mi ja isushi uste tolku grozna mi stana a imav mnogu gusta kosa a sega temeto mi se poznava a kaj celoto veke gledam mladi rastat... Ako sakas receptot od toj sampon pisi ke ti go pustam
@pile30 го знам тој рецепт со Б витамин ама немам ни време ни нерви да правам, сакав да купам некој шампон. Фала за препораката за Геровитал, ќе го земам да го пробам и шампонот и серумот
и мене ненормално ми паѓа косата, јас пијам folio phase 2, теи месеци ми е бебето. се мислев да пишам ама се заборавав, користел некој за тоа шампион алпецин со кофеин? мене ми го препорачаа, ама не знам колку е добро да се користи за доилки..и има SLS а ич не ми се земаат такви средства.