Имам еден проблем син ми некогаш, ма скоро секогаш ко ке е за заспивање, оти почнавме враце да заспиваме од инает нејке да спие многу плаче и тоа стварно плаче како голем, не онака бебешко цимолење, му давам да цица за да се смири нејке дури и не се доближва до градата му давам чајче од шишенце одма почнува да трга. На почеток си викав ај можи жедно ама еднаш двапати еве веќе цела недела и повеќе кај што прави така. Си викам да не му е слабо млекото ама ко ке си заспие посебно навечер си спие бес проблем, ке стане само за јадење му давам си продолжува, преку ден оти касно станува еднаш ке му се фати да поспие два до три сати после нејки да спие така само да речам ке предреми на неколку пати по пола сат или 45 мин. Еве денес конкретно ке земам оти порано станавме кај 11 и 30 му се приспа и заспа бес проблем до кај 2 сатот спиеше така со разбудвање на повеќе пати ама со занишкување си продолжваше, кај 2 му дадов да цица се нацица и си продолжи да спие до 4 значи му се фати скоро 4ипол сати спиење, потоа кај 6 сатот излеговме од дома оти бевме на роденден поспа малку дури прошетавме и во колата дури стигнавме и се разбуди, кај 8 сато почна да плачи да се дере за спиење и така се мачеше до кај 10 ( плус и си заспа предрема некој сат ) таму кај што бевме немаше ама ич гужва ниту галама која би му сметала. Си доаѓаме дома се супер се преслекваме пак почна му давам да цица нејке ни да се доближи му дадов чајче се наголта и така заспа, но пред тоа беше јаден имаше цицано. И сега јас су целата прашалници оти така ако му е малку нема да спие воопшто ке плачи на секое ваму се дере се цепи за спиење му давам да цица нејки голта чај
Ама Ануле може детево стварно си е жедно...ако спие и цица како што кажуваш оно си јаде убавко. Е сега немора баш пред спиење да сака да цица пошто и онака кажуваш дека ноќе го доиш...Може баш пред спиење не е гладен, си огладнува за саат-два. А јас приметив по малава дека кога се затопли плачеше од жед. Не за млеко...туку за вода,чај,сок...Јас ќе заплаче и буткам млеко,она ми го бутка со јазичето.А кога ќе и приближам нешто друго,пие ќе се удави.Така да сега цела ноќ сум со шише до мене (со вода или чајче) и на секој саат и давам...Мислам дека не треба да се секираш, жедно си е бебчето.А плус и три месеци има, мојава на три месеци ме мрдна, тогаш имаат скок во развој, и се сеќавам дека ич не ми јадеше.Така ме малтретираше едно две недели па после се оправи.
За јадењето исто е и мојот, затвора уста и не ја отвара за жива глава, ко ќе стисне тоа муцето оди па отвори му ја, не сака и не сака. Се смеев на тие мајки што трчале со лажичките по децата да јадат ама изгледа и јас ќе бидам истата, се молиме секој ден за секој оброк да јадеме, на сила јаде, не знам зошто така ич не е по јадењето ова мое мало зверче, не сака ни млеко ни кашички , ќе голтне 5,6 пати и толку , не ја отвара устата после , се најадува од 50 мл млеко?? Исто и за кашичките, зјае кога ја гледа лажичката, се радува толку мислиш не јадел 3 дена и 3 ноќи отвара уста уште не голтнал ја отвара устата и ќе лапне, 3,4 лажички и се врти после, се најадува од толку малку? Не знам што да правам, му пеам, го залажувам со играчките, со цуцлата ја фаќа си игра само за да се заборави во нив и да јаде, некогаш ми успева ама некогаш
I nie go imame istiot problem sn zaspivanjeto.Dojde li vreme za spienje,taa place,kenka,saka da ja setam,pogotovo sega nadvor.I prinesam da cica vristi,se trga...taka zaspivame nosejki se ispraveni,pa koga se probudi vo poluson i dam da sisa.
и мојава е таква,се со сила,едвај и 500 мл.млеко да се испие,јас се чудам како пијат по 800 и плус каши,значи браво,ние тоа три дена ке го јадеме
Hahaah баш така и јас се чудам како убаво си јадат некои бебиња и кашички и млекце си пијат, моето исто така дали 500 мл дневно ќе испие и плус кашичките по малку што јаде, не е доволно јас мислам, ама пак од друга страна викам ако му е малку ќе плаче, он си е весел си игра и не мисли за јадење, јас мислам и штом видам поминало време му правам, си велам помина доста време мора да е гладен и така сме секој ден, со молење
донесете ги кај мене, со синко мој ке лапкаат се,ххех шала на страна ние немаме машала засега мака, значи јадиме се буквално шо ке му дадам, имам пишувано му дадов корка од леб, цела праска така да ја шмука, и дури и слива петровка да ја шмука му дадов исто вчера 3компири му ги направив пире се изеде, а јас се плашев нема да јади, еххе тоа се мислев минатат вечер колку многу памти, секоја вечер кај 20ч пред спиење му давам млечна каша од хумана и ми беше завршена па ај викам млеко ке му дадам, не бе нема шанси ниту еднашш не голтна и почна да вришти, па отиде татичко и купи, па да видите шо е отварање уста и јадење за 5мин маф ја направи за млеко ние пиеме , на 2-3 пати по100- 130мл, и ноке обавезно 25омл, ама пиеме и вода и понекогаш и сокче од круша најповеке го сака
Браво Љубичица, алал да му е на твоето, само нека е живо и здраво, па сега сите деца се различни и јас сакам да јаде се што ќе му дадам ама нееее, не можеш ништо на сила да му дадеш За компир 3 јаде велиш? Леле, јас од еден на пола му правам му додавам и млекце Ад да е поблаго и не сака пак, 2,3 лажичиња и толку, не сака после. За каша млечна со ориз ли му даваш? И кај мене таа ја сака многу, единствено нешто што сака е кашата со ориз и ванила, цела чинија си ја изеде.
