Мојот кога го доев и имаше ваков период ми рекоа повеќе од 4 обилни каки ако има обавезно линекс џуниор. Јас не давав зашто како и да е примаше био гаја секојдневно.
Мајки да ве прашам, дали бебињата ви спијат на перница? Сеуште не сум породена, но да знам дали да купувам. И дали користите посебен сјај за садови за нивни лажички,цуцли и сл? Не знам дали е тоа нормално или не па добредојдени се совети
Перница не. Туку ко навлака е повеќе, колку да му бележам каде треба да е главата. За цуцли и шишиња користам Фрош сјај за бебе.
Мајки, бебево мое секој ден се почесто си гука Но, почна да става и рачиња во уста, да цица прстиња. Дали тоа значи дека е гладна?
Не, не е гладна. Тоа со рацете значи дека учи, станува свесна за своите рачиња и преку нив го запознава светот. За некој месец ќе е така и со ноџињата Таква е каката на бебињата, многу течна. Само млекце пијат, нормално е.
За бебињата е најдобро да спијат на рамна површина, така што перница ти е апсолутно непотребна. Синко е година ипол и сеуште спие без перница, а и не планирам наскоро да му ставам. За миење од старт го користам оној сјај со кој ги мијам нашите садови (Спин обично), со тоа што ставав ептен по малку и плакнев обилно на крај.
Првото синче мое зајдуваше до 6-7 месец и тоа помодруваше страшно и кога ќе зајдеше така ми дадоа совет да му дувнам малку во лице за да дојде при себе или да го штипнам малку за да се штрекне и да се смири , па немав друго решение освен да послушам советот од докторката и за брзо ни успеа , не зајдуваше повеќе кога плачеше .
Нема ефект и дувањето во фаца и штипнувањето едноставно чекам сама да си земе воздух а ја премирам во тие секунди. Колку често се зајдуваше? Кај нас не поминува ден без зајдување еднаш до двапати
Добри сте вие еднаш до два пати јас се стопи тогаш се во раце по три саати ми спиеше како здрвена бев само да се наспие да не зајдува па од 65 кг се шпиртосав на 52 кг а висока 168 , значи мене кога и да ми беше буден се ми плачеше , а немаше никаква мака освен што постојано сакаше да стојам и да го гушкам , седење строго забрането а не да седнам да јадам добро е што другиве две не личат ни малку во карактерот на првото мене ми помагаше тивка и ладна просторија за да бид мирен бидејќи не сака воопшто толо , летно време се во коритце со млака вода беше се додека да дојде време за спиење , во раце кај други никако , преживеав некако ама сега е душа , послушен и паметен , пробај со тебе сам да биде можеби му пречи галама може не се работи за грчеви , моето никако не даваше ни рака ни нога да му се допре , не сакаше никој да му зборува освен јас .
Me poludea pa I denes mazmi mi.vika uste ednas ne ti go gledam.deteto, kako sto izleze odma po tebe vrisna.. kako da e samo moe deteto... majkar bil, ne sakal vo nikoj da stoi osven vo mene. Neznam kako da.go odviknam, kako da ne pravi problem, kako daa stpi so.drugi? 4+ sme
Dali vasite bebinja nokeska se prevrtivaat na stomak? Nie sme 5+, sama se prevrtuva i spie na stomak.Mn.mi e strav da ne se zagushi.Dali na ovaa vozrast imaat instinkt da se svrtat na strana dokolku ne mozat da disat?