Плачење 24ч смирување само при доење па и тогаш знае да се стега и кенка, матична вели стомачето ја боли што од грчеви што од полно меше, вчера се меревме просек 54гр. на ден(што било многу). Сменив пробиотик, од вчера само на мајчино млеко, матична и препиша Calma B сируп па ќе видиме како ќе биде деновиве. Незнам за сирупов се надевам ќе смири ситуација.
Мислев само мојата спие со стража и со презаспивање Ама еве ме утешивте хахаха Си велев шо бебе ќе беше ова над глава да му седиш за саат до два да врзе во спиење
Ме утешивте дека не сум сама. Ваљда ќе смени некогаш. Денски само во раце ми спие. И тоа зошто веќе се предавам и си викам барем нека поспие па макар и во раце. Најнова мисла ми е дека плаче од што е ненаспана преку ден...
Спие навечер. До 9, 9ипол уцврстува сон. Цица накај 1 - 2, па 5 и до 8, 8и30 стануваме. Дење така по 30 минути едвај, таман да ја спуштам се ококорува. 10 мин е мирна и почнува да плаче за цице. Некогаш ни 10.
Мојот денски уште така дремуцка. Се тешам со ноќниот сон. Сум пробала секако и со презаспивање и стража чувам и се. Дремне пола час станува свеж како три часа да спиел.
Јас што да речам дење ноќе се буди на пола саат, многу ретко ноќе да спие саат а два се премија, еднаш на 4 месеци.
И синко имаше фаза повеќе од 30-45минути не спиеше денски. Сега веќе првата му е околу 2 часа. И втората му беше толку, само деновиве нешто бојкотира не можеме да го заспиеме или многу кратко. Се е фаза и поминува.
Спиење ах спиење Додека не му најдов цаката со звуковите кај хаос беше јас немав спиено со денови.. А кога се породив ова ми беше најголем страв ми беше страв ноќе да не седиме по цела ноќ и да играме ама не.. Имаше моменти си стануваше и ноќе ама ретки беа за среќа па капките за грчеви како ни се погодија топ беа Мојот е многу лесен на сон, денски една дремка од саат саат ипол со презаспивање и нишање а ако ја нема тогаш сме ужас невиден од плачки и тракатанци Сега да го станам топ ќе биде фит ококорен и ќе се смее Така било ми кажаа деца до 3 години немале "чуство" за сон она кое ние го имаме кога ќе се разбудиме Цака да најдете топ ќе е Мојот денски не спиеше ич после 1 месец ама ноките ги спиеше јас не ни форсирав толку денски за спиење штом нокта ја спиеше
Малата од кога е родена само со бел шум спие - спуштена апликација на таблетот и шушти цела ноќ - ме оглуве мене хахаха ама инаку тешко дека ќе спие...
Кратко траеше. Среќа што рано си легнува. Ноќески мислам ја преседав, воопшто не спиеше. Па и двојчината горе излегуваат и тие ја мачат. Тоа е, таква е, не и треба многу сон а јас хронично ненаспана. Во 6 наутро будна е...
Deka citav nekade do godinka a Fidanoski na poslednata kontrola mi rece ne mora, ama ke davam sekoj den mislam nema steta, samo korist moze da ima..