Мајки нормално ли е бебе да хрчи? Свеки вика затнат носот а беба дише нормално не и затнат незз од кај и е тоа од што може да хрчи? Ко мини тракторче е и ми р смешно ама и ме плаши...
Од мое искуство.Ништо не ставам на кожата ако нема црвенило.Јас многу се плашев од малата па ја подмивав само кога ја бањав.А бањањето ни беше плачки па беше преку еден ден.Ако бојата е златно жолта се е во ред.За јадењето и јас пазев ама пак имаше грчеви па почнав се да јадам.Нормално е течно. Мм кога ја пресоблечува малата моја со влажни ја брише и после тоа јас 2 дена мака мачам со црвенило.Ќе порасне брзу и се ќе биде во ред
4+ сме, и секој ден после цицање обавезно ми бљуцка, ама и подоцна во рок од 1-2 часа од цицање. А и често цица немирно, како да се мачи. Исто така често ика и поткашлува. Носето му го чистам редовно. Знам дека постои нешто како reflux,ваљда киселина на нашки некако како да е тоа ми личи....дали нек8ја од вас имала слично искуство и што би можела да превземам?
Кај бебиња тоа не е киселина, туку есноставно млекото се враќа нагоре низ хранопроводот. Мускулот што го затвора желудникот не е развиен и поради тоа се враќа храната и бљуцкаат. Тоа значи и дека му е полно стомачето. Подигни го после цицање нека стои исправено 5-10мин.
И мојот е толкав. Уште блувка. Не како на почеток ама блувка. Ако напредув добро , нема проблем. Ќе се среди со тек на време. А се закашлува како му се враќа млекце назад во устата, барем мојот така прави. И ика. Сите бебиња илаат , бидејќи не дишат и цицат истовремено, не им е уште синхронизирано. Се тоа се средува со тек на време.
Да, нормално е. Така ми има кажано педијатар. Ништо не му е на носето, не е затнато. И моето бебе е такво .
Нормално е и мојата е иста и многу ме плашеше. Добив одговор од педијатар дека тоа е поради сеуште не развиени белодробни патишта. А користам и солен раствор (капки) за носето.
Моево имаше така на палчето, редовно го мачкав со кантарион и му помина за брзо. Загноено му беше и излезе.
и на моето беше такво. Со маст му помина мислам дека беше од нечисто нешто,дали ножичките или така тоа..
Моево е на пролив и не баш добра столицата. Како и што да направам да му се стегне или тоа само од себе знае да се среди ?