Женчина дали е во ред бебе старо 2 недели,да спие и по 5 часа.Прееска ја искапивме заспа и еве 5 часа како не се разбудила...спие ли спие
Мајки имам бебе за 11 дена 6месеци е сега имаме проблем мн малку напреднува во килажа,во март само 80грама бевме во болница и докторката кажа било во ред толку многу малку да напредне,предходниот месец 290грама нели е малку? Цица и понекогаш јаде кашички јас пробувам секој ден но не ги сака дајте совет да ја дохранувам со млеко или кажете како се справувате кога бебињата несакаат каши?
Ние од 5-от до 6-от месец качивме едвај 400 грама. Добив совет покрај цицање, обавезно да давам и ад, бидејќи оброк немавме, само пробување вкусови.
А колку сакаш да напредува, сигурно нема по кг да става? Стануваат поактивни, па помалку ќе качуваат на килажа, а и повеќе ќе одат во должина. Сигурно игра улога и фактот што сте биле во болница, кога се болни бебињата и децата помалку качуваат на килажа.
majki uklucuvate li klima vo prostorijata kade sto e bebusot i na koja temperatura ostavate? kaj nas e pretoplo vo sobata kaj sto spieme, eve sega sefte pustiv klima momentalno na 28 mi e stavena i mnogu slabo da duva.. inace bebe e 8 nedeli staro
Едно прашање... не за климата Туку во кој месец бебето почнува да фаќа предмети подадени. Или што гледа па да фати.. Не знам дали сум јасна Бебево ми е 3 месеци точно.
Моево мислам дека малку покасно почна ама сега оди запри го Се фрла на земја, се сака да фати, држи по неколку играчки во рака..
Мислам доволно е да ги прати на таа возраст. Ова не дека знам навистина како требА туку гледав како го прегледуваат на здраво. Сега (на 7месеци) проверуваа дали фаќа бидејќи доктрорката му подаваше едно топче. Секое е индивидуално. Се сеќавам јас овде прашував на 5 месеци зошто не се врти од стомак на грб
Moeto denes polni 3 meseci, i zapochna da fakja pred 2-3 dena i ne gi drzi dolgo. Kje fati probuva da stavi vo usta i mu pagja
Педијатарот не советуваше до три месеци ништо да не држи во раце,потоа може со лесни гумени играчки,па глодалки.