Uu masala mnogu dolgo bebe. Epten ti se izdolzilo zatoa malku kacilo. Ako si jade ubavo ne se grizi samo prati.
Има бебиња/деца што ич не го сакаат млекото. И што ако подоцна не сака да пие млеко? И без него ќе порасне. За сега, до година, дали си пробала со друго млеко или истото го тераш цело време? На @mariz малата не е по млекото, може да ти даде некој совет. Ама ако дете не сака млеко, нема начин да го натераш да го пие. Ако јаде, ќе си јаде, и тоа е тоа. Млекото не е нешто без кое не се може, иако до година е основна храна. Ама како што реков, со сила не може да натераш бебе/дете да пие млеко ако не сака.
Да не е скок во развој? Имавме денови кога баш борба беше да испие малку... До 5м беше борба за млеко, ретко да испиеше 150мл, пиеше и 70,90мл и тоа со лигавење по 30,40мин, па и влечеше и плукаше дури. Не ја силев... колку, толку ке си испиеше. После тоа накај 5,6м почна да пие млеко по 150-180мл и до ден денес, еве ја 7м си пие толку Женцка, јас си ја викам мрзливка Немој да се грижиш ако не паѓа во килажата, ке си пропие.. сигурно и е некој период. Да не и е жешко многу? И на колку часа пие?
Piese na sekoi 3ili 4 casa po 180 sega i da ja ostavam cel den ke e bez mleko i jas mislev na skok vo razvoj zosto se e vo red drugo so nejze krv i proverija uvo nos grlo. Povisliv na skok ili zabi. Utre i taa pravi 5m pa se nadwvam deka brzo ke zavrsi toj skok. I vo son go neke sto e najcudno kekogas ke iapie do pola odnosno 70 ili 80 ama da e veke izladeno i toa se macime bas kako vas 30 40 min. Ti blagodaram majka za odgovorot me utesi
Мајки незнам каде да го сместам прашањево, но ај ќе се обидам прво тука... Дали некоја од вас има од проточните бојлерчиња што се само како чешма, ми треба мислење дали може да загрее вода до температура да го избањам бебето под чешма? На лавабото во купатило немаме довод за топла вода, па ова би ми било идеално решение за подмивање на бебе.
Свеки има од Делимано, баба ми од Сетек двете се ОК, летно време врела е водата, рака неможеш да ставиш, зимно не е до толку ама ОК е, да замиеш на бебе газе ќе можеш
Јас имам таква чешма на делимано, мислам 3000 ден беше. Многу практична работа, во секое време топла вода. Има нивоа, млака и топла вода, може за бањање.
имам како светло розев исцедок, можно е да добивам? бебето ми е 4 месеци, само на доење сме. можно е толку рано да добијам? и значи ли нешто тоа за млекото, можно е да ми се намали или нешто така? се исплашив :-/
И јас прв пат на 4мес кога имаше синко добив. Еве секој месец добивам и сеуште го дојам 14+ е. Никогаш ама баш никогаш не сум приметила некоја разлика кога имам добиено и немам во однос на доењето. М.млеко може само киселкаст вкус да има ( за ова имаш на гугле ) ,но не претставува никаква попреченост за бебе да цица. Еве во моментов имам добиено и синко цица како и секад и нема никаков проблем дека помалку има или потешко му тече. Дој си го бебе и немаш потреба воопшто да мислиш дали е вака или така за време на добиено. Млеко ќе си имаш и никогаш да не посумљаш во своето млеко. Како што кажав....14мес еве го сеуште цица кога сака и колку сака ( значи нема 2-3 подои во 24ч туку буквално некад и по 10 пати цица, не како порано ама цица ) а добивам веќе 10мес како швајцарски саат ми е разликата е само што никогаш во живот вака долго не ми траела менс. ниту вака обилна не ми била. Па ако ти е обилна и трае подолго немој да се плашиш сосема е нормално.
фала ти многу се растеретив ми дојде душата ама уште не знам што беше тоа, сега веќе нема ништо.. :-/ читам на интернет изгледа се тоа е нормално. фала ти уште еднаш се надевам ќе се доиме и ние уште долго
А да не си трудно? Зашто некогаш и тој мал исцедок е симптом на имплатација 2 другарки после пораѓај едната 3мес од пораѓај, другата 5мес од пораѓај останаа трудни. Нит имаа менструација нит па веруваа дека ќе останат па ете се деси ( не веруваа зашто со ИВФ беа и минимални шанси за природна бременост ). И не читај, сва и свашта некогаш ќе прочиташ на интернет. Млеко си имаш и ќе си имаш иако добиваш.
I jas dobiv malku kafeavo ma 2 meseci, pa pak malku na 4 , redovno dobiv na 5 meseci eve pak ovoj mesec redovno. Se doime i mislam deka nemaat povrzanost ednoto so drugoto.
Моето знае така да се поти, не е ништо страшно, нормално е дека телото мирува да е поладно. Консултирано и со двајцата, доза нормална прима на д3.