Zdravo majki , sakam da ve zamolam nesto, n a kartonot za novorodence od Cair, na bebeto ne se ispitani PH I sat O2, tuku BE ( basen ekses) , moze li nekoja majka da mi kaze dali ima vakvo ispituvanje za nejzinoto Bebe, Jas site Sto gi poznavam se so ispitani PH I sat O2.Vi blagodaram
Мамички за еден совет ако може му нудам да дои еве 2 дена приметувам со левата дои на 1 минута и се трга и се така наставува мислев дека нема млеко па така прави ама еве коа ќе притиснам има. Што може да е ? има само 2 м
3 ипол месецисме, денес се чудим што ми спие бебево цел ден кога мерам сега тт има 37,4 не е болна ниту нос и тече ниту кашла, ама баш ништо вакцина пред недела дена примивме не е можно од тоа да е. Мн се лигави па си мислим да не е од запчињата ама пак мала е. Што мислите што може да е? Кога да дадем чепче?
Ne ja banjav sekoj den radi toa so imase problem so pupaceto.Imase bakterija i ni kazaa da ne se topi so voda.Ovde kaj so sum se smeat koga kazuvam deka bebinjata kaj nas se banjaat sekoj den. I koga ke razmislis za kozata ne e ubavo.Jas mislam dva pati nedelno na bebe e dovolno.Nie sme veke 10 meseci za dva dena.Ja banjam preku den. Preterano e dva pati banjanje dnevno
Воопшто не е претерано па ни 3 пати туширање дневно. Лани па и сега летово некој денови и по 3 пати го туширам. Обавезно кога станува од спиење зашто ноќта се препотува го туширам, поручекта се напраил лом што од во двор што игра ( сега во куќа сме ), од јадење се рашљакал итн. го туширам , навечер пред спиење го бањам обавезно. Јас и по 3-4 пати се туширам уназад 25г и никад проблем со кожа не сум имала. Еве го и малиот е супер фала богу. Најбитно е освежен и убаво се чувствува и обожува да се тушира и бања исто како и на нас возраснуте што ни прија и ни е убаво на пеколов кога ќе се истушираме неколку пати во денот. Башка мојов дневно по 3-5 пати го пресоблакам зашто жива вода се прави што од доење што од трчање е коса и грб испотени и незамисливо ми е да го туширам 1днаш дневно или на 2 дена ми е нон сенс.
Ti mozes kolku sakas da se tusiras.Tvojata koza i kozata na novorodence ne e ista.So cesto banjanje na novorodence se susi kozata.Vo stranstvo nikoj ne gi banja bebinjata kako kaj nas.Imam brat u Ch,imam zolvi u Germ,imam rodnini niz cela Evropa.Momentalno sum vo Ch.Nikoj ne gi banja bebinjata kako kaj nas.Tvrdam.I ako gi banjaat toa se tie so uste adeti praktikuvaat.Uste od vrmeeto na Adam i Eva moralo do 40dena da se banja sekoj den.So ako ima problem so kozata?! I togas mora da se banja.Tvoeto kolku sto znam e nad edna godinka ne e tuku sto rodeno. Tvoj izbor,mpzes i po 10 pati da go banjas.Kazuvam toa sto znam,i sto mi imaat mnogu doktori kazano.Edno e detence koe veke se poti,ligavi,jade da go tusiras sekoj den pa i dva tri pati na zeskovo ,a drugo e tuku sto rodeno Moeto bebe nit se poti (ista ko mama)nit smrdi ja banjam na dva dena nit pak e raslakana"non sens"
Jas moeto do godina dena sekoj den go banjav ne propustav den ma nema shansa i ako sum nekade na vikend so mene se komplet legen i potreben materijal
На ова топлово моево бар е премногу нервозно.Кога ќе се освежи спие мирно така да секој прави како сака во старо време старите нас не бањале по 3.4 пати во денот. Според мене за ова топло време не е претерано.Бебињата растат со вода,доење и долг сон.Се најубаво
Јас на три дена ги бањам ама излагаме надвор сабајле и вечер на свежо и дома сме на клима 25.5 температура. Сметам дека треба да си развијат бактерии - нормалната микрофлора на кожата ама од друга страна ми е срам да кажам дека на три дена ги бањам.