Мамички на врсници наши(а и останатите мамички) кажете ми дали почнаа да се вртат вашите бебуши. Едниов бебуш почна да се врти на десната страна и неможе да се преврти на меше и тука настанува општ хаос- плачеме до безсвест, заоѓаме, се тегнеме се чешаме по очиња, нервозен е до максимум дека неможе да се сврти. Ме фаќа страв, да не шине недај боже нешто, врат, раче ноџе Совет како да го научам да се врти на меше или пак што да правам, вака не иде ни дење ни ноќе не спие поради тоа, нервозен е и кенкав преку цел ден....
Твиња еве ние сме врсници, само два дена сме разлика . Моево да ти кажам се врти на страна, и на десна и на лева,ама на меше неможе сама да се сврти.Кога ќе легне на страна пробува за на меше ама не и успева па ја пика главата во перничето (со носето се закопува надоле) а плус и се нервира за рачето што е под неа. Јас не се ни обидувам да ја учам да се сврти, пошто и така и склона на правење глупости ми е страв да спие така, да не случајно си го затне носето па да неможе да диши. Денеска да ви кажам дека малава ми падна од кревет, иско беше забарикадирана од сите страни со перници успеа за нецели 5 секунди со скокање наназад ( се одбива со ноџињата и ненормално високо скока) да падне доле на паркет. Јас сум цело време залепена за неа, и овојпат бев во истата соба но се свртев за секунда да ставам нешто во ташна пошто се спремавме за шетање, кога се вртам гледам детево виси со главата надоле а нозете во вис. Се затрчав, два чекора не делеа, ама успеа да стигне до доле,само не слушнав никаков удар и некако мислам дека ја фатив за ноџињата баш пред да тресне доле,ама не сум многу сигурна...во тоа лудило немав време за гледање...Толку сум растроена од тој момент...не се опишува. Плачам цел ден, уште си се терсам, како можеше ова да се случи... Неа ништо не и е, ја прегледав,немаше нигде ни црвенко по телото и главечто, ниту модрица...Заплака повеќе од страв дека јас вриснав кога ја видив ама после 10 секунди пак си се смееше најнормално. Аххх ќе си умрам после ова... Претерав со пишувањево....
Еве и јас да кажам за врсничките од 5 месец дека ние се вртиме веќе од 3 ипол месеци некаде на меше, ама сега последниве 2,3 недели па ептен , се врти на меше, ги вади моментално рачињата не дозволува да му с епод него и полсе со главата горе, лево, десно, се прави важен и гледа дали го гледам, па апк ќе се обрне во првобитната положба и цел ден да го оставиш така ќе прави. Кога бевме во Мк и кога и кажував на пдијатарор дека се врти многу таа само ми климна со главата и кога почна да го прегелдува и после за момент отиде да запише нешто и тој во секундата се преврте и таа го гледа и вели: лелеее навистина се превртува овој фраер, баш напредно бебе имате!! Ете така значи, ние се вртиме по цееел ден кога е на кревет. А што се оденсува до паѓањето и мене за прв пат ми падна пред 3,4 дена, јас во кујна му правам млеко и го ставив на креветот на крај скроз , а до него перница ставам обавезно и он да ја бутне перницата и како се превртува и паѓа на грбче и на глава. Лелелеле ама јас го гледам значи пред очи ми падна за секунда не можев да го фатам, се уплаши тоа златното и почна одма да плаче, го земав, се исплачав и јас со него и си велам колку ли глупава можам да бидам, не знам едно дете да чувам ах лелеее и за минута престана да плаче, после како ништо да не било, си го испи млекцето и почна да си се смее, да си игра и толку. Проверив да не има некја гребнатинка, главчето е ок, реакции нема никакви, нит поврати, не заспа , само што се беше разбудил и после едно 3 сааати го заспав и ете супер сме, не чувал бог и Богородица На мм уште му немам кажано ќе ме направи неспособна, само на мојте им завртев одма штом ми падна малку да ми олесне И ете сега со очите широко отворени не го оставам никаде сам и кога сме во кујна со едната рака го држам со другата правам што ќе правам инаку не бива, тој се врти толку многу што треба еден човек постојано да е со него,а јас поголемиот дел од денот сум сама со него и поарно со мене нека го отколку да го мислам пак
