дундето и е жар црвено на малава што може да биде? и имам дадено морковче, тиквичка и малку круша. може да е од храната? ги сменивме и пелените и сега тешко ми е да определам од што.. зедовме од ДМ еко, не знам некој дали ги користи? тие желе зрнцата приметив излегуваат надвор долго ако не и се смени не знам дали и од тоа?
Најверојатно од пелените. Можно е и од круша, ама мислам би јавила црвенило и околу усте, би поткашлувала. Би ти рекла пробај ги обичните, не еко. Тие се без гел. Или (мислам сте во мк, нели ?) пробај слипи од зегин, пафис, или некои други без гел.
да, во мк сме, во Германија Naty користевме и немавме проблем никаков. ај ќе ги побарам другиве што ми ги посоветува
Од сабајле па до сега три мочкани пелени, на 2-2,5 часа. Весела е, си гука, се смее, цица.... нема други знаци. Ќе ја следам. Каков индикатор на пелените?
@Mimmi39 првиот знак на дехидрираност е отсуството на урина. Исто појавата на урати во пелената значи дехидрираност (уратите оставаат портокалово/црвени траги на пелената, слика во спојлер) Spoiler: Слика Меѓутоа и жешко е многу и посебно ако се поти многу детето урината знае да се намали, а да не се работи за дехидрираност. Давај му почесто да цица и евентуално можеш на 2 часа да му даваш по 2-3 лажички вода. @didisi мене еднаш така ми поврати во млаз низ уста и низ нос и од памет ме извади. Прашав тука на форумов и мајките ме утешија дека знае да се случи понекогаш од прејаденост.
Nie na 21 napravivme 3mes ,denes totalno nema apetit samo od mene cicase od aabajle dva pati po 5 min i tolku i nudam ad da pie neke siseto vo usta da go stavi nudam da cica nekje poise od 2-3 min ,normalno li e da nema apetit?
Колку месеци е бебето? Читав до 3 месеци 150 до 200мл. на 1кг. Значи ако бебето е 4кг. му треба од 600 до 800мл. Еве ти друга табела за според месеците и на колку саати. На табелата е прикажано во Oz. 1oz. e 30ml. но не мора да се придржуваш според пишани правила,следи ги потребите на бебето. На пример ова моево јади некогаш 120мл на 2 саати,некогаш само 60 мл на 3 саати секогаш различно.
Месец и пол е. Ние сме комбинирано на доење и ад. И давам по 60мл на 4-5 часа. Но последниве денови слабо кака, по еднаш дневно и мислам дека ми е гладна.
Еднаш дневно е нормално, дури и преку 1 ден да кака е ок. Штом сменуваш барем 6 мочкани пелени е во ред. Ако е гладно ќе ти плачи