Noelle и кај нас се лупеше таму кожичката, а знаеш каква беше на гзето и дундето, исто и таму имаше црвенко(одпосле излезе), но минимално, мислам дека со ова витаминската крема со перу балзам се среди се. Многу е добра кремата. Внимавај секогаш да е суво местото кога ставаш крема, и никако не користи влажни марамчиња, без разлика што пишува на нив и од кој производител се. Јас сега имам две марамчиња и постојано чаша со водичка до даската за пресоблекување. Со едното го навлажнувам и ја бришам кога ќе ја пресоблечам, а другото суво ја тапкам за да се исуши, потоа ставаме крема.
Значи денеска со промена на саатот на сите ни се поремети биоритмот детево мое си стана во нејзино вообичеано време 07-30ч , арно ама по ново време 06-30ч Целл ден беше активна , нервозна дали поради забчиња , дали друго нешто ... што ја знам беше преуморна , па плачејки отиде и во кревет, плачеше едвај се успа ... а секој пат без проблем си заспиваше денски па и навечер денес со плачки се надевам ке си биде се по старото ... вака тешко и за неа и за мене
незнам дали е до времето ама бебушка моја маста ми ја извади од синојка од 21ч е будна и уште никако да запие , само кенка ... оф добре дојдов и јас во клубот на ненаспани мајки..
уник да не му фали нешто на детето штом не спие најадена ли е добро???знаш како е гладно бебе не спие да не има грчеви ???/толку многу време ако не спие има нешто и кај мене керка ми од 24часа 22 не спиеше цело време на града ама гладна била после и додавав ад млеко и се управивме инаку е многу мачно ај 1-2-3-5 ноко ке издржиш без сон али за повеке нема да можеш ке те удари на психа и на нерви по мене си знам
Ајде помош од искусни мајки.. дали знаете до колку месеци му смета светло на бебето..моето е скоро 2 месеца и уште ми се мршти на светло :/
па веке отприлика би требало да е навикнато на светлина али у целина што почесто го изнесуваш или надвор или на прозор толку поскоро ке се навикне
Ева мислиш дека треба да го свртам накај светлото и покрај тоа што се мршти, да не му штети на очињата?
па не толку дирекно на кај сонцето али на светлина изложувај индирекно додуша сега веке нема сонце али дигај ролетни по дома нека има максимум светлина
Да да Ева дигам ролетни али се мршти на светлината иако нема сонце.. а директно на сонце никако не го изложувам
Јас ништо не и ставав под неа кога спие и ортопед ми кажа не треба никакво перниче да лега сама на рамна површина до година па и потоа до две години така ми кажа и еве керкичката сега почнав да и ставам перниче ама несака да спие на него многу
Дали да и ставам на малата по една капка во носето капки Назогал??? Содржат Natri chloridum 0.9%, Methylis parahydroxybenzoas 0.1%, Aqua Purificata. Мислам дека се баш солен растрвор, зошто ги земав за мене , кога бев брмена.
Јас купив на ЛИО, антиалергиско, ептен е тенко и супер е, а причина беше што многу повраќа, па ми рекоа на малце поткренатко да лежи, помалку и еве стварно поретко бљуцнува сега... Затнато ли и е носето? Јас и за првото и сега користам само Sinomarine, се мршти некогаш, некогаш плаче, ама се чисти носето и полесно диши потоа... Поздрав
Можеш да и ставиш. Но, во иднина подобри ти се производите на aqua maris од причина што содржат морска вода, а назогал содржи обична прочистена вода. И марисолот исто има обична прочистена вода.
Јас повеќе преферирам Аква Марис за бебиња.Моето искуство покажало дека се далеку подобри од Назогалот. Pедактирам-Апсолутно се согласувам со Грл