Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Фала, прв ни е ~4.5 недели корегирана сме, синоќа така жално плачеше маж ми се расплака се растревожи, ми вика како може така мирна да бидеш.. болен да не е.. а си полни пелени, нема температура... јас мм го смирував хаха

На Leo_29, Ano и kukla21 им се допаѓа ова.
  2. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    И мм повеќе се тревожеше од мене кога бебе плачеше. Дал бебе да смируваш, дал маж... (facepalm)
    Јас многу читав и се што се случуваше ми беше очекувано, па во најголем дел од ситуациите бев потполно смирена. Потоа почнав и на него да му најавувам дека ни претстои скок во развој и да биде спремен дека бебе ќе смени однесување и му праќав цело време да чита што не очекува. :)
    Се што опиша е карактеристично на скок во развој, не се секирај, верувај си на мајчиниот инстикт, тој нема да те излаже.

На Leo_29, Skorpija25, sanja.burgundy и 3 други им се допаѓа ова.
  3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    3 ipol meseci e malata,zabelezav denovive pozadi uvoto kaj dvete i e crveno i kako gnoj malce da i tece,neznam dali od toa sto se porti pa i preci ili e nesto dr? Sovet mislejne:wasntme:

4. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    ^ И моево е скоро 3 месеци има така зад ушињата како бело лепливо и неубаво мириса исто и под мичкичките и вратчето ама тоа е од пот исто и црвено .
    Малата да не има и раничка како подпарено од топлово ?

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    На тие места со свивки (позади ушиња, кај вратчето, под пазуви...) треба убаво да се брише, да не останува вода после бањање и повеќе пати во текот на денот ако се поти детето.

На Среќичка, ❤️Sneze❤️ и girl-miri им се допаѓа ова.
  6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Ranicka zad usijnata?

Malce i se kako crveni pozadi i kako leplivo e,ama Samo zad usijnata e taka i cudno mie,inaku ne è koj znae kolku toplo|( neznam sto da mislam, so dr cerka nemalo vakov problem a inaku bebuska nema nekoi problemi so kozata ama sega zad dvete usijna i e vaka:(

На ❤️Sneze❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Мислам дека и е од пот исто како кај нас и кај други бебиња , можеби е поголема с'клеџика од дадичката поголема , така имаа сите три синчиња и почесто ги проаѓав со водичка и пешкирче меко или марамички па им ставав пудра во прав да им биде суво местото .

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  8. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Nema dopir so.vozduh se potparuva i KORNE. redovno mienje susenje i malku bebeska pudra ke zavrsat rabota :)

На ❤️Sneze❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Мајки бебево мое 5 месеци и уште е во скокот изгледа :sweat: Се потсмири едно време, ама почна пак да се бунтува за цицање, повеќе од 2 мин и тоа со сила не цица. Пукнав веќе, сила немам, ад дадов, и тоа го плука и плаче, едвај пие. За возраста треба да пие 200 мл па и повеќе, она едвај 100 и тоа со молби, плачки и 10 паузи. Стрплива бев досега, викав ќе помине, ама не можам веќе вака, ќе се одбие. Ич, значи ич не цица, со плачки. Кашички јаде, супер напредува, весела си е, иста ко секогаш, ама не знам што се случува. Дали можеби веќе одбива млеко?
    Инаку скокот не фати уште на 3 ипол месеци, и еве уште трае и се полошо станува. Па и градиве веќе ко да не ми се полнат, по цел ден едвај ќе цицне и навечер пак не ми се полни, порано ме болеа дури. Засега едно цицање заменив со ад колку да знам дека нешто пие, еве недела дена е така. Совет?

10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Menuvas polozbi, prostorija..
    bidi smirena kogs cica i nudi i celo vreme.

11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Менувај положби дур не сфатиш како сака. Мојава мора да гледа оти се ја интересира :)

12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @kukla21 @mal.ecka пробано е и положби и темна просторија и се. Порано успеваше, сега веќе ништо. Утре сме на контрола, ќе видам што ќе ми кажат.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417

Samo trpenie majka m9jata kerka na 5m ne piese mleko voopsto 3 nedeli samo kasi jadese na sila ako vo son i dadoc edvaj po 50ml piese eve ja sega pocna da pie da ne se podrecam. Samo trpenie i cuvaj zivci taka mojata kerka pocna mleko da odbiva na kraj vo 5+ ne fati skok mislam dwka ke skrenev so pamet i sega koga pominuva se cudev zosto tolku se nervirav taa plaka jas uste poveke. Izdrzi mila ke pomine i toa

На mal.ecka и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  14. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2017
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    855
    Normalno li e posle sekoj podoj i hranenje so ad (na doenje sme+Ad) koga ke ja krenam da zdrigne obavezno posle vtoroto zdriganje povrakja i toa sigurno edno 10 ml kako nisto gi vadi ..

15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Нормално е, посебно ако е стрвна и постојано се прејадува :)

На minneymouse82, СноуБол90 и fana им се допаѓа ова.
  16. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2017
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    855
    Majki jas cela vecer puknav od temperatura stanav nakaj 4 ja doev kaja ama takva cela omalaksana nisto ne primetiv pred pola saat stanuvam gledam mokra do besves od mocka valda popusti pampersot... ima li sansa da se razboli... kako moze cela vecer da ne mi tekne da i menjam pampers , a mi tekna da pisam za povrakanje ,baska koga imam temp ko da se gubam(facepalm) sega ko griza na sovest imam beba kojznae kolku vreme mocana bila :)sto ako se razboli...:sweat::worried:

17. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Мајки, има ли некоја чие дете фаќа често уринарни инфекции? Како ги лечите? Нека ми пише тука или во пп.

18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Исти сме. :(
    Последните 2-3 дена кулминира. Уста не отвара. Во сон ако успеам да тутнам нешто.
    Таман се опоравивме здивнав, сега пак исто.

На mal.ecka и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  19. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Nema da se razboli majka, ne se sekiraj. ;)

20. НМарија

НМарија Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    205
    Девојки ве молам некоја да сподели искуство со зајдување кај бебе. Моето бебе е веќе 6 недели а зајдува при плачење скоро секој ден. Три пати ја носевме во Систина дури и правеа ехо на мозочето и кажаа дека се е во ред и дека ќе престане како што расте, не оставало последици по здравјето. Меѓутоа кога ќе зајде и треба многу време да земе воздух и да пушти глас. Се трудам да не паничам ама со секое нејзино зајдување мислам дека ми се кратат неколку години од животот

На СноуБол90 му/ѝ се допаѓа ова.