Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    пробај со јекодерм би требало да се среде

2. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Noelle и кај нас се лупеше таму кожичката, а знаеш каква беше на гзето и дундето, исто и таму имаше црвенко(одпосле излезе), но минимално, мислам дека со ова витаминската крема со перу балзам се среди се. Многу е добра кремата. Внимавај секогаш да е суво местото кога ставаш крема, и никако не користи влажни марамчиња, без разлика што пишува на нив и од кој производител се.
    Јас сега имам две марамчиња и постојано чаша со водичка до даската за пресоблекување. Со едното го навлажнувам и ја бришам кога ќе ја пресоблечам, а другото суво ја тапкам за да се исуши, потоа ставаме крема.

На NoellePage му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.896
    Допаѓања:
    40.702
    Значи денеска со промена на саатот на сите ни се поремети биоритмот :(
    детево мое си стана во нејзино вообичеано време 07-30ч , арно ама по ново време 06-30ч
    Целл ден беше активна , нервозна дали поради забчиња , дали друго нешто ... што ја знам
    беше преуморна , па плачејки отиде и во кревет, плачеше едвај се успа ... а секој пат без проблем си заспиваше денски па и навечер
    денес со плачки :(
    се надевам ке си биде се по старото ... вака тешко и за неа и за мене :sweat:

4. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Шо убаво си знаат во Русија не го сменија времето. :D

5. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    незнам дали е до времето ама бебушка моја маста ми ја извади од синојка од 21ч е будна и уште никако да запие , само кенка ... оф добре дојдов и јас во клубот на ненаспани мајки..

6. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    уник да не му фали нешто на детето штом не спие најадена ли е добро???знаш како е гладно бебе не спие
    да не има грчеви ???/толку многу време ако не спие има нешто и кај мене керка ми од 24часа 22 не спиеше цело време на града ама гладна била после и додавав ад млеко и се управивме
    инаку е многу мачно ај 1-2-3-5 ноко ке издржиш без сон али за повеке нема да можеш ке те удари на психа и на нерви по мене си знам

7. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    7.620
    Ајде помош од искусни мајки.. дали знаете до колку месеци му смета светло на бебето..моето е скоро 2 месеца и уште ми се мршти на светло :/

8. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    па веке отприлика би требало да е навикнато на светлина али у целина што почесто го изнесуваш или надвор или на прозор толку поскоро ке се навикне

9. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    7.620
    Ева мислиш дека треба да го свртам накај светлото и покрај тоа што се мршти, да не му штети на очињата?

10. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Внимавај очињата да не се директно на сонце

11. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    па не толку дирекно на кај сонцето али на светлина изложувај индирекно додуша сега веке нема сонце али дигај ролетни по дома нека има максимум светлина

12. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Ева најадена е , еве сега и ја избањав и никако ама никако не сака да заспие :(

13. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    7.620
    Да да Ева дигам ролетни али се мршти на светлината иако нема сонце.. а директно на сонце никако не го изложувам

14. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Јас ништо не и ставав под неа кога спие и ортопед ми кажа не треба никакво перниче да лега сама на рамна површина до година па и потоа до две години така ми кажа и еве керкичката сега почнав да и ставам перниче ама несака да спие на него многу

15. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Дали да и ставам на малата по една капка во носето капки Назогал???
    Содржат Natri chloridum 0.9%, Methylis parahydroxybenzoas 0.1%, Aqua Purificata.

Мислам дека се баш солен растрвор, зошто ги земав за мене , кога бев брмена.

16. gorda

gorda Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    76
    Јас купив на ЛИО, антиалергиско, ептен е тенко и супер е, а причина беше што многу повраќа, па ми рекоа на малце поткренатко да лежи, помалку :puke: и еве стварно поретко бљуцнува сега...

Затнато ли и е носето? Јас и за првото и сега користам само Sinomarine, се мршти некогаш, некогаш плаче, ама се чисти носето и полесно диши потоа... Поздрав

Последна измена од модератор: 29 април 2017
    На meU му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.896
    Допаѓања:
    40.702
    Meu можеш да и ставиш од капките ..и јас на моето со тоа му го чистам носето
    ;)

На meU му/ѝ се допаѓа ова.
  18. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Можеш да и ставиш. Но, во иднина подобри ти се производите на aqua maris од причина што содржат морска вода, а назогал содржи обична прочистена вода. И марисолот исто има обична прочистена вода.

На AIT му/ѝ се допаѓа ова.
  19. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Јас повеќе преферирам Аква Марис за бебиња.Моето искуство покажало дека се далеку подобри од Назогалот.
    Pедактирам-Апсолутно се согласувам со Грл

20. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.685
    Мој фаворит е Бејби Диво оригано спрејот