a мој совет ако плаче сепак да го земаш в раце секако или да го заиграш со нешто без да го креваш ако сработи ок, ама ако не се смирува ништо нема да му е ако го земеш и погушкаш. тоа остај го ништо не му е да си поплаче, или немој ќе го научиш в раце е нешто што кај нас останало а нема никаква основа, бебе до 1 година не може да се разгали, а топлина и имено допир галење гушкање се тоа им треба безмерно, така се развиваат и растат, веќе е докажано . а со оставање се учат само дека плачот (барањето) им останува без одговор и престануваат да даваат сигнали и со тоа ја губат врската со мајката/родителите
Хаха значи не сум единствена која паничи толку... мм вика опушти се косата ти побеле за 2 м од толку паники
I nie bevme taka. Placki vo istoto vreme. Setavme i gledavme toa vreme da ame doma. Nosi si cajce, mlekce ao tebe za ako zaplace da dades. Ne ni se sluci nadvor da se rasplace taka. Si spiese uzivase. Valda istite stravovi site gi imame majkicki zlatni
Моето до 3 месеци тој период од денот плачеше, грчевите го мачеа. А за паники не си ни прва ни последна. После некој месец ќе сфатиш дека џабе биле паниките Јас носев вода во термос и млеки во мерица.
Zdravo majki, dali nekoja od vas ima detence so terapija etirox ili bilo lakov problem so tiroidnata zlezda uste od raganje.. ?
Mnogu sum zagrizena. Glavceto ni e spleskano i vratot se na edna strana. Pravam vezbi i ima malku podobruvanje ama na ortoped mi kazaa denes da nosi slemce za glavata. Nikade nemozam da najdam luge. Znaete li kade ima?
Мајчички, на што укажуваат покачени леукоцити во урина? Само уринарна инфекција, или можеби од настинка или нешто друго?! Крвна слика ок, леукоцити 8, црп 1. Бактерии во урина ++, и леукоцити во урина 30. Уринокултура -чекаме.
Колку месеци има? Нашиот ортопед мислам рече природата греши ама природата и го решава проблемот. Кој ортопед? Препорака Тони Талевски во Ново Лисиче СТ Медика. И Видоевски го фалат ама не сум била кај него...
Lek.za.kaslica za 4+? Pieme.cefaklor,.pravime inhalacii I pak nisto.. kasla kako muzickata.skala, se zasiluva I mnogu cesto.kasla... samo koga spie ne kasla
@Bebulleee од тоа што заприметуваш дека има грчеви не му давај. Ние имавме страшни епизоди на грчеви од круша. Првиот пат незнаев од што е,ама страшно беше.Цел ден и ноќ се виткаше,плачеше,испишташе гасови и се препотуваше. После неколку дена пак му дадов круша и истата приказна. Ја баталивме крушата пак проба после година и неколку месеци без проблем. Еве има 3,5 год од грашак сеуште има мака со мешето па ептен ретко му давам.
Јаболко, круша, морков, тиквица, банана, кајсија, праска... Брокула.. (од кашичките во прав) пченка. Слива само двапати и приметив дека мн го боли меше од неа и не давам веќе, авокадо дадов вчера и го болеше меше.. :/ Ние сме така од слива. И не ја давам веќе Толку грчеви немаше дури ни како бебе