Мами,втор ден како бебе е само на АД,и откако е само на ад кака после секое јадење,не обилно ама кака. Додека беше на комбимирано не одеше по 2_3 дена. Искуства?
Мислиш на инхалаторот ? Внатре би требало да имаш упатство за употреба ,се стваат 2мл физиолошки и инхалираш се дури не се потроши растворот .
Женски мислење? Земавме подлога за игра за на под, планирам под подлогата поларно ќебенце, и одозгора подлогата па нека се учи да се тркала дете. Дали е доволно, зошто подот е ламинат ладничок, да не го настинам? Јас неам осет за овие работи зш сред лето со чорапи шетам.
И ние земавме ама мојата на кревет ја ставам и јас до неа.. а за зимоска таман Поголема ќе е планирам од оние коцките за на под што се и одозгора подлогава ( исто ламинат имаме) Ако е многу ладно врз тепих ќе ја ставам..сега за сега на кревет 3+ сме
Channel, jas imav maka prvite nedela dena do 10 dena I stavav list od zelka posle doenje da me izladi I da mi gi omekne gradite(poti mnogu taka da ne se plasi. Isto taka mi pomogna mnogu Edna krema za bradavici na MEDELA(neznam dali ja ima kaj nas vo MK, ako ja nema najdi nekoj da ti ja zeme od grcka od apteka ja ima segde.
Вага и мочкани пелени се најдобри индикатори дали бебето убаво се храни. За жал друг начин да дознаеш, освен овие два, не постои.
да, се согласувам.. ми кажаа да се понуди бебе млекце од шише после цицање, и ако одбие не е гладнк . но сепак
Тоа е многу погрешен совет и во најголем број случаи е главниот причинител што некои бебиња се одбиваат од цицање. Ако на бебињата им било потребно дополнително млеко после цицање човековата раса немало да опстане. Како што ти кажа Фана, прати мокри пелени и следи напредок на бебе и нека цица кога сака и колку сака.
Majki 6 m sme osven kompirce,morkovce,tikvicka oriz melen sto od zelencuk dr mozam da vovedam nekade procitav spanak,blitva brokula ama se mislam???
Спанаќ, блитва, брокула, батат, карфиол. Се од ова имам дадено. Мојот е 7м. Дадов и грашак и леѓа, боранија. Скоро се што нуди сезоната.
Може, но и немора да значи. Пример ќерка ми никогаш немала зелена кака, а цел месец беше гладна. Дознав по вагањето, имаше паднато на килажа