Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. Flora98

Flora98 Истакнат член

Zdravo majki. Nie sme 3nedeli staro ama me interesira dali vasite bebinja bile aktivni vo ovie nedeli,mojot nekako mnogu si mrda so raceve i nozeve, kade naoga tolku sila a tolku mal. Dali e ova normalno? I mnogu malce cica posto vednas zaspiva,najmnogu spie eden saat preku den.. a navecer dva saata najmnogu i pak na cicanje. A vaka koga bevme na pregled dobro si napreduva. Nekoe iskustvo?

2. danichap

danichap Moderator Staff Member

Нормално е се што наброја.

Flora98 likes this.
  3. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Скроз нормално е се. Моето на 3 месеци ставен на грб веќе ја креваше главата и ја држеше неколку секунди. Убаво да си растете.

MarioliMia likes this.
  4. Flora98

Flora98 Истакнат член

Hehe fala ti, ubavo da si rastete i vie. Vo ova vreme i bebinjata se po aktivni i mnogu po drugo od porano,taka vika svekrva mi

Fala ti

Last edited by a moderator: Jun 5, 2018
  5. MarioliMia

MarioliMia Истакнат член

Lele bre luge se nesto me jade :(
    Koga place i se tresat racete ili koga saka da dofati nesto isto taka. Ste primetile kaj vasite nesto takvo? Inaku sme 3 ipol meseci

6. deprimirana

deprimirana Истакнат член

Здраво мајки моето бебче има 3 дена :) и сме сеуште на болница,има жолтица и го носат на фототерапија цицаме ама некако се згадува и ми подповратува ги прашав сестрите може било погадливо може се прејадувало а немс кренато на тежина незнам што можи да е ама сум загрижена дали сте имале вакво искуство некој да ми помогни фала

7. MarioliMia

MarioliMia Истакнат член

Ej prvo smeni si go nick nameot :)
    Nisto strasno i moeto si bese taka. Podobro zolticata tamu da ja pomine. Neka cica i ne se sekiraj za bljucnuvanjeto. Na dusata se i e novo sega. Daj si vreme :*
    Btw zivo i zdravo neka e

Last edited by a moderator: Jun 5, 2018
    deprimirana and kostarika like this.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Ама одговор на сестрите,гадливо можеби. (facepalm)
    Скоро секое бебе блуцка, се прејадува и го исфрла вишокот.
    Ехе уште колку ќе ти блуцка.

За три дена на килажа неможе да качи. На почеток намалуваат додека ја средите исхраната.
    За две недели треба да ја врати родилната тежина.

И те молам пиши каде е таа болница до неписмени сестри, кои очигледно не ти објасниле ништо.

9. forumce

forumce Форумски идол

Во болница сите бебиња ја намалуваат килажата, ниту едно не сум слушнала да ја покачи .и тоа е нормално. Добро е што не ја ни намалува твоето. Убаво си цица, а вишокот го бљуцка

kukla21 and KidA like this.
  10. KidA

KidA Истакнат член

и јас еднаш се замислив за ова ама си реков ништо не и е - нека каже некој друг ако имал искуство.. јас сум приметила кога е многу гладна ги тресе рацете, и додека ја ставам да цица најмногу) ама не знам, може има различни тресења.. а исто сме големи
    а на два пати приметив и главата ко да и се тресеше ама тоа мислам е друго, од што нема сила да ја држи цело време стабилно кога ја држам во раце.

11. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Normalno e. I moeto dodeka bevme vo bolnica se gadese i povrakjase duri i vo son. Doma koga dojdovme si se sredi

12. deprimirana

Инаку сум во болницс битола,и односот е катастрофа неможиш ништо да ги прашаш одма ти викаат,а ме интересира за жолтицата 290 и "нешто"така ми рекоја му бил билурубинот дали е тоа високо или како нејќат ништо да ти објаснат

13. forumce

forumce Форумски идол

Високо е, со фототерапија и доење ќе се среди

14. manako1

manako1 Форумски идол

Кој сакаш да ти објасни сигурно имаш приметено само се вртат околу мажот ти и фамилијата како просјаци за пари.
    Таму освен сестра Жаклина и педијатарката од Охрид ништо нормално нема. Мери Џеварлиева пуши низ ходникот каде што се бебињата,ги вреѓа мајките и сестрите исто по неа. Моето сакаше да цица ама ми беа вовлечени брадавиците им викам нахранете го да не плаче,ми се дере и вика има и 24часа да плаче дур не научиш да доиш. Таман некоја сестра ке се смилуваше да му даде ад набрзина ке ми го дадеше и тоа ќе повратеше и пак плачење.Мажот ми од дома ми носеше ад да не е гладно.Жолтица имаше и не го зрачеа.Културата и воспитувањето до тука ми беа им реков пуштајте ме дома или и министер и телевизија одма ви носам,не можев на бебе да се израдувам. Издржи уште малку дома ќе се навикнете и ќе помине жолтицата и ке си цица.

stevemila, emkaemka, pile30 and 2 others like this.
  15. wannaBeMomma

Покачен е ама не е и премногу. Регулар излегоа моите деца од болница а беа со 250 и 260 билирубин

16. deprimirana

Za toa deka za pari se vrtat wite vekje e normalno toa ovde,katastrofa...a denes papoceto mu se raskrvari i ima neprijatna mirizba i go cistat so alkohol i go prskaat so viopleks gi prasuvam zosto taka ne mi se ni opuluvaat olku bezobraziluk nemam videno...ste imale iskustvo i so papoceto vaka??

17. duffi

duffi Форумски идол

Штом го третираат ќе се среди.
    И домА ќе продолжиш исто.
    И без паники. :)
    Смирена мајка-мирно бебе.

MarioliMia likes this.
  18. Bulka12

Bulka12 Истакнат член

Na moeto bebe mu krvareshe papocheto mozi 2-3 nedeli posle poragjaj i mi rekoja samo majchino mleko da mu se kapnuva i da se pazi da e suvo celo vreme posle kapenje, da ne bide pokrieno so pelenata. Koga kje ja stavish pelenata, svitaj ja malku da ne go pokriva papocheyo. Dokolku ne mu techi zeleno ili zolto (pretpostavuvam gnoj) da ne se tretira so nishto. Taka mi rekoja i nikoj ne beshe zagrizen premnogu mi kazaa da ne se sekiram. (Ziveam vi stranstvo kade sho negata e super)

19. deprimirana

A i me interesira kako bea so kilazata,se rodi 3450 sega ima 3300 ama me buni i vcera imase tolku i denes a mnogu ubavo si cica i kaka mislev deka ke kreni denes,da ne mu e malku moeto mleko a bas ubavo cica

20. wannaBeMomma

Vo bolnica ne se kacuva tezina.

fana and duffi like this.