Потпишувам. Ние бевме на блиска матурска (како свадба) . Имаше помали бебиња од моето баш како што опиша ти. Сите до еден ме критикуваа зошто не сум го носела моето. Јас не се замарав ама и спрема мм бев децидна дека нема шанси да го носам. Дома си заспа во 21h и си спиеше мирно до сабајлето, за разлика ако го носев читај:малтретирам Него не му смета гласна музика, а сака и луѓе така да, да е денска прослава (на отворено) би го носела А порано и јас си замислував како одам со бебе на свадба ама ете реалноста е друга
тогаш може треба да си го повлечам зборот назад за одење на свадба изгледа сум заборавила како трешта музиката) мене муабетот ми е, бебето да биде мирно и без стрес, да не зајде од плачење и да се нервира - ако би плачело на свадба тогаш не, ако би плачело без мајка со саати тоа па уште помалце не, со еден збор јас би се осигурала колку што е возможно дека бебето ќе си помине исто така убаво. а на каков начин изгледа најмногу зависи и од него а и од мајката и нејзините мисли /чувства. Не знам дали сте приметиле, ама ако се нервирам за нешто е сега како ќе биде ова или да морам да сработам тогаш најнемирна ми е пет минути не можам да ја оставам. А ако сум јас опуштена расположена и уверена дека нешто убаво правиме или не чека, и она како така да се однесува. Тие ни се огледало на нашите чувства..
Оваа вечер бев на свадба па уште ми зуе во ушите и главата ме боле, а не па за толку мало бебе. Малата дома си седеше со баба и и дедо и. Другарка па 2 пати го носеше малото од 4 месеци, првиот пат плачело сиротото, вториот мирно било, ама се плашело од оние ласери што светат. Тие светлосни и звучни ефекти знаете каков шок се бебето?
Скоро бев на свадба без бебо, пола роднини ме прекорија оти бебе не сум донела, голем бил, на тие таму и таму 3м е бебето па ене ги ништо не им фали, ќе си поиграл малиот @KidA пробај да го оставиш на некој кој би го чувал и за време на свадбата некој час, па ќе видиш дали и колку би седел и какк би се снашле.. Кај мене мајка го чуваше, 5.5м беше, но време за ноќно спиење, сакал цице, шише не фаќа, а оставив млеко, ама ипак не знам колку бил гладен, туку да го душне цицето како потреба пред сон мора. Не плачел, но нервозен бил и од умор заспал, точно 3ч ме немаше, да можеше да се темпира да го заспијам па да одам, поубаво ќе миневме. Во секој случај поради Х причина се согласив да одам на свадбава, инаку доенче кое не фаќа флаша, никогаш претходно никој друг не го успивал освен мама, не е за оставање, особено ако е фатено ноќното спиење
Jas ne odnesov dete nit kaj zolva nit kaj prv moj bratuced na svadba. Edna godina imase. Majka bara Pa kaj bil, pa zaso ne sum go odnela, pa kje si igral i ne znam ti sto.
Malava pocna da se vrti kefovi e cela.Se vrti ja kreba glavata se smee na cel glas kako nesto mnogu bitno da napravila
Мојата сеуште не се врти и не седи стабилно сама. Денес наполни 7 месеци. А пусти мерак за да седи леле мори мајко. Само наоѓа некој да го фати за да се подигне. Не меше ако ја ставам се подига и почнува да плаче. Ќе ја носам деновиве на преглед обавезно.
Не е убаво да ги споредувате децата. Секое е различно и секое прави различни работи прво. Моево ако има мотив ќе се преврти, ако не ко трупче е. И работи текнувалото за се и сешто тоа побитно е
Majki, 1+ sme i na krvna slika pokazuva pokaceni monociti, drugoto e vo normalni granici. Dali znae nekoj na sto ukazuva toa i kako da se normalizira? Sekako deka i pedijatar ke vidi i ke reagirame navreme. Fala mnogu
Koga vasite.bebinja pocnaa da.ja drzat sami glavickata? 'Nie.sme.tri meseci j mu paga.. nEmoze.da.si ja drzi.I mu paga.nanazad.. mnogu.aum.zagrizena
Мојот почна на точно 6. Ама мислам дека е индивидуално и да не споредуваш. Знам случаи и што се свртеле од 4, а знам и од 8 месеци. Па супер си се и едните и другите.
Зависи , не е секое бебе исто сите различно но накај 5+ би требало да се вртат но не ме фаќај за збор имам другарки со бебе од 7 мес уште не се вртат , син ми од 3 мес почна да се врти од стомак на грб и обратно..Зависи од бебуленцата
Што се грижите за вакви работи и зошто споредби? Ептен детето да не манифестира дека има проблем, за друго не треба да се грижите. Има деца лазат и деца што не лазат, па одма проодуваат.
Син ми е 9+. Од стомак на грб почна на 8+, а обратно уште не, ама дека не сака. Веќе седи самостојно, а почна и да се исправа сам. Сето ова го научи за еден месец. Нема место за грижи. Само оставајте деца на земја со играчки околу нив и сами ќе си се вртат кога ќе се спремни.
3 meseci sme i se vrti i mi e strav za navecer da ne se zagusi mn e malo.... se vrti i ostanuva na stomak nazad ne se vraka