И моево има точно на средината меѓу веѓите, кога е напнато, плаче, се стега се интензивира. Ми рекоа од неонатологија дека до годинка треба да помине.
@kostarika и јас тоа се зачудив, хемангиом е друга работа сосема. Знам на што мисли дека и мојата има такво црвенило, ама тоа не е хемангиом во никој случај. Едит: Симонида во Систина друг назив ми кажа за таквото црвенило, ама не го памтам. Не беше хемангиом како и да е.
еве колку шо може да се види. Др ми рече хемагином, ја појма немав шо е тоа. Коа почнав да барам на нет, уплав добив... и мене по сликите не ми личи на хемагином.
Според кажаното зборувам, и ќњрка ми има. 100 пати кажав. На другарка ми малата има хемангиом и знам како изгледа и тоа @kostarika, и расте како што расте и малата Едит: @Bibi30 не е, исто е ко на мојата
Сликава ти е многу матна, јас ништо не можам да видам, сликни бебе само глава и покриј му го лицето, вака кратејќи сликата многу се заматува..
И мојата керќа кога се роди имаше на челото. Но еве ја 2 месеци и веќе и исчезна. Така да не се нервирај. Уживај со малите
@Bibi30 тоа е тоа, исто како кај ќерка ми. Заборавив да ти пишам прееска, др Сминида баш ми кажа дека ваквото црвенило го има најчесто и на тилот и главчето, пропратено со тоа на лицето. На другарка малата има на носето хемангиом, како израсток изгледа, мало е како топче, темно црвен е, составен од крвни садови и расте. Ова на сликата не е тоа. За твоево 100% сум сигурна дека е црвенило, и тоа е вид на белег некаков (има стручен назив) ама избледува. Те советувам кај Симонида да го однњсеш бебето, мене она ми кажа се што ти реков.
@Bibi30 не е хемангиом, наротски кажано таму го носел штркот. Ете ти пишала Мини. Прочитај ќе ти олесни. Го имаше брат ми, му исчезна за некој месец.
Ова со штркот најлогично ми е. И мојата имаше ама сум заборавила избледело со тек на време. Мислев дека цел живот ќе и остане како белег не знаев дека поминува.
ние ги имаме и двете Stork Bite на вратот позади горе на темето под косичето, кога плаче и е поцрвено и да тоа не е воопшто страшно, а хемангиома подолу точно на вратот, тоа изгледа како голема црвена бемка да речам. тоа го следиме на ехо и го гледаа и ја набљудуваат како ќе расте, најчесто исто само ќе исчезне ама некогаш треба и да се оперира
Штркови траги И моето има и на тилот му избледеа ама сеуште му се познава малку. Каков хемангиом, цццц
Скок во развој. Нуди почесто, во полутемна просторија, без многу врева и луѓе наоколу. Ќе помине. Нормално е. А ја ставаш на земја? Се дига сама кога е во релаксатор? @Bibi30, stork bite, и јас ќе потврдам, ќе се изгуби до година, најкасно до година и пол. И двајцава моиве имаа, големиот на вратот, челото и очите, малово на челото и под носето. Сега немаат ништо. Не се грижи. А хемангиом е друго.
Sekade ima, imas organski na Hipp i na Holle vo aptekite, a imas i obicen vo sekoj market, na Sonceva Dolina i sl.
Mojata kerkicka ima na tilot.Izbleduva so tek na vreme. Inace ima i mongolska pega na gazeto i krstot.Namesto da se povlekuva nea i se siri.Nekoja majka iskustvo?