Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Потпишувам. Ние бевме на блиска матурска (како свадба) . Имаше помали бебиња од моето баш како што опиша ти. Сите до еден ме критикуваа зошто не сум го носела моето. Јас не се замарав ама и спрема мм бев децидна дека нема шанси да го носам. Дома си заспа во 21h и си спиеше мирно до сабајлето, за разлика ако го носев читај:малтретирам :) Него не му смета гласна музика, а сака и луѓе така да, да е денска прослава (на отворено) би го носела :)
    А порано и јас си замислував како одам со бебе на свадба ама ете реалноста е друга :)

На emkaemka и kukla21 им се допаѓа ова.
  2. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    тогаш може треба да си го повлечам зборот назад за одење на свадба :) изгледа сум заборавила како трешта музиката) мене муабетот ми е, бебето да биде мирно и без стрес, да не зајде од плачење и да се нервира - ако би плачело на свадба тогаш не, ако би плачело без мајка со саати тоа па уште помалце не, со еден збор јас би се осигурала колку што е возможно дека бебето ќе си помине исто така убаво. а на каков начин изгледа најмногу зависи и од него а и од мајката и нејзините мисли /чувства. Не знам дали сте приметиле, ама ако се нервирам за нешто е сега како ќе биде ова или да морам да сработам тогаш најнемирна ми е пет минути не можам да ја оставам. А ако сум јас опуштена расположена и уверена дека нешто убаво правиме или не чека, и она како така да се однесува. Тие ни се огледало на нашите чувства..

На mariz, Skorpija25, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.
  3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.711
    Допаѓања:
    40.086
    Оваа вечер бев на свадба па уште ми зуе во ушите и главата ме боле, а не па за толку мало бебе. Малата дома си седеше со баба и и дедо и. Другарка па 2 пати го носеше малото од 4 месеци, првиот пат плачело сиротото, вториот мирно било, ама се плашело од оние ласери што светат. Тие светлосни и звучни ефекти знаете каков шок се бебето?

4. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Скоро бев на свадба без бебо, пола роднини ме прекорија оти бебе не сум донела, голем бил, на тие таму и таму 3м е бебето па ене ги ништо не им фали, ќе си поиграл малиот :wasntme:

@KidA пробај да го оставиш на некој кој би го чувал и за време на свадбата некој час, па ќе видиш дали и колку би седел и какк би се снашле..

Кај мене мајка го чуваше, 5.5м беше, но време за ноќно спиење, сакал цице, шише не фаќа, а оставив млеко, ама ипак не знам колку бил гладен, туку да го душне цицето како потреба пред сон мора. Не плачел, но нервозен бил и од умор заспал, точно 3ч ме немаше, да можеше да се темпира да го заспијам па да одам, поубаво ќе миневме. Во секој случај поради Х причина се согласив да одам на свадбава, инаку доенче кое не фаќа флаша, никогаш претходно никој друг не го успивал освен мама, не е за оставање, особено ако е фатено ноќното спиење :)

На Среќичка, mal.ecka, KidA и 2 други им се допаѓа ова.
  5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Jas ne odnesov dete nit kaj zolva nit kaj prv moj bratuced na svadba. Edna godina imase. Majka bara
    Pa kaj bil, pa zaso ne sum go odnela, pa kje si igral i ne znam ti sto.

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Malava pocna da se vrti kefovi e cela.Se vrti ja kreba glavata se smee na cel glas kako nesto mnogu bitno da napravila:D

На pandelka, Bebulleee, Skorpija25 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.252
    Допаѓања:
    118.914
    Мојата сеуште не се врти и не седи стабилно сама. Денес наполни 7 месеци. А пусти мерак за да седи леле мори мајко. Само наоѓа некој да го фати за да се подигне. Не меше ако ја ставам се подига и почнува да плаче. Ќе ја носам деновиве на преглед обавезно.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Od drugarkami postaro e od malava 3 meseci seuste se nema svrteno.

9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не е убаво да ги споредувате децата. Секое е различно и секое прави различни работи прво.
    Моево ако има мотив ќе се преврти, ако не ко трупче е. :rofl:
    И работи текнувалото за се и сешто тоа побитно е :?:

На pandelka, EuHenIa, emkaemka и 10 други им се допаѓа ова.
  10. macence89

macence89 Нов член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Majki, 1+ sme i na krvna slika pokazuva pokaceni monociti, drugoto e vo normalni granici. Dali znae nekoj na sto ukazuva toa i kako da se normalizira? Sekako deka i pedijatar ke vidi i ke reagirame navreme. Fala mnogu

11. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Koga vasite.bebinja pocnaa da.ja drzat sami glavickata? 'Nie.sme.tri meseci j mu paga.. nEmoze.da.si ja drzi.I mu paga.nanazad.. mnogu.aum.zagrizena

12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Обавезно на контрола да одите. 3 месеци е период кога веќе треба да ја држи. Бар моево ја држеше.

На duffi и mal.ecka им се допаѓа ова.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.659
    Допаѓања:
    175.156
    Некоја краткотрајна вирусна инфекција

14. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.686
    Koga pocnuvaat da se vrtat od grb na stomak sami?

15. Trufe

Trufe Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2017
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    265
    Мојот почна на точно 6. Ама мислам дека е индивидуално и да не споредуваш. Знам случаи и што се свртеле од 4, а знам и од 8 месеци. Па супер си се и едните и другите.

На EuHenIa, Среќичка и beloto им се допаѓа ова.
  16. beloto

beloto Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2017
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    328
    Зависи , не е секое бебе исто сите различно но накај 5+ би требало да се вртат но не ме фаќај за збор имам другарки со бебе од 7 мес уште не се вртат , син ми од 3 мес почна да се врти од стомак на грб и обратно..Зависи од бебуленцата

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Што се грижите за вакви работи и зошто споредби?
    Ептен детето да не манифестира дека има проблем, за друго не треба да се грижите.
    Има деца лазат и деца што не лазат, па одма проодуваат.

На Bebulleee, stevemila, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Син ми е 9+. Од стомак на грб почна на 8+, а обратно уште не, ама дека не сака. Веќе седи самостојно, а почна и да се исправа сам. Сето ова го научи за еден месец. Нема место за грижи. Само оставајте деца на земја со играчки околу нив и сами ќе си се вртат кога ќе се спремни.

На stevemila, emkaemka, Среќичка и 5 други им се допаѓа ова.
  19. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.686
    3 meseci sme i se vrti i mi e strav za navecer da ne se zagusi mn e malo.... se vrti i ostanuva na stomak nazad ne se vraka

20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    не може да се угуши. инстинкт за преживување има не е тоа кукла :) не се грижи.

На EuHenIa, stevemila, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.