купечките кашички се многу гадни. Незнам дали само тие не ти ги јаде зборам ручек, впрочем и во текот на ден само домашно па ке знаеш што ке ставиш и вкус и се. Ako prvin Sega pocnuvate pa pocni so sokce pa so kasha
Мамички една помош ако може дали и вие сте биле у ваква ситуација преку ден да ви заспие малото и да плаче тивко исто ко да цвили и престанува? Дали има некој проблем ?
Мене ноќеска ми се деси истото со едното. Мајка ми вика плаче во сон, не било ништо страшно. Некој друг ако има искуство да каже...
што незнаеш како да почнеш. Овошје или ручек која возраст сте и до каде сте. Од домашно нема поубаво а се лесно се прави. Ако те интересира нешто слободно пиши и пораче ке ти објаснам
На мојот му се случува често баш и докторката ја прашав рече не е страшно нема проблем се плаши дали во сон или да не е сам погали го и ќе се смири и баш така беше сега не го оставам сам и кога ќе направи така го галам и се смирува..
Нас ни се случи 4-5 пати до сега имаче сме 4+ првиот пат дури го разбудив се извадив од памет многу цвилеше не се смируваше и почна да плаче многу.
Мамички малиот ми е многу кенкав. имаме црвено грло кашла и кива многу сем антибиоѕик сируп од матичната даден што да давам
Мал е многу, не смееш ништо на своја рака да даваш. Ќе му биде подобро од антибиотикот после 3-4 дози. Со антибиотикот обавезно пробиотик. Ако има шлајмови инхалации многу ќе ви помогнат.
Обавезно мила, измеѓу 2те дози антибиотик давај пробиотик, антибиотикот ги уништува и корисните бактерии на гастроинтестиналниот тракт, па може да му создаде тегоби, проливче, габична инфекција...
Мамички ние сме скоро 8 месеци и имаме проблем околу редот на јадењето и цицањето. Работата е што доручекот вака така ке го изеде и има некакви минимални шанси да заспие без цицање, мегутоа кога ке и дојде време да руча најчесто и се приспива и одбива да јаде или каснува неколку лажички и бара да цица. Пробав и да и дадам ручек одкако ке се наспие тогаш јаде повеке но сепак не цел оброк си остава место за да си цицне. Пробав и кога бара да цица да и давам сокче чајче се лути не сака,плаче се бунтува А за месец дена и на работа се вракам... Хаос ..ваши искуства совети ке ми бидат добредојдени
@hanny ostavi dete da cica koga mu se cica osven ako ti nesakas da prekines. Koga nema da si doma toa samo ke si zeme druga tecnost decata, bebinjata i te kako se sposobni za opstanok. A koga ke si se vrakas od rabota ke si se doite. Samo sigurno na pocetok ke imas poveke mleko i vnimavaj na protekuvanje