јас не му ставив ништо значи само му ги изблендирав компирите и малку водичка му ставив, а не му ставив млеко затоа мислев дека нема да го јади ,ама ете го изеде, пробај само со вода, можи ке го јади така и твоето ваква кашичка му давам , навистина е преуба и мене ми иде да си направам, еххе ама сега се мислам и некоја друга да пробам да му дадам
Dobar den mamicki kako st mi jas da se pozalam ziva nenaspana si ja osekam sekoja koskicka po teloto sve me boli od grb do peta edvaj se pridvizuvam inaku Imam slicen ama bas slicn Problem kako na anule88.....samo sto mojata kerka place navecer od 8 do 1 veke dve veceri , plus i navecer koga ja dojam mi place sto do sega ne mi se slucilo ....na doenje place valjda od inaet bidejki ja ispusta cickata i i treba vreme dodeka da ja fati pak....vcera vecer me donese do ludilo i do plak ...bev spremna da ja nosam vo bolnica......placese tolku mnogu kako da ja kolat.-......ke ja ostavam na krevet dA JA zaspam ke se odere placejki .i nudam cice ke cicne i se trga ke i dadam cajce si go pie.....Ponekogas koga ima grcevi znaci se trga od grada se maci se gleda deka ja maci meseto i togas e normalno da place....no sinoka bese strasno se zalisuvase od plak .....na krajot ja soblekov ja ostaviv samo na bodi na dolgi rakavcinja ( bidejki tuka naseto leto e katastrofa ) mislejki deka e mozebi zesko pa ajde i toa da probam....bese mirna nekoi si 5 min i posle pak Jovo na novo....proveriv se temp da nema da ne ja boli nekade race nodze prste ....na nisto ne reagirase .....neznam sto bi mozelo da bide edvaj zaspavme ....... KE vidam kako ke e ovaa vecer ako e taka ke ja odnesam utre vo bolnica no sto da im kazam mi place navecer ....Ke zaspiese na 10 min i pak ke se razbudese placejki.....neznam sto e rabottata.... Dali i e nekoja promena ili ..... Ve pozz i vi posakuvam ubav den
Ах сабатини кај вас можи да е и од мешето како што кажа и самата, ама кај нас веке поминаа тие грчеви и сигурно не е од тоа оти не се стега ко да го боли мешето, а и ние седиме раслечени ама не помага, нас ни помага капењето, е тогаш ужива, ама неможам да го оставам долго во вода ке се излади А можеби се па и жедни, ама како жедни нели си има доволно и вода во млекото, нели викаат вода не се дава ако го доиш си има се во мајчиното бог да чува да незнајш кој крај да го фатиш Јас сум сега на контрола т.е за една недела па ке прашам што може да биде, ако не ни помини до тогаш, оти сме ние многу променливи еве три месеци неможиме никаков ред да фатиме да се знае кога спие и по колку, сега засега само за навечер е темпиран одприлика во колку, а останатиот ден ама ич.
Леле не знам срце, немам искуство до сега кај мене бело се нема искакано...ај јави му се најдобро на педијатарот и прашај , што си е сигурно сигурно си е, вака само ќе нагаѓаме од што би можело да биде
Како за беља на одмор е, но ке чекам до вечер да видам ако се искака повторно бело ке го носам на приватно.
Следи ситуација мила и ќе видиш, се надевам не е ништо страшно. Бацки до двајцата и ќе биде се во ред, не се секирај
И мене ми треба совет Малиот ми е нешто настинат изгледа, два дена кива и поткашлува -повеќе како да се заг`рцнува во доење...не многу често но ми е страв. Исто вчера имаше зелена столица, денес му е зеленкасто жолта но со слуз, како желе. И уште еден проблем имаме, вчера газето му беше многу црвенко, денес веќе како раничка да му се појави и мислам дека + плаче од што го боли газето... Земав јекодерм, незнам дали ќе помогне, но се плашам да не е до моето млеко ( на доење сме и + на дохрана) Да не сум каснала нешто деновиве па затоа столицата да му ја нагризува кожичката, или нема врска, може до топлото да е?!?!
Heidi, на таа возраст бебето сеуште се чисти и каката нормално е да му е зелена и жолта и со слуз и потечна и погуста...не се секирај не му е ништо, за поткашлување или хрчење исто така ќе ти кажам дека се чисти од плодовата вода, исто така бевме и ние на 1 месец, па и на 2 месеца, немој воопшто да се секираш, не е ништо страшно. За газето што му е црвенко, можно е да е од жешкото или да се исфрлило малку од каката дека повеќе време не е променето, од друго не би требало да е, тоа не е никаков проблем , не се секирај