Да не пие некој сируп, капки за железо, за грчеви, или витамин Д капките да не се жолти? Како напредува бебето?
Ova za kapkite bese za drugata clenka. Stom napreduva odlicno zosto ne se obides da isfrlis AD? Od start li e na AD ili otposle vovedovte?
Иако и покрај 60 мл АД сака да цица нормално. Бебињата обично до 40 дена цицаат 24/7 што се вика. Тоа не значи дека нема млекп.
Мајки ние сме 2м. До сега немаме искочено на прошетки на јавни места, само кај мајка ми и педијатар . Планираме веќе да ја прошетаме,но некако ме фаќа трема бидејќи беба баш накај 19-20h секојден ко да е програмирана плаче и ништо не ја смирува 30 мин , што ако заплаче таму? Како да реагирам , ад млекото со вас го земате и таму го правите ? Мојава не знае сама да заспие , ја научиле да се клацка со транспортерот , што ако плаче за да ја клацкам...
Мајка не се плаши од бебето. прво ти е верувам. поголемо клацкање од количка нема со ниеден транспортер. Ќе ужива надвор ќе видиш . Ако плаче во раце и дункај. мада чисто сумњам. За ад ќе си земеш вода во термос.
Да прво ми е, додека бев бремена една мајка почна бебето да го нишка да го дунка да му пее сред сити молл ,искрено за око смешно ми беше сега си викам оф мори мајко и мене тоа ме чека
и ќе дункаш и ќе пееш и ќе стоиш на глава и само мајка ќе те сфати а други ќе гледаат чудно ама тоа е нивен проблем не твој. мое мислење е дека бебе ќе ужива надвор. излези и пиши дали сме биле во право
Ние од како направивме 40 дена, нон стоп излегував и шетав. Па и да заплаче бебе е, ништо страшно. Ќе ја возиш со количката, и од воздухот најверојатно ќе заспие. За АД, носев вода во термос и ад со мене и кога ќе требаше да пие, на лице место го правев и давав.
Ако ти е за утеха ние кога прв пат излеговме излеговме 4ица исплашени стресени бебе заплака и се вративме дома за помалку од 3 минути. После видов родители буквално на еден чекор запираа и го гледаа и подместуваа бебето. Се гледаше дека им е прв пат. Прв пат сите сме биле како потресени веројатно. Првото одење во маркет со бебе ми беше како на марс да сум се качила. Првото возење во кола се тресев цела а бебе одма заспа. Првата прошетка со кенгур до пред зграда и дома да не го стега кенгурот...
Ic nemoj da se grizis za toa nie imavme 2 nedeli koga ja iznesovme ovde kade sto ziveam deca uste od raganje gi setat mozebi imaat 1 nedela. Ja izesov na sneg i toa so kolicka se vozevme uzivase. Koga pocna da rasti plakase sakase vo raci i da gleda samo. Moj sovet samo sto mozam da go dadam e nemoj stom zaplaka odma vo raci ostavi go deteto i ako plaka obidi se da mu skrenes vnimanie zosto tie od mali ucat i memoriraat. Eve vekw sme 5+ sekoj den se vozime i izivame. I koja sum vo kujna loga gotvam e vo kolicka do mene zaedno se pravime. Mozebi mi se smeat komsiite koga me slusat kako i peam ja smeam no ic ne se zamaram bitno mi e deteto da e ispolneto so zadovolstvo i radost