Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Сосема нормално е телото мирува и претпоставувам ова е во текот на спиење. Еве го 14мес е секоја ноќ и зиме и лете мојот така. Он е ладен на грб и раце, а мајчка утоп испотена и косата мокра. Сосема нормално.

На Leo_29 и tambelina им се допаѓа ова.
  2. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2017
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    855
    I jas da vi se priklucam ,paniki do nebo,beba od sabajle kasla,kiva,se gadi grlo ja boli,se iznaplakav uste 3 dena pravime 2 meseca,a bebuska vekje bolna :( . Se cuvstvuvam vinovna ,sveki vika of kapceto sto ne sme i stavale ,ne sum ja oblakala dovolno,kako da ja oblecam na 30 stepena ziti se , edni bodi po kratki corapi i tolku , ona bodi odozdola sprikozna plus corapi i kapce , eve sea ja kriva sum ja razbolela sto ne ja oblakav po nejzin adet ... a mozda vo pravo e :( beba zatnata cela , se maci dusa mamina a celo sabajle mi se smee ...

На anichka94, gjoker4e и Mari* им се допаѓа ова.
  3. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Кажи и деца се разболуваат од вируси и бактерии или пак ако била многу наоблечена се испотила и седела мокра. На оваа температура она нека си стави капа и нека поседи некој саат така да го осети чувството.

На WildMk, Skorpija25, Среќичка и 8 други им се допаѓа ова.
  4. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2017
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    855
    E ajde de na koj ke mu solis pamet , a ona direkt u usta ja baknuva onaka socno ne samo ona i zolva mi i maliot a kaslase i on so astma e direkt u faca i kaslase im kazav 100 pati ama ko kineski da zboram ,sigurno od toa se razboli

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А ти им дозволуваш? Моиве прашуваат дали во раце да ја земат, не па да ми солат памет за облекување или не дај боже во уста да ја бацуваат. Очи ќе им извадам :)

На pile30, R!B!, Среќичка и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.848
    Допаѓања:
    142.450
    Оди на доктор и кога ќе се вратиш шо и да ти рече доктор ти ќе и каѓеш дека рекол дека е вирус, никако друг освен ти фаќање и мали дец подалеку. И дека рекол помалце алишта дека си го натунтала многу.

Едит - мене докторот пред мајк а ми ми рече - ова баба го облекла? Викам да. Вика се гледа од далеку кога мајка а кога баба облекуе.

На Skorpija25, KidA, Среќичка и 7 други им се допаѓа ова.
  7. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Astma ne e zarazna.
    Ama ti si majka, cim nema nekoj oset ne znam zaso kjutis, iskreno.

8. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2017
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    855
    Lele mnogu se plasam paniki me fakjaat ne mrdnav od nea svasta mi doaga na pamet,imate li iskustvo so nastinato bebe? Normalno li e? Kolku trae ova ?

1000 pati kazav se derev se ispokarav ,dzabe ti e ,i nejzinoti dete taka go baknuvale pa ete nisto ne mu bilo , i rekov tvoe i moe ne e isto baknuvanje vekje ne, abe za inaet ja baknuva

Последна измена од модератор: 18 јуни 2018
  9. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Kje i go zemes od race i kje i reces uste ednas tvoe dete vo raka da ne fati.
    Ja taka bi napraila.

На pile30, sofi2107, Lolipop23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. deprimirana

deprimirana Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    2
    Мајки колку килажа е добро да клаваат бебињата?ние сне 2 недели и сме само на доење за една недела 100 грама само ставивме дали е во ред или треба и дохрана и плус после цицање пијаме гликоза заради жолтица и ја пие одма,се плашам да не му е малку само моето млеко..

11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мајка, носи дете на лекар. Никој од тука не знае што му е на детето за да даде дијагноза и кога ќе мине.

На Skorpija25 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.848
    Допаѓања:
    142.450
    детето е премало за дома да го чуваш. Оди одма на матичен, да слушне гради и да даде антибиотик.

Мојата доби антибиотик на 2 и пол месеци, само качи темп до 37 со 5, немаше друга мака и одма ја однесов. СТрашно е да не се оди на доктор, лек за се се има. Настинка е, не е страшно, ама лекар нека каже.

На Skorpija25 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  13. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Napisi nesto poveke, kolku se rodi, a kolku ste sega? Kakani i mokri peleni dnevno po kolku ima?

14. deprimirana

deprimirana Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    2
    Se rodi 3450 padna na3300,ostanavme na bolnica 8 dena zaradi zolticata bese na foto,se ispisavme 3420,pa pred edna nedela 3550 a denes 3650 jas mislam deka e malku 100 grama za edna nedela,pa doktorkata ni rece da pocekame do petok da vidime kako ke e pa dali ke dodavame nesto plus

15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Носи го на лекар. И ние на месец од тежок вирус во болница завршивме.

16. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Spored mene e dobro, bebinjata do 2 nedeli treba da ja vratat rodilnata tezina, vie ste ja vratile po 10tina dena i potoa kontinuirano naprednuvate.
    Stom ima zoltica bebeto normalno e da nema tolku sila da vlece, ama kako raste ke cica poveke i ke napreduva poveke. Ako imas mleko ne se sekiraj, sè ke si dojde na mesto, merete go na 1 nedela i ke vidis deka ke napreduva super.

17. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Факам и тргам дете и нема веке да му припари. Го поминав периодот, кај јас терсене, уште хормони оро ми играа, сите зборови бираа како да ми се обратат, а не да не ме послушаат и да солат памет за дете. Мислам човек можев да гризнам тој период за било што поврзано со бебето. Ке си настапиш по решително.

На pile30 и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    @СноуБол90 носи го на лекар и без паники. Ќе му дадат нешто да не се мачи. Најверојатно инхалации и се што е потребно.

На малото ако е настинато не му давај да го фаќа. Знам тешко е на мало дете да објасниш ама со убаво , некако ќе разбере.
    А баба му нека си збори што сака. Нека го облече син и така.

На СноуБол90 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Баш бевме сега брзо, пред 10тина дена. Капка вигантол. И останува така.
    Баш ми падна чудно, зашто не се поти обично ноќеска. Вчера во долги ја облеков, ладно ми се виде. :?: Денес е ок. Тенкју мајчички. @sofi2107 @duffi

Давате ли д со омега? Станка така ми рече. ^_^

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас да. Од 4ти месец.

На Leo_29 му/ѝ се допаѓа ова.