и синко мој ептем се врти , го ставам на еден крај во креветчето го наогам надруг, еххе мамички најдобро кога сте сами постелете некое кебе на под заградете го со перници и таму ставете го бебушко кога сте сами, јас така правам и најсигурно ми е така, зш ако го ставам на кревет до сега цел ке беше со модринки ама ете чувал господ уште немаме паднато туку јас сакам друго да прашам, синко последните дена ич неке млеко, едвај да испие 200 мл во 24ч штом му ја ставам цуцлата до усте одма вришти и ја стега со рачињата, ја сменавме купивме и силиконска исто прави, а ако му давам со лајче пие,а кај можи да пиееме така млеко, некој совет?? а си пие водичка, чајче најнормално со шише
Исто и мајка ми така ми вика, поарно постели едно кебенце на подот и стави го па нека се врти колку сака и така од сега ќе правам и јас, ама требало да се случи лошото за да ми дојде умот иначе Што се однесува до млекото, можеби им здосадило толку месеци само млеко млеко и време е да почнат и друго нешто да јадат, еве кај мене е така сигурно, многу ми намали во последниве 2 недели, не сака да пие значи на сила му давам, го залажувам со цуцлата , а неа ја сака пак, ја шмука ептен, а штом му ставам млекото во уста не сака, се врти , се тегле, па затоа велам дека треба да се почне со други оброци ама и тоа слабо ни иде, една две лажички и толку , ама ајде на почеток сме па ќе се научиме за некој месец би требало да си почнеме со ред
моето синче е 2 месеци и 1 недела веке се врти сам, и почна по малку да ја држи главата, кога бевме на преглед кај ортопед ми рече дека е силен и дека се си зависи од дете.
абе ние ич немаме мака со други оброци, шо и да му дадам се јаде и тоа до последно, и само шлапка со устето, еххе ама млеко не сака, му ставам по малку денес од таа кашичката на хумана од ванила и по малку се лаже пие, јас мислам дека веке не го поднесува вкусот на млекото, ке одиме утре на вакцина и ке прашаме па ке видиме шо ке ни кажат
мамички ајде еден совет ве молам. Моето синче беше 10 дена само на мајчино млеко и малку ми напреднал, од вчера почнав и хипп органик да му давам ама незнам по колку пати на ден и по колку. Поздрав
Mamicki malava moja vcera i denes bukvalno me sizna.Ne saka da spie,saka da e v race celo vreme.Snosti pogotovo odvaj ja zaspav nakaj polnok negde,spiese do 3.30h,sisase i ottogas pa do 12h niti spiese,niti sisase.Koga i da ja prinesam gradata,taa se trga,vristi kako da ja bockat.Snosti ko i ja menev pelenata imase malce proliv.Inace stolicata i stana neredovna,na 4 dena i ima mn.gasovi.Se si mislam da ne e nesto do mojto mleko,no vnimavam na ishranata.I davam i cajce ama i nego go ligavi,so sila ke ispie 20ml na edno nudenje.Stvarno ne znam sto mu stana na bebus...imame 2 meseca i 5 dena.
Локи мислам дека треба да пишува на самата кутија од ад млекото за која возреаст колку да дозираш провери! да се надоврзам на муабетов од погоре моево бебче уште не паднало за разлика од поголемката керкичка два пати ми падна на главче на 4 и 6 месеци ама фала богу се беше ок, туку пред некој ден така играјки значи не намерно ја погоди со батерија право во чело а имаме само 2 месеца малово се упиште брзо го смирив не ја оставав да заспие и ја гледам вчера ,денес нема никаков белек на главчето ја масирам на челото ,ја пипам не реагира претпоставувам не ја боли ,на мм не му кажав ке паничи,
да не немаш доволно млеко, па затоа не ти спие бебето или пак од гасовите може да е. и јас мислев дека пазам на исхраната, па кога кажав на педијатарот што јадам ме искара и ми забрани скоро се од зеленчук, т.е. по еден патлиџан и тоа лупен ми дозволи и ништо друго. од овошје исто по едно парче било што само лупено да е, млеко по една чаша.. инаку менуваат бебињата многу, а и рано ви е за да фатите некој ред.
се вари ориз со вода (повеќе на ориз) кога ќе се свари водата треба густа да биди. јас кога му давав ја цедев, му ставав чиста вода за да е поретка и му клавав 2-3 мерици од ад млеко. незнам за шо треба да даваш. јас кога му давав му ја давав наместо млеко (имаше алергиска реакција) затоа јас давав. тебе зошто ти рекоја
Maмички,синко мој веќе два дена многу се лигави многу е плачлив инаку има добра столица и одлично напредува. Можно ли да е се лигави од запчињата,инаку сеуште нема 3 месеца?
I mojata gi ima istite simptomi no rano ni e za zapcinja.Citav deka toa bilo nekakov skok vo razvoj vo 3ot mesec.