Сосема нормално е телото мирува и претпоставувам ова е во текот на спиење. Еве го 14мес е секоја ноќ и зиме и лете мојот така. Он е ладен на грб и раце, а мајчка утоп испотена и косата мокра. Сосема нормално.
I jas da vi se priklucam ,paniki do nebo,beba od sabajle kasla,kiva,se gadi grlo ja boli,se iznaplakav uste 3 dena pravime 2 meseca,a bebuska vekje bolna . Se cuvstvuvam vinovna ,sveki vika of kapceto sto ne sme i stavale ,ne sum ja oblakala dovolno,kako da ja oblecam na 30 stepena ziti se , edni bodi po kratki corapi i tolku , ona bodi odozdola sprikozna plus corapi i kapce , eve sea ja kriva sum ja razbolela sto ne ja oblakav po nejzin adet ... a mozda vo pravo e beba zatnata cela , se maci dusa mamina a celo sabajle mi se smee ...
Кажи и деца се разболуваат од вируси и бактерии или пак ако била многу наоблечена се испотила и седела мокра. На оваа температура она нека си стави капа и нека поседи некој саат така да го осети чувството.
E ajde de na koj ke mu solis pamet , a ona direkt u usta ja baknuva onaka socno ne samo ona i zolva mi i maliot a kaslase i on so astma e direkt u faca i kaslase im kazav 100 pati ama ko kineski da zboram ,sigurno od toa se razboli
А ти им дозволуваш? Моиве прашуваат дали во раце да ја земат, не па да ми солат памет за облекување или не дај боже во уста да ја бацуваат. Очи ќе им извадам
Оди на доктор и кога ќе се вратиш шо и да ти рече доктор ти ќе и каѓеш дека рекол дека е вирус, никако друг освен ти фаќање и мали дец подалеку. И дека рекол помалце алишта дека си го натунтала многу. Едит - мене докторот пред мајк а ми ми рече - ова баба го облекла? Викам да. Вика се гледа од далеку кога мајка а кога баба облекуе.
Lele mnogu se plasam paniki me fakjaat ne mrdnav od nea svasta mi doaga na pamet,imate li iskustvo so nastinato bebe? Normalno li e? Kolku trae ova ? 1000 pati kazav se derev se ispokarav ,dzabe ti e ,i nejzinoti dete taka go baknuvale pa ete nisto ne mu bilo , i rekov tvoe i moe ne e isto baknuvanje vekje ne, abe za inaet ja baknuva
Мајки колку килажа е добро да клаваат бебињата?ние сне 2 недели и сме само на доење за една недела 100 грама само ставивме дали е во ред или треба и дохрана и плус после цицање пијаме гликоза заради жолтица и ја пие одма,се плашам да не му е малку само моето млеко..
Мајка, носи дете на лекар. Никој од тука не знае што му е на детето за да даде дијагноза и кога ќе мине.
детето е премало за дома да го чуваш. Оди одма на матичен, да слушне гради и да даде антибиотик. Мојата доби антибиотик на 2 и пол месеци, само качи темп до 37 со 5, немаше друга мака и одма ја однесов. СТрашно е да не се оди на доктор, лек за се се има. Настинка е, не е страшно, ама лекар нека каже.
Se rodi 3450 padna na3300,ostanavme na bolnica 8 dena zaradi zolticata bese na foto,se ispisavme 3420,pa pred edna nedela 3550 a denes 3650 jas mislam deka e malku 100 grama za edna nedela,pa doktorkata ni rece da pocekame do petok da vidime kako ke e pa dali ke dodavame nesto plus
Spored mene e dobro, bebinjata do 2 nedeli treba da ja vratat rodilnata tezina, vie ste ja vratile po 10tina dena i potoa kontinuirano naprednuvate. Stom ima zoltica bebeto normalno e da nema tolku sila da vlece, ama kako raste ke cica poveke i ke napreduva poveke. Ako imas mleko ne se sekiraj, sè ke si dojde na mesto, merete go na 1 nedela i ke vidis deka ke napreduva super.
Факам и тргам дете и нема веке да му припари. Го поминав периодот, кај јас терсене, уште хормони оро ми играа, сите зборови бираа како да ми се обратат, а не да не ме послушаат и да солат памет за дете. Мислам човек можев да гризнам тој период за било што поврзано со бебето. Ке си настапиш по решително.
@СноуБол90 носи го на лекар и без паники. Ќе му дадат нешто да не се мачи. Најверојатно инхалации и се што е потребно. На малото ако е настинато не му давај да го фаќа. Знам тешко е на мало дете да објасниш ама со убаво , некако ќе разбере. А баба му нека си збори што сака. Нека го облече син и така.
Баш бевме сега брзо, пред 10тина дена. Капка вигантол. И останува така. Баш ми падна чудно, зашто не се поти обично ноќеска. Вчера во долги ја облеков, ладно ми се виде. Денес е ок. Тенкју мајчички. @sofi2107 @duffi Давате ли д со омега? Станка така ми рече.